Facebook Pixel "Δεν ψαχνουμε να βρούμε δικαιολογίες"
| 2016-10-20 20:33:00

"Δεν ψαχνουμε να βρούμε δικαιολογίες"

"Δεν ψαχνουμε να βρούμε δικαιολογίες"

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Kυριάκος Κυριάκος, με κατηγορηματικό τρόπο ανέφερε στον ΣΠΟΡ FM ότι αν συνεχιστεί η ίδια λογική στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τότε το πρωτάθλημα δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί

Αναλυτικά:

Για τον ορισμό του Αρετόπουλου: «Δεν έχουμε να σχολιάσουμε πάρα πολλά. Η πληροφορία κυκλοφορεί μέρες και συνήθως τέτοιου είδους πληροφορίες επιβεβαιώνονται στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου τα τελευταία 20 χρόνια. Για αυτό το λόγο τόσες μέρες έχει αρχίσει η φθορά του Σιδηρόπουλου και του Κύζα για τη διαιτησία του στον αγώνα με τον Ηρακλή, χωρίς να φαίνεται κάποιο λάθος του Κύζα.

Είναι η πρακτική του συστήματος, αυτού που θέλαμε να μπει στο χρονοντούλαπο στις 26 Οκτωβρίου. Όλα αυτά τα σιχαμένα τεχνάσματα ετών να μας αφήσουν χρόνους και να τα θυμόμαστε ως ανέκδοτο πια, γιατί έτσι θα καταντήσουν.

Όσο λειτουργούν και αισθάνονται ισχυροί και προσπαθούν να κάνουν επίδειξη ισχύος, νομίζουν ότι δεν θα υπάρξουν φωνές που θα πουν ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός. Τώρα είναι η πλειοψηφία του κόσμου. Τους βλέπουν, τους φτύνουν και νομίζουν ότι βρέχει. Νομίζω ότι έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή θα είναι παρελθόν»..

Για τη δήλωσή του ότι δεν πρέπει κάποια ομάδα να διαμαρτύρεται συνέχεια για τους διαιτητές: «Η δήλωσή μου είχε παρερμηνευτεί και την έκανα μετά το ματς της Τρίπολης. Είχα πει ότι εφόσον συμφωνήσαμε σε ένα μοντέλο διαιτητών, δεν έπρεπε να μπούμε από τις πρώτες αγωνιστικές σε μια διαδικασία να φωνάζουμε, σαν να μην μπορούμε να αλλάξουμε.

Τότε το κάναμε με την προοπτική των εκλογών της ΕΠΟ, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν φθαρμένα πρόσωπα. Τώρα δεν έχουμε κάτι τέτοιο. Η FIFA δεν έχει ορίσει πότε θα έχουμε εκλογές. Τότε ήταν μια άλλη περίοδος. Μάλιστα, είχαν βγάλει όλοι μια ικανοποίηση για τις διαιτησίες. Εμείς είχαμε πει ότι δεν θα πανηγυρίσουμε από τις πρώτες αγωνιστικές.

Όπως δεν διαμαρτυρηθήκαμε στην πρώτη κακή διαιτησία. Είδαμε ότι στη συνέχεια συνέβησαν κακές διαιτησίες όπως στο ματς με την Ξάνθη και τη Βέροια. Τώρα πρέπει να πάμε σε ένα ματς που τρεις μέρες θα ζούμε με τον εκνευρισμό του ορισμού».

Για την ύπαρξη του Σαραϊδάρη στο ισπανικό μοντέλο: «Τώρα προφανώς ότι και τον Σαραϊδάρη δεν τον παίρνουν σοβαρά. Είναι κοινής αποδοχής από την πλευρά των ομάδων, που δεν έχει προκαλέσει ποτέ, άρα δεν γίνεται να έχει δεχθεί τέτοιους ορισμούς. Θα έχουμε τα ίδια του Κυπέλλου. Δεν θα τελειώσει το πρωτάθλημα με κάτι τέτοιο.

Η FIFA πρέπει να παρουσιάσει το οργανόγραμμα των δράσεών της και πολύ γρήγορα να αξιολογήσουμε την κατάσταση και να κάνουμε τα αιτήματά μας. Γιατί δεν θα τελειώσει πρωτάθλημα. Θα έχουμε τα περσινά του Κυπέλλου με τέτοιες συμπεριφορές. Οι άνθρωποι έχουν ξεφτιλιστεί και τώρα πια βγάζουν την εκδικητικότητά τους σε αυτούς που τους διώχνουν από το ποδόσφαιρο.

Όχι μόνο θα είναι παρελθόν στο μέλλον, αλλά θα είναι ξεβράκωτοι μπροστά στις ποινικές τους ευθύνες απέναντι στο ποδόσφαιρο και την κοινωνία».

Για την τιμωρία του ΠΑΟΚ με το -3: «Δεν είναι μόνο το -3. Υπάρχουν χαμένοι βαθμοί από τη διαιτησία στο πρωτάθλημα. Είναι οι ορισμοί όπως ο σημερινός. Προφανώς ο ΠΑΟΚ θα πληρώνει για αρκετό καιρό όλα αυτά. Πρέπει η FIFA πρέπει να βγει μπροστά και να πάρει την ευθύνη των επιλογών για να ξέρουμε και εμείς με ποιον έχουμε να κάνουμε.

Στη FIFA θα λογοδοτήσουν όλοι αυτοί. Η FIFA έκανε αυτοκάθαρση διώχνοντας ολόκληρο Μπλάτερ. Δεν γίνεται να κάνει τα στραβά μάτια στα ονόματα της Ελλάδας. Αν η FIFA θέλει να πάρει την ευθύνη και να καθυστερήσει παραπάνω τις εκλογές και τη συντριβή ενός συστήματος... Δεν λέω συντριβή ότι θα φύγουν αυτοί και θα έρθουμε εμείς. Η ύπαρξή τους βασίστηκε στο ότι κατάφεραν τόσα χρόνια να πείσουν ότι είναι ανίκητοι, άρα οποιοσδήποτε σκεφτόταν να τους εναντιωθεί, έλεγε να πάει μαζί τους για να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Τώρα είναι ματωμένοι, το βλέπει όλος ο κόσμος, έχουν γυρίσει όλες οι Ενώσεις Η ήττα τους είναι επιβεβλημένη, πρέπει να χάσουν και δεν πρέπει να τους αφήσουμε να φύγουν έτσι. Θα είναι προίκα και για τη διοίκηση Γραμμένου»

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Κυριάκος δήλωσε: «Εμείς δεν ψαχνουμε να βρούμε δικαιολογίες. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει, τότε μπορούμε να νικήσουμε τον Ολυμπιακό. Μπορεί να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι. Μπορεί τελικά ο Αρετόπουλος να κάνει μια διαιτησία καλή, αλλά το παρελθόν του δεν έχει δείξει κάτι τέτοιο.

Όταν σε έναν οργανισμό προκαλείς αυτό τον εκνευρισμό τρεις μέρες πριν από το ματς και ξέρεις ότι θα το κάνεις αυτό, έχεις πετύχει το μισό σου στόχο. Κάνουν επίδειξη ισχύος. Το χαζό είναι ότι έχουν τελειώσει, είναι παρελθόν. Δεν μπορούν ούτε ίδιοι να το αρνηθούν. Ο κ. Ελευθεριάδης εδώ και μια εβδομάδα έχει χαθεί. Ίσως έχει καταλάβει και ο ίδιος ότι δεν μπορεί να υπερασπιστεί το σύστημα και ότι θα έχει εμπλοκή στο αύριο του ποδοσφαίρου. Ίσως κατάλαβε ότι πήγαν να τον χρησιμοποιήσουν».

«Δεν θέλω να κατηγορήσω κόσμο που φοβόταν να κάνει τη δουλειά του. Ο ΠΑΟΚ δεν πρεσβεύει κάτι τέτοιο, να έρθει να φτιάξει ένα νέο σύστημα. Ο ΠΑΟΚ πρεσβεύει την κοινή λογική. Τις όμορφες Κυριακές. Δεν θέλουμε ορισμούς που να προκαλούν τις ομάδες και την κοινή γνώμη, δεν θέλουμε παιχνίδια που δεν παίζονται στο γήπεδο. Γαμώτο περιμένουμε αυτά τα 4-5 παιχνίδια για να τα ευχαριστηθεί ο κόσμος. Δουλεύουμε και δουλεύετε για το ποδόσφαιρο και περιμένουμε αυτά τα παιχνίδια που θα φέρει τον κόσμο στα γήπεδα. Με αυτά τα πράγματα τους πάμε πίσω και αντί να ασχολιόμαστε με τα αγωνιστικά, καθόμαστε και κοιτάμε με διαιτητές που στα νιάτα του έβγαζε φωτογραφίες με τη φανέλα της ομάδας που υποστήριζε, που έγινε διεθνής επειδή ξεπλήρωσε κάποια γραμμάτια. Ο καθένας έχει πίσω του μια ιστορία.

Προσπαθώ να μην εκφράζομαι οπαδικά και μην εκφράζοντας μόνο τον ΠΑΟΚ. Το θέμα είναι ότι η κοινή γνώμη ξύπνησε. Αυτό φέρνει τη λύση. Ο κόσμος πρέπει να επαναστατήσει. Η κάθε ομάδα μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Έχουν φύγει και τώρα συζητάμε τη ληξιαρχική πράξη θανάτου». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags