Facebook Pixel Στραματσόνι: "Γι' αυτό πήραμε τον Λεντέσμα"
| 2016-10-09 18:05:00

Στραματσόνι: "Γι' αυτό πήραμε τον Λεντέσμα"

Στραματσόνι: "Γι' αυτό πήραμε τον Λεντέσμα"

Ο Ιταλός τεχνικός αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο προχώρησε στην απόκτηση του Αργεντινού μέσου στον Παναθηναϊκό...

Ο Αντρέα Στραματσόνι μίλησε στο "fcinternews", ιστοσελίδα που ασχολείται με θέματα της Ίντερ και αποκάλυψε -μεταξύ άλλων- ποιος ήταν ο λόγος που τον έκανε να αποκτήσει τον Κριστιάν Λεντέσμα στον Παναθηναϊκό.

Ο Ιταλός τεχνικός ανέλυσε τη φιλοσοφία του στο μεταγραφικό κομμάτι εκφράζοντας την πεποίθησή του πως πριν ένας προπονητής προχωρήσει στη μεταγραφή ενός παίκτη, ένα από τα πράγματα που πρέπει να αναλύει είναι οι αριθμοί του μεταγραφικού του στόχου.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτής της νοοτροπίας, ο Στραματσόνι τόνισε πως οι 15-20 πάσες που θεώρησε ότι μπορεί να προσφέρει ο Λεντέσμα στο παιχνίδι της ομάδας, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Ιταλού κόουτς:

"Στηρίζω τις απόψεις του Σαμπατίνι, διότι πριν αποκτήσεις έναν παίκτη πρέπει να έχεις δει τους αριθμούς του. Βέβαια θέλω πάντα να βάζω τον εαυτό μου στη θέση του ιδιοκτήτη μιας ομάδας και μπορώ να καταλάβω ότι ο πρόεδρος μιας ομάδας είναι δύσκολο να έχει το ίδιο μέτρο για να εκτιμήσει την δουλειά ενός ηγέτη. Και αν δεν μπορείς να μετρήσεις Κύπελλα και πρωταθλήματα τότε, λοιπόν, οι αριθμοί μπορεί να είναι χρήσιμοι.

Επίσης καταλαβαίνω ότι είναι πιο πολύ αμερικάνικο αυτό το πράγμα. Το ποδόσφαιρο έχει πάρει τον δρόμο του επειδή είναι λιγότερο κωδικοποιημένο και δεν στηρίζεται τόσο στους αριθμούς. Προσωπικά οι αριθμοί με βοηθούν να εκτιμήσω την απόδοση και σε φυσικό επίπεδο αλλά και σε κίνητρο για ένα παίκτη. Προφανώς και τα στατιστικά είναι ρευστά και πρέπει να κωδικοποιηθούν".

Ο Στραματσόνι συνέχισε φέρνοντας ως παράδειγμα τον Λεντέσμα λέγοντας:

"Για παράδειγμα ως θετικές πάσες δεν θεωρούμε μόνο τις κάθετες που κόβουν την αντίπαλη άμυνα στα δυο. Εγώ ήθελα τον Κριστιάν Λεντέσμα, ως πλέι μέικερ επειδή θα μας εξασφάλιζε 15-20 πάσες σε κάθε παιχνίδι. Έτσι καταφέρνω να αξιολογώ την απόδοση του. Αν είναι κάτω από το συγκεκριμένο νούμερο τότε κάτι δεν κάνουμε καλά. Μετράμε τις μπάλες που ξανακερδίζεις και φέρνω στο μυαλό μου τον Άλαν που είχε εκπληκτικά νούμερα στην δική μου Ουντινέζε και τώρα είναι στην Νάπολι. Αλλά και τις χαμένες μπάλες. Όμως ξεκαθαρίζουμε οι αριθμοί δεν ξεχωρίζουν τους καλούς από τους κακούς".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags