Facebook Pixel "Αναζητώ έσοδα με τη βοήθεια του… Χάρι Πότερ"!
| 2016-10-04 18:41:00

"Αναζητώ έσοδα με τη βοήθεια του… Χάρι Πότερ"!

"Αναζητώ έσοδα με τη βοήθεια του… Χάρι Πότερ"!

Ο πρόεδρος της Football League, Στέλιος Σφακιανάκης, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο "Sport24Radio" στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες της κατηγορίας και στη διαμάχη που υπάρχει με τη Super League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Αρχικά ο πρόεδρος της Football League είπε χαριτολογώντας: «Κύριοι, αναζητώ έσοδα με την βοήθεια του Χάρι Πότερ».

Για τα οικονομικά προβλήματα της Football League:
«Στείλαμε σήμερα εξώδικο στη Σούπερ Λίγκα, έχουμε κάνει επαφές με τη τηλεόραση και έχουμε αναστείλει το πρωτάθλημα, αυτό είναι το τρίπτυχο».

Για την διαμάχη με τη Super League:
«Υπάρχει μια νομοθετική υποχρέωση από την οποία απέχει προκλητικά η Super League, η οποία παίρνει κανονικά τα χρήματα από όλα τα έσοδα. Δικαίωμα συμμετοχής στα έσοδα έχει και η Football League. Το ποσοστό δεν προσδιορίζεται και είναι διαπραγματεύσιμο. Εδώ όμως, δεν υπάρχει η πρόθεση ούτε για αυτό το διάλογο. Αν είχαμε αυτά τα χρήματα θα είχε αρχίσει το πρωτάθλημα».

Για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Football League:
«Υπάρχουν τρία συνδρομητικά κανάλια, ο ΟΤΕ, η Nova και η… ΕΡΤ. Η σύμβαση με τον ΟΤΕ έχει λήξει από τον Ιούνιο, με τη Nova διαπραγματευθήκαμε, όμως φθάσαμε σε ένα επίπεδο που δεν είναι ικανοποιητικό και η ΕΡΤ ζητά ένα αγώνα κάθε αγωνιστική. Εκεί πάνω διαπραγματευόμαστε, να πάρει η ΕΡΤ τον ένα αγώνα και αν είχαμε άλλο ένα έσοδο θα είχε αρχίσει το πρωτάθλημα, όμως η άρνηση της Super League μας ανάγκασε να αναστείλουμε το πρωτάθλημα.

Υποχρέωση δεν έχουν μόνο οι 16 ομάδες της Super League, τις ίδιες υποχρεώσεις έχουν και οι ομάδες της Football League. Αυτή την ενότητα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου δεν την κατανοεί κανείς από την Super League. 8 ομάδες κάθε χρόνο αλλάζουν status, 4 ανεβοκατεβαίνουν από την Super League στη Football League και άλλες 4 από την Γ” Εθνική. Το ποδόσφαιρο είναι ενιαίο και αυτή η αντίληψη δεν έχει γίνει κατανοητή».

Για την συνάντηση που θα έχει με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή:
«Θα συζητήσουμε την όποια δυνατότητα έχει θεσμικής παρέμβασης».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παίκτες των ομάδων της Football League:
«Έχω την αίσθηση ότι θα πρυτανεύσει η λογική και θα κατανοηθεί το πρόβλημα. Με τη Super League είναι αυτονόητο ότι θα έχουμε κάποιες αξιώσεις για να αρχίσει το πρωτάθλημα, είναι αυτονόητο. Αυτή είναι η μία πηγή εσόδων, η άλλη θα ήταν ο ΟΠΑΠ που αρνείται και δεν έχει κινητοποιηθεί ούτε για το πρωτάθλημα Νέων που κάθε χρόνο το επιχορηγούσε. Εγώ πως θα κάνω πρωτάθλημα Νέων; Θα επιβαρυνθούν οι ΠΑΕ που δεν έχουν έσοδα, έχουν ολοκληρώσει την προετοιμασία τους, κάνουν φιλικά και έχουν έξοδα; Ε, δεν είναι έτσι…

Η Super League έχει έσοδα 30,40,50 εκ. ευρώ, ακόμη και ο ΟΠΑΠ της έκανε πρόταση. Έναν διάλογο θέλουμε που να μην είναι αυτοσκοπός η άντληση πόρων σήμερα, αλλά να υπάρχει διαχρονικότητα, αυτό επιδιώκω, αυτό αναζητώ».

Τι ποσό αναζητά για χορηγία η Football League:
«Το 3% από αυτό που ζητά η Super League, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν εμπορικές ομάδες στη κατηγορία. Τι να σας πω, με την χορηγία μιας ομάδας της Super League, οι ομάδες της Football League λύνουν τα προβλήματα τους».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags