Facebook Pixel Χρειάζονται και κάποιοι να τη «σηκώσουν» αγωνιστικά
| 2011-06-23 00:21:00

Χρειάζονται και κάποιοι να τη «σηκώσουν» αγωνιστικά

Χρειάζονται και κάποιοι να τη «σηκώσουν» αγωνιστικά

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την κίνηση της ΑΕΚ να "ξεφορτώνεται" συμβόλαια

Κατανοώ την προσπάθεια που κάνει η διοίκηση να μπορέσει ν’ απαλλαγεί από συμβόλαια που δεν τα φόρτωσε εκείνη στην «καμπούρα» της ΑΕΚ και τη «ματώνουν» οικονομικά.

Ο Γιάχιτς -ο πρώτος από τους ποδοσφαιριστές που η «Ένωση» ήθελε να ξεφορτωθεί- βρήκε ομάδα και απομένει να μάθουμε τι θα συμβεί με άλλες τρεις τέτοιες περιπτώσεις.

Αναφέρομαι στον Γκερέιρο, τον Νταντόμο, αλλά και τον Σάχα, για τον οποίο -από τη διοίκηση τουλάχιστον- βγαίνει μια αίσθηση (ξεκάθαρη πλέον) πως δεν θα μείνει λόγω του υψηλού συμβολαίου. 

Αν η «Ένωση» μπορέσει να αποδεσμεύσει και τους τρεις, συν του Γιάχιτς με τον οποίο ήδη τα κατάφερε, εξοικονομεί 2.5 εκ ευρώ για τα προσεχή δύο χρόνια.

Πολλοί θ’ απορούν με την περίπτωση του Σάχα. Υπάρχει η πληροφόρηση πως η διοίκηση έχει το «πράσινο φως» από τον Χιμένεθ, ώστε να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, γιατί προορίζει για πρώτο πορτιέρο τον Αραμπατζή. Η ΑΕΚ έτσι κι αλλιώς -αν συμβεί κάτι τέτοιο- θα πρέπει να προχωρήσει στην απόκτηση ενός ακόμα τερματοφύλακα. Από ‘κει και μετά… σταυρώνουμε τα δάχτυλα μας να βρουν ομάδα και να φύγουν οι Γκερέιρο και Νταντόμο και να γλιτώσουμε από δαύτους.

Όπως και να ‘χει, η ΑΕΚ χρειάζεται σίγουρα για τη νέα χρονιά δύο ποδοσφαιριστές, που θα μπορέσουν να τη «σηκώσουν» αγωνιστικά. Παίκτες που θα μπορούν να σκοράρουν, να δημιουργήσουν, να πάρουν πρωτοβουλίες στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού, ώστε να μπορεί η «Ένωση» να λέει ότι μπόρεσε κάπως να συμπληρώσει το κενό του Σκόκο, αλλά και του Μπλάνκο.

Ένας χαφ και ένας ακραίος επιθετικός πιστεύω πως είναι υπέρ-απαραίτητοι για να μπορούμε να μιλάμε για ένα ρόστερ με μια στοιχειώδη πληρότητα. Σε αυτούς τους ποδοσφαιριστές δεν συμπεριλαμβάνω ασφαλώς τους δύο Ισπανούς που λογικά θα έρθουν -τον Κάλα (που έτσι κι αλλιώς είναι αμυντικός) και τον Χοσέ Κάρλος (ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί σε πολλές θέσεις μεσοεπιθετικά).

Η «Ένωση» -ειδικά αν μπορέσει ν’ απαλλαγεί έστω από κάποια από τα τρία συμβόλαια που θέλει να εξαλείψει- οφείλει να το πράξει, αλλιώς τα δεδομένα για τη νέα χρονιά θα είναι ακόμα πιο δύσκολα απ’ όσο αναμένουμε. 

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags