Facebook Pixel Αιχμηρή απάντηση ΕΠΟ σε Κοντονή!
| 2016-10-12 19:05:00

Αιχμηρή απάντηση ΕΠΟ σε Κοντονή!

Αιχμηρή απάντηση ΕΠΟ σε Κοντονή!

Ο "πόλεμος" ανάμεσα στις δυο πλευρές με αφορμή τις εκλογές της ΕΠΟ συνεχίζεται! Διαβάστε τι διαρρέει η Ελληνική Ομοσπονδία ως απάντηση στον Υφυπουργό Αθλητισμού...

Με αφορμή το δελτίο Τύπου που εξέδωσε νωρίτερα ο Σταύρος Κοντονής ζητώντας την παρέμβαση των FIFA και UEFA, η ΕΠΟ μέσω διαρροών απάντηση στον Υφυπουργό με επιθετικό ύφος.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Κοντονής κατηγορείται από την Ελληνική Ομοσπονδία ότι καταπιάνεται με την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου ως μέσο για να απολογηθεί σε όσους κατέστρεψε και "άδειασε".

Αναλυτικά, όσα αναφέρει η ΕΠΟ:

Με αφορμή το δελτίο Τύπου του κ. Kοντονή αναφορικά με ψήφο της ΕΠΟ στη συνεδρίαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της 12-10-2016 κύκλοι της ΕΠΟ αναφέρουν:

Το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου είναι το ανώτατο εγχώριο ποδοσφαιρικό δικαστικό όργανο το οποίο λειτουργεί εντός της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Όπως είναι γνωστό στην σύνθεσή του συμμετέχουν εν ενεργεία δικαστικοί λειτουργοί και διαιτητές, που επιλέγονται από τους εκάστοτε διαδίκους. Σε κάθε σύνθεση που εξετάζει τις όποιες υποθέσεις συμμετέχουν τρεις τακτικοί δικαστές και δύο διαιτητές από κάθε διάδικο, μέσω της υπάρχουσας λίστας, που είναι από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του οργάνου αναρτημένοι στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ.

Ο τρόπος λειτουργίας του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου καθορίστηκε εξ' αρχής, και εξακολουθεί να εφαρμόζεται απαρέγκλιτα, από τους τακτικούς δικαστές. Όπως σε όλες τις προηγούμενες υποθέσεις που εξετάστηκαν και εκδόθηκαν οι σχετικές αποφάσεις, οι συνεδριάσεις του διεξάγονται χωρίς την παρουσία των διαδίκων ή των πληρεξουσίων δικηγόρων.

Ουδέποτε και σε καμία εκδοθείσα απόφαση που έχει ληφθεί κατά πλειοψηφία δεν έχει ανακοινωθεί, όπως προβλέπει ο τρόπος λειτουργίας του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου, ποιο μέλος του ψήφισε υπέρ ή κατά κάποιας απόφασης.

Συνεπώς, προκαλεί τεράστια εντύπωση το πώς ο κ. Κοντονής γνωρίζει και μάλιστα ανακοινώνει με επισημότητα τι ακριβώς ψήφισαν τα μέλη του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου στη συγκεκριμένη υπόθεση. Προφανώς η ενημέρωση και η γνώση του για την εσωτερική λειτουργία του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου προκύπτει από την ανάγκη του να απολογηθεί σε αυτούς που κατέστρεψε και άδειασε με τις ενέργειές του, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά τους θεωρούσαν βέβαιη την… άλωση της ΕΠΟ.

Ενέργειες που επιβεβαιώνονται πλήρως και από τη σημερινή του ανακοίνωση, με την οποία αποδέχεται κατά το ήμισυ την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου, το τμήμα της που αφορά στον διορισμό διοικούσας επιτροπής, αλλά όχι και το υπόλοιπο περί εναρμόνισης του καταστατικού της ΕΠΟ με παλαιότερους και ανενεργούς αθλητικούς νόμους, αφού ξέρει ότι σε μια τέτοια περίπτωση η αντίδραση εκ μέρους των FIFA & UEFA θα ήταν ακαριαία και συνάμα καταστροφική για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags