Facebook Pixel Το "μεγάλο παζάρι" του Champions League!
Ποδόσφαιρο
| 2016-09-13 11:20:00

Το "μεγάλο παζάρι" του Champions League!

του Δημήτρη Χατζή
Το "μεγάλο παζάρι" του Champions League!

H γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ξεκινάει απόψε και θα κορυφωθεί τον Μαϊο με τον τελικό στο "Μιλλένιουμ" του Κάρντιφ, με τις ομάδες να έχουν ενισχυθεί εντυπωσιακά και τα εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν να... ζαλίζουν! Ας δούμε τις 10 πιο εντυπωσιακές μεταγραφές που έγιναν!

10. Χατέμ Μπεν Αρφά (Νις στην Παρί Σεν Ζερμέν)

Το πάλαι ποτέ "παιδί-θαύμα" του γαλλικού ποδοσφαίρου αναγεννήθηκε ποδοσφαιρικά πέρυσι στη Νις και η Παρί του δίνει άλλη μια ευκαιρία στα 29 του να αποδείξει οτι μπορεί να ξεχωρίσει σε top επίπεδο. Το καλύτερο; Οι Παριζιάνοι δεν ξόδεψαν... ευρώ, αφού ο παίκτης ήταν ελεύθερος από την ομάδα του γαλλικού νότου, πλην όμως θα αμείβεται με 10 εκ.ευρώ ετησίως! Pas mal, Hatem...

9. Κέβιν Γκαμεϊρό (Σεβίλλη στην Ατλέτικο Μαδρίτης)

Μετά από τρεις (!) σερί κατακτήσεις του Europa League με τη Σεβίλλη, έχοντας "προίκα" τα 29 γκολ που πέτυχε πέρυσι, ο Γάλλος μεσοεπιθετικός... άλλαξε πίστα, "αναγκάζοντας" την Ατλέτικο να δώσει 32 εκ. ευρώ στους Ανδαλουσιανούς για να τον κάνει δικό της. Πιο έτοιμος από ποτέ στα 29 του, ο Γκαμεϊρό μαζί με τον συμπατριώτη του, Γκριεζμάν, ετοιμάζονται να τρομοκρατήσουν τις αντίπαλες άμυνες στην Ευρώπη, αν και για την ώρα δεν δείχνει να έχει προσαρμοστεί ακόμα.

8. Σκόντραν Μουστάφι (Βαλένθια στην Άρσεναλ)

Η μεταγραφή του κόντεψε να γίνει ανέκδοτο, μιας και οι "κανονιέρηδες" τον... ζαχάρωναν όλο το καλοκαίρι και τελικά πήγε στο Λονδίνο στο παρά 1` των μεταγραφών μαζί με τον Λούκας Πέρεθ. Ο Μουσουλμάνος-αλβανικής καταγωγής-διεθνής Γερμανός στόπερ έκανε τον "τσιγκούνη" Βενγκέρ να δώσει 35 εκ.λίρες, όμως ίσως αποδειχτεί μια εξαιρετικά σημαντική μεταγραφή, σε μια θέση που η Άρσεναλ "πονάει" εδώ και χρόνια.

7. Μάριο Γκέτσε (Ντόρτμουντ στην Μπάγερν)

Η καριέρα του 24χρονου επιθετικού μοιάζει να σταμάτησε όταν σκόραρε το γκολ που έδωσε στη Γερμανία το Μουντιάλ του 2014 στον τελικό με την Αργεντινή στο "Μαρακανά". Με μια λέξη, στασιμότητα... Η επιστροφή του στην Ντόρτμουντ από την Μπάγερν, έναντι 26εκ. ευρώ, μετά από τρία χρόνια φαίνεται να είναι το ιδανικό "σωσίβιο" για τον ίδιο που ψάχνει ένα "restart". Μία από τις μεταγραφές-στοιχήματα της σεζόν, αναμφισβήτητα.

6. Πάκο Αλκάθερ (Βαλένθια στην Μπάρτσελόνα)

O "Πακίτο" αποκτήθηκε από τους "μπλαουγκράνα" στις τελευταίες μέρες των μεταγραφών, έναντι του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 30εκ. ευρώ, για να προσπαθήσει να βρει θέση σε μια τριάδα που αποτελούν οι Μέσι, Σουάρες και Νέιμαρ! Το σίγουρο είναι πάντως οτι ο 23χρονος άσος δεν ήρθε στο "Καμπ Νου" για να γίνει παγκίτης, αλλά για την ώρα είναι μία σούπερ λύση από την εφεδρεία, προερχόμενος από μια σεζόν με 13 και 14 ασίστ.

5. Κλαούντιο Μπράβο (Μπαρτσελόνα στη Μάντσεστερ Σίτι)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έστειλε με συνοπτικές διαδικασίες τον Τζο Χαρτ στην Τορίνο θέλοντας έναν γκολκίπερ που να παίζει γρήγορα την μπάλα με τα πόδια, σήμα κατατεθέν των ομάδων του. Δεν χρειάστηκε να ψάξει πολύ πάντως, καθώς η πρώην ομάδα του είχε τη λύση! Ο Χιλιανός "Νο1" προέρχεται από κάκιστη εμφάνιση στο ντέρμπι του Μάντσεστερ, απολαμβάνει όμως της πλήρους στήριξης του Πεπ. H μεταγραφή του κόστισε μόλις... 18 εκ.ευρώ στη Σίτι.

4. Τζον Στόουνς (Έβερτον στη Μάντσεστερ Σίτι)

Toν κυνηγά η ταμπέλα της πιο ακριβής μεταγραφής αμυντικού στην ιστορία της Premier League (47,5 εκ.λίρες) μόλις στα 22 του χρόνια. Στο Champions League θα πέσει κατευθείαν στα βαθιά, δείχνει όμως οτι έχει όλα τα φόντα να... κολυμπήσει. Για την ώρα έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Γκουαρντιόλα, τα δύσκολα όμως τώρα αρχίζουν.

3. Άλβαρο Μοράτα (Γιουβέντους στη Ρεάλ Μαδρίτης)

Oι πρωταθλητές Ευρώπης διόρθωσαν το προ διετίας λάθος τους, καθώς έφεραν πίσω από τη Γιουβέντους τον 24χρονο φορ, κάνοντας χρήση της οψιόν των 30εκ. ευρώ επαναγοράς που είχαν. Πιο έμπειρος, με παραστάσεις και έχοντας σημειώσει 27 γκολ με τη φανέλα των "μπιανκονέρι" την προηγούμενη διετία επέστρεψε στη Ρεάλ με το σπαθί του. Μεταγραφή χαμηλού ρίσκου και (σχετικά) εγγυημένης απόδοσης!

2. Ρενάτο Σάντσες (Μπενφίκα στην Μπάγερν)

"Wer ist Renato Sanchez?" (="Ποιος είναι ο Ρενάτο Σάντσες;), ίσως αναρωτήθηκαν πολλοί φίλοι των Βαυαρών όταν στις 10 Μαϊου ανακοινώθηκε η απόκτηση του 18χρονου μέσου από την Μπενφίκα έναντι 35 εκ. ευρώ. Δυο μήνες μετά τους είχε κοπεί κάθε ενδοιασμός, καθώς ο ταλαντούχος μέσος ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Πορτογαλίας η οποία κατέκτησε το EURO! Mεταξύ μας, μάλλον... κορόιδα πιάστηκαν οι άνθρωποι της Μπενφίκα που τον έδωσαν "κοψοχρονιά", αφού μετά το EURO θα "έπιανε" τιμές Πογκμπά!

1. Γκονσάλο Ιγουαΐν (Νάπολι στη Γιουβέντους)

"Μα, 90 εκ. ευρώ; Για έναν 29χρονο; Για τον... Πιπίτα;". Έχοντας το πορτοφόλι γεμάτο από τα 100+ εκ. ευρώ από την πώληση του Πολ Πογκμπά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Γιουβέντους δεν τον σκέφτηκε στιγμή και έδωσε 90εκ. ευρώ στη Νάπολι για τον Αργεντινό φορ που πέρυσι σε 35 ματς με τους "παρτενοπέι" σημείωσε 36 γκολ. Πάντως οι κατάρες των Ναπολιτάνων δεν έχουν πιάσει στο πρωτάθλημα, μέχρι στιγμής, καθώς ο Ιγουαΐν έχει ξεκινήσει με 3 γκολ σε 3 ματς! Για να δούμε τι θα κάνει στο Champions League...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags