Facebook Pixel Τσάρλυ: Η ΑΕΚ νίκησε χωρίς να είναι καλύτερη
| 2016-10-18 09:56:00

Τσάρλυ: Η ΑΕΚ νίκησε χωρίς να είναι καλύτερη

Τσάρλυ: Η ΑΕΚ νίκησε χωρίς να είναι καλύτερη

Η ΑΕΚ σε έναν αγώνα που ήταν... τελικός πήρε μία πολύ σημαντική νίκη χωρίς να είναι καλή ανασταλτικά. Ο Τιμούρ Κετσπάγια είχε αποφασίσει να πάει σε διαφορετική λογική από την πρώτη προπόνηση που έκανε μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό

Εριξε τους τόνους, ήταν φανερά πιο ήπιος και έδειξε πως υπολογίζει στους Αραβίδη, Κολοβέτσιο.

Η ΑΕΚ κατέβηκε στη Λάρισα με ένα επιθετικογενές 4-3-3, με τον Γιόχανσον στη θέση «6» και τους Μάνταλο, Μπακασέτα εσωτερικούς χαφ. Νωρίς βρήκε προβάδισμα στο σκορ χάρη σε μία πολύ όμορφη εκτέλεση του Πλατέλλα στην υπερβολικά ανοιχτή γωνία που άφησε ο Καβουσάκης. Ο Αναστασιάδης διάβασε έγκαιρα πως όσο και να παλεύει ο Μάνταλος, ο άξονας της ΑΕΚ με Μπακασέτα εσωτερικό μέσο είναι άδειος.

Από το 20ό λεπτό μετάτρεψε το 3-4-2-1 σε καθαρό απλωμένο 4-4-2. Τον δικαίωσε η εικόνα του αγώνα όχι το αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ στο 30ό λεπτό βρήκε και δεύτερο τέρμα από το λανθασμένο διώξιμο του Κόντορ και τη σπόντα που έφερε την μπάλα στον Πλατέλλα, σε ένα διάστημα που δεχόταν η άμυνά της πίεση. Ο Ναζλίδης τρία λεπτά αργότερα πέτυχε το γκολ που δικαιούταν η ΑΕΛ.

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στην επανάληψη, οι παίκτες του Αναστασιάδη πήγαν σε αρκετές τελικές, δεν ισοφάρισαν μόνο και μόνο επειδή έλειπε ο ποδοσφαιριστής που θα τελειώσει σωστά μια επίθεση. Το αποτέλεσμα είναι πλασματικό. Η ΑΕΚ κρατά τη νίκη που είχε ανάγκη και το γεγονός πως ο Κετσπάγια... πέταξε τον εγωισμό του.

Ενεργοποίησε τον Αραβίδη, πέρασε μπροστά στις προτεραιότητές του τον Κολοβέτσιο από τον Λαμπρόπουλο και έδωσε σαφώς περισσότερες ελευθερίες στους δύο ακραίους μπακ. Οι Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι έδειξαν να έχουν μεταξύ τους χημεία, άντεξαν παρότι δεν είχαν βοήθειες από τους χαφ και έφταναν εύκολα σε αυτούς οι παίκτες του Αναστασιάδη.

Κέρδισε ο Κετσπάγια δύο ποδοσφαιριστές και το δικαίωμα να δώσει ακόμα ένα παιχνίδι. Ομως με τον Πανιώνιο δεν θα έχει στη διάθεσή του ούτε τους Γκάλο, Χριστοδουλόπουλο. Η Λάρισα δουλεύει σωστά, παίζει καλό ποδόσφαιρο, προδόθηκε από τον Καβουσάκη που άφησε ανοιχτή τη γωνία του στο πρώτο γκολ και από τα τελειώματα των ποδοσφαιριστών της. Είναι φανερό πως δεν θα κινδυνέψει.

εφημερίδα "Goal"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags