Facebook Pixel Γκατιέ: "Δεν θα παίξουμε αμυντικά"
| 2016-08-03 20:47:00

Γκατιέ: "Δεν θα παίξουμε αμυντικά"

Γκατιέ: "Δεν θα παίξουμε αμυντικά"

Ο τεχνικός της Σεντ Ετιέν, Κριστόφ Γκατιέ, τόνισε πως στόχος της ομάδας του, προφανώς, είναι να σκοράρει και σχολίασε για το τι θα σημαίνει ένας πιθανός αποκλεισμός για τους "στεφανουά"

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής των Γάλλων στη συνέντευξη Τύπου.

Για το τι διαφορετικό θα κάνει η Σεντ Ετιέν σε αυτό το ματς: «Νομίζω πως πρέπει να κάνουμε διαφορετικό παιχνίδι και να παίξουμε αλλιώς. Να ματώσουμε επιθετικά, να είμαστε καλύτεροι δημιουργικά και να παίρνουμε πρωτοβουλίες. Αν σκοράρουμε, αυτομάτως θα έχουμε το πλεονέκτημα μετά το 0-0 του πρώτου ματς».

Για το αν η Σεντ Ετιέν θα παίξει πιο πίσω αύριο: «Οχι, δεν θα παίξουμε αμυντικά. Γνωρίζουμε ότι αν βάλουμε ένα γκολ, θα είναι δύσκολο για την ΑΕΚ. Πρέπει να σκοράρουμε. Αν θα το καταφέρουμε, δεν το ξέρω γιατί η ΑΕΚ είναι πολύ καλή ομάδα. Ξέρω ότι η πρόκριση είναι 50%-50% και ότι πρέπει να σκοράρουμε».

Για το αν θα βασιστεί ξανά στους έμπειρους της ομάδας: «Εχω αρκετά έμπειρους στη διοργάνωση παίκτες. Ακόμη βρίσκομαι σε σκέψεις για την αρχική 11άδα γιατί από την μία πλευρά πρέπει να παρουσιαστεί μια συμπαγής ομάδα στο γήπεδο, από την άλλη ξέρω ότι πρέπει να σκοράρουμε».

Για το γεγονός ότι στα επίσημα η ομάδα είναι καλύτερη από ό,τι στα φιλικά: «Οι παίκτες έχουν περισσότερες προπονήσεις πλέον στα πόδια τους και έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμη. Φυσικά απέχουμε αρκετά ακόμη από το επίπεδο που μπορούμε να φτάσουμε γιατί είναι αρχή της σεζόν αλλά μπορούμε να βελτιωθούμε στον τρόπο παιχνιδιού, στο σύστημα που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε. Λογικά είναι αυτά. Αύριο το ματς θα έχει ένταση και θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και δεν είμαστε ακόμη, όπως είναι φυσικό, στο 100%».

Για το αν ενδεχόμενος αποκλεισμός θα είναι σοκ: «Τα πράγματα στη ζωή δεν είναι πάντα... γραμμικά. Πολλές φορές όταν αποτυγχάνεις γίνεσαι καλύτερος γιατί στέκεσαι στα πόδια σου και προσπαθείς. Θα σας πω ό,τι είπα και στους παίκτες μου: Ο,τι και να γίνει αύριο, η σεζόν δεν τελειώνει εδώ. Αύριο μία από τις δύο ομάδες θα είναι στενοχωρημένη, προφανώς ελπίζω να είναι η ΑΕΚ αυτή. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να έχουμε πάντα στο μυαλό μας πως η σεζόν δεν τελειώνει αύριο, ό,τι κι αν γίνει».

Για το αν προκαλεί πίεση στους παίκτες του το ενδεχόμενο του αποκλεισμού: «Οχι, δεν πιστεύω ότι θα νιώσουν πίεση για αυτό το ματς. Οταν παίζεις εκτός έδρας, άλλωστε, η πίεση είναι στον γηπεδούχο. Πέρυσι αποκλειστήκαμε αλλά κάναμε ένα καλό πρωτάθλημα και φτάσαμε ως τον ημιτελικό του κυπέλλου. Η πίεση δεν θα είναι στην πλευρά μας, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και από εκεί και πέρα ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει».

Για το σύστημα με το οποίο θα παραταχθεί η Σεντ Ετιέν αύριο και στη σεζόν γενικά: «Ακόμη το σκέφτομαι. Εχουμε προετοιμαστεί σε δύο συστήματα. Οι παίκτες μου ξέρουν να παίζουν δύο συστήματα. Εχουμε δουλέψει στο 4-4-2, για παράδειγμα, αλλά είναι και ένα σύστημα που μπορεί να μας βάλει σε περιπέτειες. Θα δούμε τι θα γίνει, δεν έχω αποφασίσει ακόμη».

Για το πώς περιμένει ότι θα παραταχθεί η ΑΕΚ: «Με κίνητρο και αποφασισμένη. Οπως κι εμείς».

Για το αν θα έρθουν μεταγραφές, ειδικά σε περίπτωση αποκλεισμού: «Κάποιοι σίγουρα θα φύγουν, είτε προκριθούμε είτε αποκλειστούμε, γιατί το κλαμπ δεν σταματάει να επενδύει».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags