Facebook Pixel «Ο Μπέος αρνείται τις κατηγορίες, θα τις αντικρούσει όλες»
| 2011-06-24 18:23:00

«Ο Μπέος αρνείται τις κατηγορίες, θα τις αντικρούσει όλες»

«Ο Μπέος αρνείται τις κατηγορίες, θα τις αντικρούσει όλες»

Την άποψη του Αχιλλέα Μπέου μετέφερε ο δικηγόρος του, Νίκος Κακαβάς, ο οποίος τόνισε πως το κατηγορητήριο είναι… κινούμενη άμμος και πως υπάρχει μία αοριστία.

Τα σημαντικότερα σημεία από την συνέντευξη του στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6:

-Για την δικογραφία:
«Κάνουμε έναν αγώνα για να πάρουμε τα έγγραφα. Τουλάχιστον θα έχουμε μέσα στο Σαββατοκύριακο, μια εικόνα της δικογραφίας για να απολογηθεί ο κ.Μπέος στις 08.30 τη Δευτέρα. Αυτές οι διαδικασίες-εξπρές δεν κοσμούν τη δικαιοσύνη, όσο αφορά την προάσπιση των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων. Διενεργείται μια έρευνα τους τελευταίους μήνες, έχοντας ενεργοποιήσει ό,τι πιο καλό έχουμε. Κι εμείς ως υπερασπιστές για να αντιπαλέψουμε μας δίδεται ένα Σαββατοκύριακο.

-Για το ενδεχόμενο να ζητήσει νέα προθεσμία για την απολογία του πελάτη του:
«Πήραμε ένα τριήμερο και υποχρεωθήκαμε να συναινέσουμε για να πάρουμε άλλες δύο ημέρες . Δεν έχουμε κι άλλη λύση. Πιστεύω ότι ούτε το έργο της ανακρίσεως και του ανακριτού διευκολύνεται. Δεν βοηθά τη διερεύνηση αυτή η διαδικασία.

Πρόκειται να δεδομένα που βρίσκονται σε δεκάδες χιλιάδες σελίδων ερευνητικής δουλειάς συμπυκνώθηκαν. Γίνεται μια συμπύκνωση όλου του υλικού που είναι καταγεγραμμένο. Η κα.Παπανδρέου είπε ότι καταρχήν σε αυτούς τους δέκα κατηγορούμενους πρέπει να επικεντρωθούν. Το υλικό όμως είναι δεκάδες χιλιάδες. Εγώ ως υπερασπιστής πρέπει να ελέγξω τη δικογραφία σε βάθος. Πρέπει να την ελέγξω εξονυχιστικά. Αυτό είναι το κυρίαρχο δικαίωμα του υπερασπιστή και του κατηγορούμενου και πρέπει να το κάνω σε ένα Σαββατοκύριακο.

Είχαμε συλλήψεις, κατηγορίες και –ήδη- κρατούνται άνθρωποι. Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι αυτή η ομάδα είναι εν δράση, και τελούν αδικήματα αυτή την στιγμή. Εγώ όμως λέω το εξής:

Δεν έχω το δικαίωμα να αμφιβάλω. Πρώτον ότι υπήρξε ομάδα. Δεύτερον ότι λειτούργησε η ομάδα και τρίτον πως είναι σε λειτουργία. Μήπως έχει τελεστεί μια βλάβη…

Στις κατηγορίες που έχω μπροστά μου δεν υπάρχει ίχνος οικονομικού οφέλους. Αυτό εγώ το θέλω…. Εφόσον με κατηγορείς θέλω να υπάρχει το ΠΟΥ, το ΠΟΤΕ και το πώς. Αυτό το κατηγορητήριο –για εμάς τους δικηγόρους- ονομάζεται κινούμενη άμμος. Έχει μια αοριστία. Δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο, ότι ο Αχιλλέας Μπέος δωροδόκησε κάποιον. Οφείλω από αυτή την στιγμή να δώσω και την άποψή του πελάτη μου. Πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται».

-Για τις συνομιλίες:
«Υπάρχουν δύο ή τρεις διάλογοι, από όλο το υλικό που η κα. Παπανδρέου εκτίμησε πως πρέπει να βάλει. Αυτό που με καλείται να σχολιάσω είναι ένας-δύο διάλογοι.
Ας πάρουμε παράδειγμα: Λέω ότι υπάρχει ένας διάλογος του κ. Μπέου με του κ.Γιαννόπουλου. Και του λέει ότι έβαλε έναν διαιτητή που με αδίκησε. Εάν έλεγε ‘’να μου βάλεις γιατί δεν το κάνεις θα πάθεις κακό…’’ ήταν άλλο. Εδώ όμως έχουμε έναν παράγοντα με την νοοτροπία που υπάρχει στην Ελλάδα να μιλά -με την δικαιολογία ότι ‘’με έχει αδικήσει στο παρελθόν’’.

Διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις, για όταν θα έχω στην κατοχή μου το πλήρες κείμενο. Δεν θα αποφύγω να σας δώσω τη θέση του κου. Μπέου. Βλέπετε ότι υπάρχει μια αποσπασματική επίκληση διαλόγων, και δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία».

-Για το ενδεχόμενο να υπάρξουν κι άλλοι κατηγορούμενοι:
«Δεν ξέρω εάν θα υπάρξουν κι άλλοι κατηγορούμενοι. Αφού έχει καταλήξει σε αυτά τα πρόσωπα θα έλεγα ότι θα περιορίζεται σε αυτά τα πρόσωπα. Μέχρι σήμερα εκτιμώ, ότι αυτοί είναι οι κατηγορούμενοι , δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες διώξεις και κατηγορούμενους».

-Για τη θέση του Αχιλλέα Μπέου:
«Όταν θα έχω την εικόνα από όλη την δικογραφία, θα απαντήσει ο ίδιος ο Αχιλλέας Μπέος. Εξάλλου δεν απέφυγε ποτέ να μιλήσει δημόσια. Η αρχή σας είναι ότι αρνείται τις κατηγορίες και θα τις αντικρούσει μία προς μία. Η εκτίμηση είναι πως έχουν μια υπόθεση που έχει μεγεθυνθεί υπερβολικά. Οι πραγματικές διαστάσεις θα υπάρχουν αργότερα και χρειάζεται υπομονή. Κάποια στιγμή θα μπει στις πραγματικές τις διαστάσεις. Αυτή η βλάβη έχει γίνει. Το μέλλον θα δείξει εάν άξιζαν τη βλάβη και τον διασυρμό αυτό».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags