Facebook Pixel Αποχαιρέτα τον, τον Σισέ που χάνεις…
| 2011-06-20 23:55:00

Αποχαιρέτα τον, τον Σισέ που χάνεις…

Αποχαιρέτα τον, τον Σισέ που χάνεις…

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τα δεδομένα της μεταγραφής του Σισέ στη Λάτσιο, καθώς και για τα λάθη που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός στην περίπτωση του Γάλλου φορ.

Τα δεδομένα στην υπόθεση Τζιμπρίλ Σισέ έχουν ως εξής:

*Η Λάτσιο είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Γάλλο, δίνοντάς του περίπου 1,8 εκατ. ευρώ ετησίως. Ο ίδιος από την αρχή των διαπραγματεύσεων ζητάει 2 εκατ, αλλά όλα δείχνουν ότι στο πρώτο ποσό θα βρεθεί η χρυσή τομή.

Παναθηναϊκός θα πάρει ένα ποσό (αν δεν αλλάξει κάτι) κοντά στα 5 με 5,5 εκατ. ευρώ. Ποσό ικανοποιητικό για τις αντιλήψεις της πράσινης ΠΑΕ και (πιθανότατα) των «εξαφανισμένων» μετόχων, αλλά όχι και τόσο καλό με βάση την αξία του ποδοσφαιριστή και τα χρήματα που δαπανήθηκαν για να αγοραστεί (θυμίζω, για παράδειγμα, ότι ο Σκόκο πουλήθηκε έναντι 2,8 εκατ. ευρώ…).

Αν, λοιπόν, δεν αλλάξει κάτι, με βάση τα τελευταία δεδομένα, ο Σισέ μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα αποχαιρετήσει Παναθηναϊκό και Ελλάδα, έπειτα από δυο χρόνια εξαιρετικής παρουσίας με την πράσινη φανέλα. Ο ποδοσφαιριστής που έγινε «σημαία» της πολυμετοχικής εποχής, παύει πια να αγωνίζεται με το «τριφύλλι» και οι φίλοι του ΠΑΟ θα τον θυμούνται ως μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία της ομάδας. Όχι μόνο στη θεωρία, αλλά και στην πράξη…

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει πολλά λάθη στην ιστορία Σισέ, τα οποία κανείς δεν ξέρει αν οι άνθρωποι της ΠΑΕ τα έχουν καταλάβει. Πάνω στην ανάγκη του να βρει χρήματα, έβγαλε στο σφυρί τον καλύτερό του ποδοσφαιριστή και το πιο ακριβό του «προϊόν», χωρίς ο ίδιος να κάνει… παιχνίδι. Ελλείψει ρευστού και… μετόχων, η διοικούσα επιτροπή είδε τα 5 με 5,5 εκατ. ευρώ της Λάτσιο σαν «ξερολούκουμο», αγνοώντας, όμως, άλλα σημαντικά στοιχεία. Όπως για παράδειγμα ότι ο Σισέ δεν είναι ελεύθερος για να διαπραγματεύεται τόσο καιρό μόνος του (!) με τη Λάτσιο. Ότι, επίσης, πριν από δυο καλοκαίρια βγήκαν από τις τσέπες των μετόχων περίπου 8 εκατ. ευρώ για να αποκτηθεί ο Γάλλος και μέσα σε δυο χρόνια κατάφερε να μεγαλώσει την ποδοσφαιρική του αξία και να επιστρέψει στα… παλιά και αγαπημένα (θυμίζω, απλώς, ότι από την παρουσία του στον Παναθηναϊκό επέστρεψε στην Εθνική Γαλλίας και πήρε μέρος στο Μουντιάλ). Επομένως, οποιαδήποτε ανάγκη και να έχεις σαν ΠΑΕ, τα λεφτά της Λάτσιο δεν είναι αρκετά για την πώληση του Σισέ. Αλλά, τι συζητάμε; Για αρκετό καιρό, οι «πράσινοι» δεν είχαν τεχνικό διευθυντή. Ποιος θα διαπραγματευτεί ή ποιος θα πάρει μια απόφαση λογικής για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή που διαθέτει η ομάδα; Τη στιγμή, μάλιστα, που οι άνθρωποι που τον έφεραν στο «τριφύλλι» είναι κι’ αυτοί... χαμένοι στη δίνη της πολυμετοχικότητας.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags