Facebook Pixel Αποτέλεσμα με υπογραφή Τιμούρ και σφραγίδα Τσιγκρίνσκι
Ποδόσφαιρο
| 2016-07-29 09:18:00

Αποτέλεσμα με υπογραφή Τιμούρ και σφραγίδα Τσιγκρίνσκι

Αποτέλεσμα με υπογραφή Τιμούρ και σφραγίδα Τσιγκρίνσκι

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το 0-0 που πήρε η ΑΕΚ στη Γαλλία με πανέξυπνο κοουτσάρισμα από τον Κετσπάγια και μετά από ένα μεγάλο ματς των Τσιγκρίνσκι και Γιόχανσον. 

Μια επιστροφή αντάξια του ονόματος της πραγματοποίησε η Ενωση στα ευρωπαϊκά σαλόνια, μέσα σε μια απο τις πλέον καυτές γαλλικές έδρες, όπως είναι το " Ζοφρουά Γκισάρ". Σαφώς και τίποτε δεν είναι τελειωμένο ως προς την πρόκριση και απαιτείται τεράστια προσπάθεια το βράδυ της επόμενης Πέμπτης. Όμως το να γυρίσεις με ένα τόσο καλό αποτέλεσμα έπειτα από απουσία 4,5 ετών στην Ευρώπη αποτελεί σημείο αναφοράς για την ομάδα και για το πόσο σπουδαίο κλαμπ είναι. Αυτή η ισοπαλία έχει την υπογραφή του ανθρώπου των επικίνδυνων αποστολών σε προκριματικές φάσεις, αλλά και την σφραγίδα δύο σπουδαίων ποδοσφαιριστών όπως ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και ο Γιάκομπ Γιόχανσον.

Ο Ουκρανός έκανε ένα σπουδαίο ματς και με εξαίρεση ενα πεντάλεπτο στο φινάλε του πρώτου μέρους καθοδήγησε με εξαιρετικό τρόπο και την όλη αμυντική λειτουργία και βοήθησε να ανεβάσει σε αρκετές περιπτώσεις προς τη μεσαία γραμμή την μπάλα με μεγάλη ασφάλεια. Ο Γιάκομπ Γιόχανσον έκανε ένα μεστό παιχνίδι και μπόρεσε να παίξει και για τον Σιμόες που απο το 25' και μετά φαινόταν πως με δυσκολία συνέχιζε στο ματς με τις δυο κλωτσιές που είχε δεχτεί. Στη δεύτερη γραμμή των διακριθέντων θα βάλω τον πολύ καλό Γκάλο, αλλά και τον Γιάννη Ανέστη που έδειξε τεράστια ψυχραιμία και ωριμότητα οπότε η ομάδα τον χρειάστηκε.

Όλοι οι παίκτες στον τομέα της αμυντικής τακτικής παίρνουν εξαιρετικό βαθμό. Η ΑΕΚ με τα δεδομένα που πήγε στο πρώτο ματς κράτησε το μηδέν. Θα ήθελα σίγουρα το γκολ, αλλά αυτό αφού δεν ήρθε στο πρώτο μέρος που η ομάδα κέρδισε πολλά στημένα με τους επιθετικογενεις παίκτες ακόμα φρέσκους απο δυνάμεις, ήταν δύσκολο να έρθει στην επανάληψη με την προσήλωση της Ένωσης να έχει εστιαστεί στη διατήρηση του μηδέν πίσω.

Ο Κετσπάγια είχε απαντήσεις σε οποιαδήποτε κίνηση του Γκαλτιε κι επί της ουσίας κλείδωσε το 0-0 όταν με την είσοδο του Γαλανόπουλου το γύρισε σε 4-5-1, μόλις ο Γάλλος τεχνικός έριξε δεύτερο κλασσικό επιθετικό. Στο διάβασμα του αντιπάλου πήρε άριστα αφού εξουδετέρωσε όλη την μπροστινή τριάδα της Σεντ Ετιέν, με εξαίρεση το καλό δεκάλεπτο του Χαμουμα στο φινάλε του α' μέρους. Πόνταρε σωστά στα πολλα στημένα που θα κέρδιζε η ΑΕΚ και προφανώς γι' αυτό το λόγο ξεκίνησε τον Πεκχαρτ, έστω και αν δεν του βγήκε.

Η ΑΕΚ πλέον έχει μοιράσει τις πιθανότητες, έστω κι αν αυτό το 0-0 για τον γηπεδούχο στον επαναληπτικό είναι πάντοτε ύπουλο. Όμως η Ένωση δεν μπορεί να φοβάται αυτή τη Σεντ Ετιέν. Στο ΟΑΚΑ είναι όλα αλλιώς κι η ΑΕΚ με προίκα την υπομονή και την ώθηση του κόσμου, ενισχυμένη ελπίζω με περισσότερο βάθος σε επιθετικές επιλογές για κάποιο διάστημα του αγώνα θα κάνει αυτό που ξέρει στο γήπεδο της, για να τελειώσει τη δουλειά.

Η ΑΕΚ ήταν πάντα μια επιθετική και θεαματική ομάδα. Ποτέ όμως δεν ηταν τόσο ανθεκτική στις φυσικές μάχες, όσο είναι στη νέα εποχή της. Αυτό ήταν το μεγάλο μάθημα του περάσματος από τα αλώνια των μικρότερων κατηγοριών. Γι' αυτό κι έχει διαμορφώσει σαν ομάδα έναν σκληρό χαρακτήρα. Σε διπλά ματς κανένας αντίπαλος δεν θα επιθυμεί την ΑΕΚ.

Πηγή: sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags