Facebook Pixel Από τη Δευτέρα στην Μπερ Σεβά για την πρόκριση!
| 2016-07-29 23:05:00

Από τη Δευτέρα στην Μπερ Σεβά για την πρόκριση!

Από τη Δευτέρα στην Μπερ Σεβά για την πρόκριση!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για την προετοιμασία του Ολυμπιακού ενόψει της ρεβάνς στο Ισραήλ.
 

• Στον Ολυμπιακό το αποφάσισαν κι η ομάδα πάει από τη Δευτέρα στο Ισραήλ, στην έρημο της Μπερ Σεβά, για να διεκδικήσει δύο ημέρες αργότερα την πρόκριση από την πρωταθλήτρια ομάδα της χώρας, τη Χάποελ.

• Είναι προφανές ότι οι ερυθρόλευκοι κρίνουν σκόπιμο να πάνε όχι παραμονή του αγώνα, όπως κάνουν εδώ και χρόνια, αλλά προπαραμονή του αγώνα τους με τη Χάποελ προκειμένου να προσαρμοστούν όσο το δυνατό καλύτερα στις κλιματικές συνθήκες (ζέστη, υγρασία κλπ), που θα επικρατούν στο καινούργιο γηπεδάκι της Χάποελ την ερχόμενη Τετάρτη βράδυ.

• Έτσι, η αποστολή του Ολυμπιακού θα πετάξει με τσάρτερ τη Δευτέρα στις 5 το απόγευμα και γύρω στις 7μμ υπολογίζεται να φτάσει στο Τελ Αβίβ κι από εκεί με πούλμαν, σε μία διαδρομή 90 λεπτών, στην Μπερ Σεβά, μία πόλη που βρίσκεται προς την έρημο, στην Παλαιστίνη. (Η επιστροφή στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη).

• Προς το παρόν, σήμερα ο Βίκτορ θέλησε να αφήσει τους παίκτες του Ολυμπιακού στα σπίτια τους. Ρεπό τους έδωσε, μία επιλογή που μπορεί κάποιους να ξένισε, υπό την έννοια ότι προχθές Πέμπτη, επομένη του παιχνιδιού στο Καραϊσκάκη, οι βασικοί ουσιαστικά δεν έκαναν προπόνηση. Αλλά ίσως είναι μία απόφαση που εντάσσεται σε μία προσπάθεια του Βίκτορ να φρεσκαριστεί λίγο η ομάδα και να εμφανιστεί την άλλη Τετάρτη στο Ισραήλ με λιγότερο σφιγμένα πόδια.

• Τέλος πάντων, ο Βίκτορ ξέρει καλύτερα-άλλωστε, ο πρώτος που θέλει να περάσει η ομάδα είναι ο ίδιος, για απολύτως ευνόητους λόγους.

• Για να είμαι ειλικρινής, εμένα με προβλημάτισε εξίσου με την απαράδεκτη εμφάνιση της ομάδας κι ο τραυματισμός του Σιόβα. Πρώτο επίσημο παιχνίδι του Ολυμπιακού και θλάση από το 30ο λεπτό, καλό σημάδι δεν θα μπορούσε να είναι. Όχι μόνο γιατί ο αντικαταστάτης του Ντα Κόστα, μπαίνοντας στο 40’, χρειάστηκε αρκετό χρόνο (σα βαρύ κορμί που είναι) για να «μπει» στο παιχνίδι, αλλά και γιατί χάθηκε μία αλλαγή-ο Πάρντο σίγουρα θα έδινε λίγη επιθετική πνοή μετά το 60’…

• Και να θυμίσω ότι ήδη ο Ολυμπιακός είχε μία σοβαρή απώλεια λόγω τραυματισμού πριν από το ματς, του (φορμαρισμένου) Πουλίδο στο γόνατο, στο τελευταίο φιλικό στο Βέλγιο. Την στιγμή μάλιστα που η Χάποελ παρότι είχε δύο επίσημα παιχνίδια στα πόδια της έπαιξε στο Καραϊσκάκη χωρίς να έχει καμία απουσία λόγω τραυματισμού.

• Ήταν δε πραγματικά κακή συγκυρία ότι κτύπησε ο Σιόβας, και με την γνωστή εξέλιξη των αποδοκιμασιών από την εξέδρα προς τον Πορτογάλο για μία κακή πάσα του στις καθυστερήσεις. Μία αποδοκιμασία στον Ντα Κόστα, που γενικά δεν είχε καλή παρουσία όσο έπαιξε κι έδειξε ανέτοιμος, προερχόμενος από τραυματισμό (κι αυτός), ενώ είχε τραυματιστεί νωρίτερα ο άλλος βασικός στόπερ.

• Παρεμπιπτόντως, καλό θα είναι ο έμπειρος παίκτης πριν κάνει στον κόσμο με το δάκτυλό του να μη μιλάει, να κοιτάζει πως θα έχει μία πιο σοβαρή παρουσία ο ίδιος. Γιατί δεν είναι σοβαρό π.χ. να κάνει δύο έξοχες πάσες στην επίθεση και άλλες δύο φορές να στέλνει την μπάλα στο γάμο του Καραγκιόζη.

• Για τον Πουλίδο η ενημέρωση που προκύπτει από το ιατρικό τιμ είναι ότι αυτή τη φορά θα τεθεί στη διάθεση του Βίκτορ. Ας περιμένουμε, όμως, καλύτερα τις προπονήσεις αύριο και μεθαύριο για να είμαστε πιο σίγουροι.

Πηγή: sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags