Facebook Pixel Νικολακόπουλος: Οι Πορτογάλοι τού φέρνουν πάντα αποτελέσματα...
| 2016-08-09 13:29:00

Νικολακόπουλος: Οι Πορτογάλοι τού φέρνουν πάντα αποτελέσματα...

Νικολακόπουλος: Οι Πορτογάλοι τού φέρνουν πάντα αποτελέσματα...

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για την πρόσληψη του Πάουλο Μπέντο σε σχέση με το παρελθόν του Ολυμπιακού, αλλά και τα παιχνίδια με την Αρόουκα. 

• Λόγω κυρίως του Βαλβέρδε και δευτερευόντως του Μίτσελ, υπάρχει μία αίσθηση στον Ολυμπιακό, ότι οι Ισπανοί προπονητές είναι αυτοί που του ταιριάζουν περισσότερο. Και κάπως έτσι προέκυψε κι ο Βίκτορ.

• Μόνο που από τα έξι πρωταθλήματα σερί που έχει πάρει ο Ολυμπιακός, τα τρία τα πήρε με Ισπανούς προπονητές (δύο ο Ερνέστο κι ένα ο Μίτσελ) και τα άλλα τρία με Πορτογάλους!

• Το ένα ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, που ναι μεν απολύθηκε Γενάρη, αλλά είχε την ομάδα ουσιαστικά πρωταθλήτρια, 10 πόντους μπροστά κι αήττητη! Και με 9 πόντους στο Τσάμπιονς Λιγκ.

• Το δεύτερο ο Βίτορ Περέϊρα, που ήρθε Γενάρη, πήρε την ομάδα πίσω από τον ΠΑΟΚ και πήρε πανηγυρικά τον τίτλο-και μαζί το Κύπελλο (νταμπλ), έχοντας πάντως και τον αποκλεισμό από τη Ντνίπρο στο Γιουρόπα Λιγκ.

• Και το τρίτο ο Μάρκο Σίλβα, που έσπασε ρεκόρ καλών αποτελεσμάτων στο πρωτάθλημα κι έπιασε επίσης 9 πόντους στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας επίσης αποκλεισμό από την Άντερλεχτ στο Γιουρόπα Λιγκ.

• Άρα, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να έχει παράπονα από τα αποτελέσματά του με τους Πορτογάλους. Κάθε άλλο. Όμως, με όλους το τέλος είναι κακό! Μα σε έξι μήνες, μα σε ένα χρόνο!

• Μακάρι ο Πάουλο Μπέντο να το πάρει κι αυτός το πρωτάθλημα και να έχει και τουλάχιστον ανάλογα καλή πορεία στην Ευρώπη, στη φάση των ομίλων και ακόμη καλύτερη στη συνέχεια, ώστε να στεριώσει περισσότερο. Αν και, πιστέψτε με, δεν θα είναι εύκολο το έργο του κόντρα στην Αρόουκα, ομάδα της πατρίδας του. Και πρώτος το ξέρει κι ο ίδιος.

• Θα είναι μία πραγματικά δύσκολη αποστολή, παρότι την ξέρει καλά. Εγώ θυμάμαι και πριν λίγα χρόνια που ο Ολυμπιακός παραμονές των αγώνων του με την ισπανική Λεβάντε έδιωξε τον Πορτογάλο προπονητή του (Ζαρντίμ) και πήρε Ισπανό (Μίτσελ), που ήξερε άριστα τη Λεβάντε. Τώρα, πάλι 10 ημέρες πριν από τους αγώνες του με πορτογαλική αυτή τη φορά ομάδα, έχουμε κάτι ανάλογο: Διώχνει Ισπανό προπονητή (Βίκτορ) και παίρνει Πορτογάλο (Μπέντο)!

• Βέβαια, υπάρχει μία σημαντική διαφορά. Τότε ο Πορτογάλος τα πήγαινε μια χαρά, ενώ τώρα ο Ισπανός χρεώθηκε τη μεγαλύτερη αποτυχία του Ολυμπιακού εδώ και μία εξαετία. Μακάρι αυτή η διαφορά να βγει και στα αποτελέσματα με την Αρόουκα, ώστε ο Μπέντο, που είναι ένας αν μη τι άλλο αξιόλογος προπονητής, να ξεκινήσει καλά.

• Εκεί πρέπει να επικεντρωθεί από σήμερα ο καινούργιος προπονητής: στα κωλοπαίχνιδα με την Αρόουκα…

Πηγή: sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags