Facebook Pixel Το άλλοθι που τους δίνεις κι η μεγαλύτερη βοήθεια που πρέπει να δίνει
| 2016-09-30 14:52:00

Το άλλοθι που τους δίνεις κι η μεγαλύτερη βοήθεια που πρέπει να δίνει

Το άλλοθι που τους δίνεις κι η μεγαλύτερη βοήθεια που πρέπει να δίνει

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του για τον Πάουλο Μπέντο και το χθεσινό παιχνίδι.

νεξάρτητα από το τι θα κάνει ο Ολυμπιακός την Κυριακή με την ΑΕΚ, η δική μου γνώμη θα είναι η ίδια: το να αλλάζει συνεχώς προπονητές ο Ολυμπιακός, κακό κάνει, καλό δεν κάνει στην ομάδα.

Δεν υπάρχει πιο δύσκολο πράγμα σε αγωνιστικό επίπεδο για τους παίκτες από το να έχουν «κάθε τρεις» και λίγο άλλο προπονητή. Μέχρι να μάθουν τον ένα, έρχεται ο άλλος και φτου κι από την αρχή. Και, βέβαια, τους δίνεις κι άλλοθι για την απόδοση τους. Τρώει η ομάδα τους προπονητές κι αυτοί υπεκφεύγουν των ευθυνών…

Όμως, η γνώμη μου αυτή δεν σημαίνει κι ότι δεν περιμένω από τον Μπέντο να βοηθήσει περισσότερο την ομάδα.

Ας πάρουμε το χθεσινό παιχνίδι και κάποια συγκεκριμένα παραδείγματα.

Ήταν ρίσκο να ξεκινήσει πάλι ο Καμπιάσο, που είχε παίξει 90 λεπτά στη Λάρισα. Είχε μεγαλύτερη λογική να έπαιζε ο 36άρης Αργεντίνος από τη μία Κυριακή στην άλλη κι όχι Κυριακή με Πέμπτη. Έπαιξε τελικά χθες, ήταν πολύ υποτονικός και δεν μπορεί να παίξει την Κυριακή. Άρα διπλή απώλεια για την ομάδα.

Ήταν λάθος να μείνει ο Μάριν στο παιχνίδι ως το 78’. Οι αντοχές που έχει αυτή την εποχή ο Γερμανός είναι να παίζει ένα ημίχρονο. Καλώς η, κακώς αυτό ισχύει. Το παιδί πρόσφερε αρκετά χθες για 45 λεπτά, αλλά στο β΄ απλά δεν υπήρχε. Και νωρίτερα από το 64’, που πήγε αρχικά ο προπονητής να τον βγάλει, έπρεπε να τον αλλάξει τον Μάριν. Κι αυτό πρέπει να κάνει, να τον αλλάζει έγκαιρα, όσο οι δυνάμεις του είναι αυτές..

Ήταν λάθος να μπει ο Καρντόσο στο 78’. Πολύ απλά γιατί μέχρι τώρα ο Παραγουανός δεν τραβάει. Αύριο μεθαύριο μπορεί να είναι διαφορετικός. Αλλά αυτή την στιγμή…δεν. Είχε την επιλογή ο κόουτς να περάσει ολόκληρο Τσόρι πίσω από τον Ιντέγε. Ο Αργεντίνος είχε μπει αλλαγή στην παράταση με την Αρόουκα κι είχε αλλάξει όλο το ματς…

Ήταν λάθος που έμεινε στο παιχνίδι 90 λεπτά ο Σεμπά. Εκτός έδρας ο Βραζιλιάνος είναι χρήσιμος, γιατί βρίσκει χώρους. Μέσα στο Καραϊσκάκη, όταν πιέζει ο Ολυμπιακός κόντρα σε κλειστές άμυνες, ο Σεμπά μόνο στο στο…φόρτε του δεν είναι. Από το ημίχρονο θα μπορούσε να γίνει χθες αλλαγή. Και δεν ξέρω αν καν έπρεπε να ξεκινήσει.

Η δική μου η κριτική απέναντι στον Μπέντο είναι σε τέτοιο επίπεδο. Αυτό πιστεύω ότι είναι το σωστό κι αυτό κάνω. Από ένα προπονητή που είναι ενάμιση μήνα στον Ολυμπιακό δεν μπορείς να ζητάς θαύματα. Μπορείς όμως να ζητάς περισσότερη βοήθεια στην ομάδα.

Ίσως με πιο καθαρό μυαλό. Άρα, με λιγότερη πίεση από τον κόσμο κι από τους δημοσιογράφους και γενικότερα.

Πηγή: gazzetta.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags