Facebook Pixel "Δεν έχω όραμα για τον Ηρακλή"!
| 2016-10-13 17:56:00

"Δεν έχω όραμα για τον Ηρακλή"!

"Δεν έχω όραμα για τον Ηρακλή"!

Ο Ελληνογερμανός μάνατζερ Νίκος Καγιούλης σε μια εκτενέστατη συνέντευξη στο Metropolis 95.5 έδωσε απαντήσεις σε όλα τα θέματα που απασχολούν τον Ηρακλή.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Καγιούλης για:

Το αν μπορεί να δώσει όραμα στον κόσμο του Ηρακλή:
«Είμαστε μια ομάδα που για να εγγυηθούμε το άμεσο μέλλον του Ηρακλή κα να βρούμε μια μακροχρόνια λύση για να επέλθει η ηρεμία στην ομάδα. Δεν μπορώ να δώσω όραμα στον Ηρακλή, είμαι εδώ για να διεκπεραιώσω μια δουλειά ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος για το δώσει».

Το αν επιδιώκει κέρδος: «Φυσικά. Ο Ηρακλής είναι σε μεταβατικό στάδιο και θα συνεχίσω να τον στηρίζω μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος. Έχω βάλει 400.000 ευρώ οι οποίες αυξάνονται καθημερινώς. Το πόσα θα βγάλω εξαρτάται από το πόσο ικανός είμαι να κάνω ελκυστικό τον Ηρακλή για τον επόμενο αγοραστή και ανάλογα με την επένδυση που θα έχω κάνει σε βάθος διετίας, θα είναι και το κέρδος που πρέπει να έχει η εταιρία μου».

Το πόσα ζητούν ο ίδιος και ο κ. Παπαθανάσακης, παρά τα χρέη που δημιουργήθηκαν και δεν βρίσκεται επενδυτής: «Μην μπερδεύετε τον κ. Παπαθανασάκη με τη δουλειά που κάνω εγώ. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Ο κ. Παπαθανασάκης έχει επενδύσει πολλά στον Ηρακλή, κάνει προσπάθειες εδώ και μήνες να απεμπλακεί. Αυτά που ζητάει, είναι ελάχιστα μπροστά σε όσα έχει βάλει μέχρι στιγμής. Ξέρω τα χρέη του Ηρακλή, ο κ. Παπαθανασάκης έχει «πέσει» από τις αρχικές του απαιτήσεις, δε ζητάει κέρδος αλλά ένα ελάχιστο ποσό από όσα έχει βάλει και τη ζημιά που έχει υποστεί. Το ποσό που ζητάει ο Παπαθανασάκης είναι εξευτελιστικό. Το πρόβλημα είναι με την ηρεμία στην ομάδα. Τα χρέη είναι εσωτερικό θέμα της ΠΑΕ και θα συζητηθεί με τον υποψήφιο επενδυτή. Δεν μπορώ να πω αναλυτικά τα οικονομικά του Ηρακλή στον αέρα, είναι ένα ποσό γύρω στα 5 εκατομμύρια. Με αυτά τα λεφτά κάποιος παίρνει την ομάδα».

Το αν στόχος του είναι μετά τη διετία να φέρει επενδυτή: «Είμαι ξεκάθαρος, επενδύω δικά μου κεφάλαια στον Ηρακλή. Αν δεν υπήρχαμε εμείς, ο Ηρακλής δε θα έπαιζε Σούπερ Λιγκ. Αυτό το αποτρέψαμε, προσπαθούμε να τον στήσουμε όρθιο παρά τα προβλήματα που βρήκαμε και προσπαθούμε να δώσουμε οριστική λύση».

Πόσον καιρό θα πάρει η εύρεση νέου επενδυτή και αν υπάρχει: «Δεν το ξέρω. Προσπάθειες και συζητήσεις γίνονται, μας δυσκολεύει και η υπάρχουσα κατάσταση με όλα αυτά που γίνονται στον Ηρακλή και οι υποψήφιοι αγοραστές είναι διστακτικοί. Δεν θα αναφερθώ σε ονόματα, εκτός αν υπάρξει κάτι συγκεκριμένο. Τότε θα ενημερώσω τον κόσμο του Ηρακλή. Εχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια και είναι δύσκολο να πείσουμε κάποιον να αναλάβει τη δεδομένη χρονική στιγμή.»

Το αν είναι μπροστινός του Παπαθανασάκη: «Είμαι αυτόνομος άνθρωπος όπως και ο κ. Παπαθανασάκης. Είναι μια ιδιωτική συμφωνία που έχουμε κάνει οι δύο μας, βάσει της πολιτικής της εταιρίας μου».

Το αν αντέχει να σηκώσει το οικονομικό βάρος όσο παραμένει αυτή η κατάσταση: «Έχω αναλάβει να στηρίξω τον Ηρακλή και θα το κάνω για όσο χρειαστεί. Δεν είμαι Αμπράμοβιτς αλλά έχω ένα σχέδιο διετίας το οποίο μπορώ να ολοκληρώσω, βάσει των οικονομικών δεδομένων της ομάδας και πιστεύω ότι παρά το αρνητικό κλίμα θα τα καταφέρω».

Γιατί παραμένει παρά το ότι ο κόσμος δεν τον θέλει: «Εχω αναλάβει ένα έργο. Δεν έχω πρόβλημα να αποχωρήσω αύριο κιόλας, αρκεί να έρθει κάποιος και να συνεχίσει έστω αυτό που κάνουμε, και να μην καταρρεύσει το οικοδόμημα που λέγεται “Ηρακλής”».

Για το αν μετάνιωσε για την εμπλοκή του στον Ηρακλή: «Όχι. Δεν είμαι άνθρωπος που θα τα παρατήσει στην πρώτη δυσκολία».

Για το αν φοβάται ότι ο Ηρακλής θα υποβιβαστεί και θα του «μείνει η ομάδα στα χέρια»: «Όχι, έχω τεράστια εμπιστοσύνη στους παίκτες και την τεχνική ηγεσία. Έχουν αποδείξει στα ως τώρα δύσκολα παιχνίδια ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν με τη στήριξη του κόσμου. Μπορούμε να μιλήσουμε με οποιονδήποτε αγαπάει τον Ηρακλή, αρκεί να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του τεχνικού τιμ. Μέχρι τέλους Δεκεμβρίου, η ομάδα θα προπονείται στη Σουρωτή προκειμένου να υπάρχει η απαραίτητη ηρεμία».

Για το αν είναι πληρωμένη η ομάδα και αν όχι πότε θα εξοφληθεί: «Στους παίκτες έχουν δοθεί μισθοί και ενοίκια Αυγούστου. Τώρα θα πληρωθούν και τον Σεπτέμβριο. Δεν έχει κατατεθεί δόση συμβολαίου. Οι περισσότεροι έχουν πληρωθεί μεσώ εκχωρήσεων της NOVA. Υπάρχει άνοιγμα στους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ. Θα πληρωθούν από τις εισπράξεις και τις 350.000 της UEFA που δεν έχουμε λάβει ακόμα και θα διατεθούν σε δόσεις συμβολαίων, Υπάρχει ένα θέμα με το Καυτανζόγλειο που δεν έχει στείλει το χαρτί της εκχώρησης για ένα ποσό 138.000 ευρώ και δεν έχει στείλει η ΕΠΟ το ποσό της UEFA. Οι 124.000 έχουν εξοφληθεί και απομένουν οι υπόλοιπες 14.000. Αυτό το μπορεί να το κρατήσει και να αποδεσμεύσει τα υπόλοιπα».

Για το αν αρκούν τα χρήματα αυτά: «Θα εξοφληθούν όλοι ως τον Οκτώβριο»

Για το αν είχε συνάντηση με τον Λάζαρ και την αντίδραση του στην πρόταση που του έγινε: «Δεν συναντήθηκα καμία φορά προσωπικά με τον κ. Λάζαρ. Το θέμα του, όπως και άλλων δύο τριών ποδοσφαιριστών, έχει διευθετηθεί. Έχω μιλήσει με τους εκπρόσωπους και τον δικηγόρο του, ο οποίος έχει καταθέσει τα χαρτιά στην επιτροπή για να πάρει την εκχώρηση για Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο και χειρίζεται αποκλειστικά την υπόθεση. Δεν υπάρχει κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών από τον Ηρακλή».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags