Facebook Pixel Ο Κετσπάγια που δεν... σώνεται
| 2016-10-15 12:19:00

Ο Κετσπάγια που δεν... σώνεται

Ο Κετσπάγια που δεν... σώνεται

Επιστροφή στο πρωτάθλημα της Super League με μια αγωνιστική... παγίδα για την Big 4. Oχι μόνο γιατί πάντα τα ματς μετά από διακοπή λόγω εθνικών ομάδων βάζουν ερωτηματικά στις ομάδες που είχαν πολλούς διεθνείς αλλά λόγω και της ιδιαίτερης... υφής των συγκεκριμένων αναμετρήσεων. Γράφει ο Ευάγγελος Μίχος

Πανιώνιος - Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός- Ξάνθη, ΠΑΟΚ - Ηρακλής, ΑΕΛ - ΑΕΚ. Να θυμίσω απλά πως στα 3 από τα αντίστοιχα 4 περσινά παιχνίδια (η Λάρισα δεν ήταν Σουπερλιγκάτη) Ηρακλής και Ξάνθη είχαν αλώσει Τούμπα και Λεωφόρο αντίστοιχα. Και πως Μιλόγεβιτς - Λουτσέσκου - Παπαδόπουλος - Αναστασιάδης είναι προπονητές για να κάνουν ζημιές στα φαβορί.

Θα ξεκινήσω από την τελευταία χρονικά αναμέτρηση, αφού θεωρώ πως είναι και η πιο ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη. Ξεκινώντας από την πιο ιντριγκαδόρικη: ο Κούγιας θέλει σαν τρελός να κερδίσει την ομάδα του Μελισσανίδη και ο «τίγρης» δεν θα αντέξει η ΑΕΚ να χάσει στα καπάκια, μετά την ομάδα του Μαρινάκη, και από αυτήν του Αλέξη. Δηλαδή από τους δύο άσπονδους εχθρούς του στο πρωτάθλημα (και πρώην φίλους του, να μην ξεχνιόμαστε). Και για το πρεστίζ και για την... καζούρα.

Βαθμολογικά, επίσης, δεν παίρνει την Ενωση για δυο σερί ήττες. Με μια συνολική απώλεια 8 βαθμών στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, παρότι μάλιστα η ομάδα δεν έχει τη μεσοβδόμαδη κούραση των ευρωπαϊκών ματς σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, θα αποκτήσει σημαντικό ντεσαβαντάζ στην κούρσα για την κατάκτηση του τίτλου, που αποτελεί τον Νο 1 φετινό στόχο. Εκτός από το ότι θα βυθίσει την ΑΕΚ σε μεγάλη εσωστρέφεια και ενώ ακολουθούν Πανιώνιος εντός και ΠΑΟΚ εκτός...

Στη Λάρισα όμως παίζει τη θέση του και ο Κετσπάγια. Κάποιοι μάλιστα δεν αποκλείουν να την απολέσει ακόμη κι αν κάνει διπλό. Η πίστη στον Γεωργιανό έχει χαθεί από Μελισσανίδη - παίκτες - οπαδούς - ρεπόρτερ, τα δημοσιεύματα πως Μαϊστόροβιτς ? Ντε Μπαρτόλο φτιάχνουν λίστα με ονόματα υποψηφίων αντικαταστατών του ουδέποτε διαψεύστηκαν, στη μανατζερική πιάτσα λένε μάλιστα πως υπάρχει σταντ μπάι έτοιμη διάδοχη λύση (ακούστηκε μέχρι και το όνομα του Βίκτορ, αλλά το θεωρώ αφελές να επιλέξουν κόουτς που δεν στέριωσε μήνα στον Ολυμπιακό) και τη Δευτέρα θα του λείψουν Πατίτο, Λέσκοτ, Βάργκας, Σιμόες, με την 100% ετοιμότητα του Αλμέιδα να τίθεται σε αμφιβολία, ειδικά όταν μιλάμε για... μέση.

Ο Κετσπάγια, λοιπόν, θα παίξει τα... ρέστα του (δεν μου κάνει εντύπωση που σκέφτεται να ξεκινήσει με Αραβίδη, ο... πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται) κόντρα σε μια ομάδα που κέρδισε στο ίδιο γήπεδο τον Ολυμπιακό. Και η οποία διαθέτει προπονητή-αλεπού όπως ο Αγγελος, που ξέρει να φτιάχνει ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές όταν αγωνίζονται κόντρα σε μεγάλες ομάδες. Κατά συνέπεια, βλέπω πολύ... χλωμό τον Τιμούρ στη Λάρισα και νομίζω πως μετράει αντίστροφα. Είναι και οι αντίπαλοι που ακολουθούν, ακόμη κι αν τη σκαπουλάρει τη Δευτέρα, που θα του... σφίξουν τη θηλιά. Με αυτά και με αυτά ?σύμφωνα άλλωστε και με τους μπούκηδες-, είναι ο πιο πιθανός προπονητής της Super League για να αποχαιρετήσει.

εφημερίδα Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags