Facebook Pixel Υπάρχουν «περήφανες» και έξυπνες πωλήσεις
| 2016-08-12 13:24:00

Υπάρχουν «περήφανες» και έξυπνες πωλήσεις

Υπάρχουν «περήφανες» και έξυπνες πωλήσεις

Ο Γιώργος Ζαΐρης γράφει για τις «περήφανες» και έξυπνες πωλήσεις που έχει κάνει μέχρι στιγμής η ΠΑΕ ΠΑΟΚ...

Ο ΠΑΟΚ περιμένει πρόταση από ομάδες για να μειώσει το ρόστερ του και παράλληλα να βάλει και χρήματα στα ταμεία του αφού αυτό είναι θεμιτό για μια Ανώνυμη Εταιρεία.

 

Η αλήθεια είναι ότι στο άκουσμα της λέξης «πώληση» οι περισσότεροι φίλοι του ΠΑΟΚ αντιδρούν και αυτό εν μέρει είναι δικαιολογημένο. Πολύ απλά διότι προ εποχής Σαββίδη υπήρχαν οι... «περήφανες πωλήσεις» ποδοσφαιριστών που μοναδικό στόχο είχαν την επιβίωση του συλλόγου αφού πέρα από τα έσοδα των διαρκείας και των τηλεοπτικών δικαιωμάτων δεν υπήρχαν χρήματα που θα μπορούσαν να μπουν στα ταμεία.

 

Είχαμε πολλές πωλήσεις ποδοσφαιριστών αλλά και αποδεσμεύσεις (χαρακτηριστική αυτή του Κοντρέρας) μόνο και μόνο για να γλιτώσει κάποιες χιλιάδες ευρώ η ασπρόμαυρη ΠΑΕ και να σταματήσει να τρώει από τις σάρκες της.

 

Ανέλαβε την ομάδα ο Σαββίδης πριν αρχίσει η ελεύθερη πτώση (το παραδέχθηκε στην επίσημη παρουσίαση του Ιβάν και ο Ζήσης Βρύζας) και όλοι θεώρησαν ότι αυτή η ομάδα πλέον πρέπει να αποκτά μόνο παίκτες και όχι να πουλά. Το θέμα είναι να υπάρχουν έξυπνες πωλήσεις.

 

Μέχρι στιγμής ο ΠΑΟΚ έχει κάνει δυο. Η μια αφορά τον Λούκας που από τη στιγμή που δεν ήθελε να παραμείνει στην ομάδα, η ΠΑΕ φρόντισε να εξασφαλιστεί και περιμένει πλέον άλλα τρια εκατομμύρια ευρώ εφόσον πωληθεί στη Λέστερ.

 

Υπήρχε και η έξυπνη πώληση του Μακ. Ο ΠΑΟΚ τον απέκτησε 300.000 ευρώ και τον πούλησε στο δεκαπλάσιο. Ανεξάρτητα του αν ο Σλοβάκος ήταν χρήσιμος σε αυτό το ρόστερ και ανεξάρτητα του αν ο Κάμπος μπορεί να καλύψει το κενό του, η ουσία είναι ότι ο ΠΑΟΚ έβαλε και από εκεί σημαντικά χρήματα στα ταμεία του. Θυμάμαι τον Μίχελ να κάνει δηλώσεις από το Ντίσελντορφ και να λέει ότι όταν ένας παίκτης φτάνει στο top πρέπει να πωλείται αν υπάρχει πρόταση.

 

Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ σε αυτό το σημείο υστέρησε τα προηγούμενα χρόνια με αρκετούς παίκτες του και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του Κάτσε.

 

Υπήρχε ενδιαφέρον από ιταλικές ομάδες, μπορούσε να πωληθεί με καλό ποσό, αυτό δεν έγινε και πλέον ο παίκτης που δεν υπολογίζεται από τον Ιβιτς, ναι μεν λογίζεται ως περιουσιακό στοιχείο της ομάδας αλλά η χρηματιστηριακή του αξία στο ποδόσφαιρο έχει πάρει την κατιούσα. Θα ήταν τεράστια έκπληξη αν βρισκόταν αυτή τη στιγμή ομάδα για να τον αποκτήσει με επταψήφιο νούμερο σε ότι αφορά την οικονομική της πρόταση.

 

Όχι γιατί δεν είναι καλός παίκτης απλά επειδή τόσο η παρουσία του στο Euro όσο και το ότι δεν λογίζεται βασικό στέλεχος της ομάδας (στην παρούσα φάση;) είναι στοιχεία που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν οι όποιες ομάδες θελήσουν να καταθέσουν πρόταση για τον παίκτη.

Πηγή: Metrosport

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags