Facebook Pixel Τα σπάει ο Μύρτσος για Κετσπάγια, Στιλ, Καπίνο - "Είναι σαν την καθυστέρηση"!
| 2016-10-19 11:45:00

Τα σπάει ο Μύρτσος για Κετσπάγια, Στιλ, Καπίνο - "Είναι σαν την καθυστέρηση"!

του Γιώργου Κτενά
Τα σπάει ο Μύρτσος για Κετσπάγια, Στιλ, Καπίνο - "Είναι σαν την καθυστέρηση"!

Άπαιχτος Γιώργος Μύρτσος στο SportDog για όλη την καυτή επικαιρότητα! Τρομερές ατάκες για τον Στιλ και τον Καπίνο, αλλά και την αποχώρηση του Κετσπάγια από την ΑΕΚ. Απολαύστε υπεύθυνα...

Ανατρεπτικός, ασυμβίβαστος, με άποψη, που λέει τα πράγματα με το όνομά τους χωρίς να σκέφτεται αν και ποιους μπορεί να ενοχλήσει.

Ο Γιώργος Μύρτσος μίλησε στον SportDog για το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και ιδιαίτερα για τη θέση του τερματοφύλακα, ως παλαίμαχος που έχει παίξει στο υψηλότερο επίπεδο και έχει φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού αλλά και της Εθνικής ομάδας.

Αναφέρθηκε στον Άγγλο ασθενή του Παναθηναϊκού, που έφαγε γκολ από τη Γλυφάδα, αλλά και στον προϊστάμενο των αναπληρωματικών, που καλύτερα είναι να κρατήσει αμφότερους στον πάγκο ο Στραματσόνι και να απλώσει στο τέρμα μία κουβέρτα Νάουσας.

Σχολίασε ότι ο Καπίνο είναι αργός σαν την καθυστέρηση και δεν μπορεί να στηριχτεί πάνω του ο Ολυμπιακός, αναφέρθηκε στα προβλήματα των Γλύκο - Ανέστη και μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Κυριακίδη του Παναιτωλικού.

Ακόμα, αναφέρθηκε στον Πάουλο Μπέντο, τον Βλάνταν Ίβιτς αλλά και στην αποχώρηση του Τιμούρ Κετσπάγια από την ΑΕΚ.

Γιώργο, πώς είδες την εμφάνιση του Στιλ και τα γκολ που έφαγε εναντίον της Ξάνθης;

"Τα έχω πει εδώ και δύο - τρία χρόνια για τον Στιλ. Από την πρώτη στιγμή είπα ότι δεν υπάρχει Άγγλος τερματοφύλακας πουθενά! Από την Αγγλία το μόνο που δεν πας να πάρεις, είναι τερματοφύλακα. Αλλά το θέμα δεν είναι μόνο ο Στιλ, αλλά και ο δημόσιος υπάλληλος που είναι προϊστάμενος των αναπληρωματικών, ο Στέφανος Κοτσόλης. Πάνε οι εποχές που έβγαζε τερματοφυλακάρες ο Παναθηναϊκός, έπαιζε βασικός ο Βάντσικ και περίμενε για να βρει ευκαιρία ο Νικοπολίδης. Ήταν ομάδα με τερματοφύλακες. Στην Ελλάδα οι μεγάλες ομάδες που είχαν φήμη για τους τερματοφύλακες που έβγαζαν, ήταν ο Παναθηναϊκός και ο Άρης. Στον Παναθηναϊκό είναι καλύτερα την Κυριακή να μην παίξει ούτε ο Άγγλος ασθενής, ούτε ο προϊστάμενος των αναπληρωματικών. Κι επειδή είναι νωρίς για να κάνουν μεταγραφή, καλύτερα την Κυριακή να κρεμάσουν μία κουβέρτα στο τέρμα. Να τους στείλουμε μία κουβέρτα Vetlans, από τη Νάουσα".

Το σχόλιό σου για τον Στέφανο Καπίνο;

"Γενικά αν ψάξετε στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν αξιόλογοι τερματοφύλακες. Δεν είναι πώς τα παιδιά δεν είναι καλά, απλώς δεν γυμνάζονται σωστά. Κάποια παιδάκια που κάνουν έξοδο και βάζουν πόδια για τάκλιν ή γυρίζουν το πρόσωπο για να μη τους χτυπήσει η μπάλα, δεν κάνουν... Σε μία φάση εναντίον του Πανιωνίου, ο Καπίνο γονάτισε για να πιάσει την μπάλα. Εκείνος που τον γυμνάζει στον Ολυμπιακό, έπρεπε να του πει εκείνη την ώρα "Φύγε"! Σε ολόκληρη την Ευρώπη οι μεγάλοι προπονητές δίνουν βάση στη θέση 1, θέλουν οι τερματοφύλακες να ξέρουν να παίζουν μπάλα. Στο ελληνικό πρωτάθλημα ψάχνουμε να βρούμε τερματοφύλακα επιπέδου, αλλά δεν υπάρχει. Με τον Καπίνο δεν πας πουθενά, είναι σαν την καθυστερήση. Ο άλλος, ο Λεάλι, είναι παιδάκι, δεν μπορείς να βασιστείς πάνω του".

Πώς βλέπεις τους υπόλοιπους τερματοφύλακες;

"Η ΑΕΚ δίνει βαρύτητα στον Ανέστη, που παρουσιάζεται βελτιωμένος κάτω από το τέρμα, αλλά υστερεί στις εξόδους και είναι κάκιστος με την μπάλα στα πόδια. Ο Γλύκος μία από τα ίδια: καλός στο τέρμα, αλλά με τα πόδια κάκιστος. Ο Κυριακίδης του Παναιτωλικού είναι καλός τερματοφύλακας και δεν έχει κληθεί ούτε για προπονήση στην Εθνική ομάδα. Ο Χουάντερσον επίσης είναι καλός τερματοφύλακας. Η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τον Στιλ".

Ένα ενδιαφέρον θέμα που αφορά τερματοφύλακες, είναι η χρησιμοποίηση που κάνει ο Μπέντο σε Καπίνο και Λέαλι, στο ελληνικό πρωτάθλημα και την Ευρώπη.

"Σε ευρωπαϊκά πρότυπα, οι ομάδες που το επιχειρούν αυτό είναι εκείνες που έχουν δύο ισάξιους τερματοφύλακες, που παίζουν και στις εθνικές τους ομάδες και δεν θέλουν να τους στερήσουν την ευκαιρία να αγωνίζονται. Αλλά αυτό το κάνουν ομάδες που έχουν μεγάλους και ισάξιους τερματοφύλακες. Εδώ τι φοβούνται, ότι θα λείψει ο Καπίνο από την Ελλάδα ή ο Λεάλι από την Ιταλία; Ο Ολυμπιακός έχει τερματοφύλακα δηλαδη; Και να ρωτήσω κάτι ακόμα: Αν έπαιζε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Καπίνο ο Ολυμπιακός, θα είχε καμιά τύχη; Ή μήπως θα έβαζε τον Λεάλι αν ήταν στους ομίλους; Απλά επειδή είναι Γιουρόπα Λιγκ και το υποτιμούν, κάνουν ροτέισον".

Το σχόλιό σου για τον Μπέντο;

"Αυτός ήρθε να κάνει τα δικά του, να παίξει 4-4-2 και κάτι τέτοια για να δείξει ότι είναι προπονητής που θα παίξει όπως θέλει. Μόλις όμως έχασε το ματς τον πλακώσαν οι γύρω - γύρω και αμέσως έβαλε ξανά μέσα τον Φορτούνη, άλλαξε το σύστημα κ.λπ. Τι να πούμε για τον Μπέντο;".

Τις εξελίξεις στην ΑΕΚ πώς τις είδες με την απομάκρυνση του Κετσπάγια;

"Ήταν αναμενόμενη η απόλυση του Κετσπάγια, γιατί από ό,τι φάνηκε ο άλλος προπονητής ήταν στη γωνία και περίμενε. Όταν διώχνουν τνο Κετσπάγια στις 6 και στις 7 έρχεται άλλος προπονητής, τι σημαίνει; Δικαιολογημένο το ξέσπασμα του Κετσπάγια, γιατί αγαπάει την ομάδα και την έχει υπηρετήσει τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως προπονητής. Το ερώτημα όμως πρέπει να τεθεί στους παράγοντες όλων των ομάδων: όταν επιλέγουν έναν προπονητή το καλοκαίρι, με ποια κριτήρια τον επιλέγουν; Κι όταν μετά από δύο μήνες αποφασίζουν να τον απολύσουν, με ποια κριτήρια τον απολύουν; Οι παράγοντες στην Ελλάδα ξέρουν τι ψάχνουν ή αναζητούν εξιλαστήρια θύματα για να καλύψουν τις δικές τους αδυναμίες; Παντού απολύονται προπονητές, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που τα θέλει ο κώλος τους γιατί πάνε παρακαλετά. Και ξέρετε τι λένε στο χωριό μου; Παρακαλετό μουνί, ξινό γαμήσι".

Τι βλέπεις στον ΠΑΟΚ; Η ομάδα φαίνεται δουλεμένη από τον Ίβιτς, αλλά το γκολ είναι δύσκολο.

"Ο Ίβιτς είναι στην πρώτη του χρονιά και από ό,τι δείχνει δουλεύει. Βγάζει πράγματα η ομάδα, οι τελικές προσπάθειες δεν είναι τυχαίες. Χρειάζεται να παίξει ποδόσφαιρο η ομάδα. Το γεγονός ότι δεν σκοράρουν είναι ατυχία και ανικανότητα, γιατί βγαίνουν φάσεις. Μην ξεχνάμε ότι ο Αλέκος Αλεξανδρής που είναι ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ στην Ελλάδα, τη μία χρονιά είχε 8 γκολ και δεν ξέρω πόσα δοκάρια και την άλλη με 20 τόσα γκολ ήταν πρώτος σκόρερ. Θέλω να πω ότι το γκολ είναι και θέμα ρέντας. Δεν έχασε ο Κλάους το ταλέντο που είχε να σκοράρει. Δεν είναι στα καλά του, κάποιοι λένε ότι μπορεί να μην δουλεύει. Έπρεπε να είχαν πάρει ανταγωνιστικό σέντερ φορ. Με τον Ίβιτς όμως πρέπει να είμαστε πιο μαλακοί, γιατί δεν επέλεξε αυτός τους παίκτες του. Ό,τι του έφεραν στην ομάδα, με αυτό δουλεύει".

Θα μας δώσεις ένα παράδειγμα;

"Με τον Ηρακλή ο Γλύκος προσπάθησε να βγάλει την μπάλα και στην πρώτη φάση τα κατάφερε. Την επόμενη φορά όμως έφαγε πρέσινγκ από τον Λάμπρου και δεν ξαναγβήκε τέτοια φάση μέχρι το τέλος του ματς. Θέλει να παίξει σωστό ποδόσφαιρο, αλλά αυτό χρειάζεται καλούς παίκτες στον άξονα, που να ξέρουν μπάλα. Ο ΠΑΟΚ στον άξονα έχει τον Γλύκο, που είναι κακός με την μπαλα στα πόδια, στις θέσεις 4 - 5 έχει το ίδιο πρόβλημα, ο Κάνιας στο 6 δεν μπορεί να δημιουργήσει, στο 10 υπάρχει ο Μπίσεσβαρ που έχει δείξει καλά στοιχεία και στο 9 ο Κλάους που δεν είναι σε καλή κατάσταση. Δεν φταίει όμως για αυτό, τους παίκτες τούς επέλεξε ο Μίχελ. Αν σε έναν σεφ δώσεις υλικά για φασολάδα, δεν μπορεί να σου φτιάξει κοτολέτες. Φασολάδα θα σου φτιάξει, ίσως λίγο νοστιμότερη".

Τον Παναθηναϊκό πώς τον βλέπεις;

"Τον Παναθηναϊκό τον βλέπω σαν πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Και το έπαιξα και στοίχημα. Είναι πολύ καλός, εκτός από τη θέση του τερματοφύλακα. Την πεθαμένη Γιουνάιτεντ προχθες την έσωσε ο Ντε Χέα. Όχι να πιέζεις, να είσαι στη Λεωφόρο, να σε παίρνουν από τη Γλυφάδα τηλέφωνο ότι έρχεται η μπάλα και στο τέλος να τρως γκολ. Γιατί το γκολ που έφαγε ο Στιλ μπήκε από τη Γλυφάδα. Παραμένει φαβορί για εμένα ο Παναθηναϊκός, αλλά χρειάζεται τερματοφύλακα. Είναι μεγάλα ονόματα αυτοί που ήρθαν φέτος, ο Λεντέσμα, ο Ιμπάρμπο, υπάρχει και ο Μπεργκ. Δεν μπορείς να υποτιμήσεις αυτά τα ονόματα. Δεν είναι όπως ο Εσιέν πέρσι, που ήρθε, είδε και απήλθε. Ο Μολέδο επισης προσπαθεί, βλέπεις ότι θέλουν να παίξουν και μπορούν να το κάνουν. Δύο μειονεκτήματα έχει ο Παναθηναϊκός: Τη θέση του τερματοφύλακα και τα κλαψουρίσματα. Στους παίκτες του Παναθηναϊκού έχει μεταφερθεί ότι αδικούνται και βγάζουν αρνητισμό εναντίον του διαιτητή. Ενω όχι μόνο δεν αδικούνται, αλλά ευνοούνται κιόλας".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags