Facebook Pixel Νικολακόπουλος: Ποιος άλλος θα έφερνε τον Καρντόσο…
| 2016-08-31 21:33:00

Νικολακόπουλος: Ποιος άλλος θα έφερνε τον Καρντόσο…

Νικολακόπουλος: Ποιος άλλος θα έφερνε τον Καρντόσο…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του για την μεταγραφή του Όσκαρ Καρντόσο από μία άλλη παράμετρο.

Έκανε λοιπόν ο Ολυμπιακός τις τέσσερις μεταγραφές για τις οποίες σας είχα προϊδεάσει προχθές («ενίσχυση και στις τρεις γραμμές» κλπ, κλπ).

Κι έκανε και την τρανταχτή μεταγραφή, του Καρντόσο, ενός αυθεντικού γκολτζή. Άλλωστε, ποιος άλλος θα τον έφερνε τον Καρντόσο εκτός του Ολυμπιακού;

Ο Ολυμπιακός έχει συνηθίσει τον κόσμο του να φέρνει μεγάλα ονόματα. Τόσο παλιότερα, με τον Κόκκαλη, που είχε φτάσει να φέρει μέχρι και το Ριβάλντο, όσο και τώρα με τον Μαρινάκη, που σχεδόν κάθε χρόνο την κάνει την κίνηση. Ενίοτε και δύο και τρεις μαζί-και φέτος, ο Μάρκο Μάριν για τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος είναι επίσης πολυτέλεια, από πλευράς ονόματος εννοώ, διότι μόνο μέσα στο γήπεδο θα κριθεί τόσο ο πολύς Καρντόσο, όσο κι ο άγνωστος στόπερ Μπρούνο Βιάνα.

Ας θυμηθούμε έστω λίγο πρόχειρα κάποιες τέτοιες μεταγραφές του Ολυμπιακού-εννοώ από «ονόματα», άλλα μεγαλύτερα κι άλλα μικρότερα, κι όχι τύπου Μιραλάς, Ρομπέρτο κ.α.

2010 Ιμπαγάσα, Ριέρα, Ρόμενταλ

2011 Μακούν

2013 Σαβιόλα, Τσόρι, Νέλσον Βαλντές

2014 Αμπιντάλ, Αφελάϊ

2015 Καμπιάσο

2016 Καρντόσο

Άλλοι από αυτούς έδωσαν περισσότερα, άλλοι λιγότερα. Έτσι όμως είναι οι μεταγραφές. Κι η προσφορά στην ομάδα είναι πάντα το πρώτο ζητούμενο. Όμως, έχει σημασία και για το πρεστίζ του συλλόγου να φέρνει τόσους παίκτες-ονόματα...

Εκτός των άλλων, διότι το ένα όνομα φέρνει το άλλο…

Παρεμπιπτόντως, οφείλω να παραδεχθώ ότι και κάποιες από τις μεταγραφές του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ είναι αρκετά σημαντικά ονόματα, ενώ κι ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην πήρε κάποιον πολύ γνωστό άσο, αλλά έκανε αρκετά καλές προσθήκες.

Να είχαμε και πρωτάθλημα….

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags