Facebook Pixel Κάτι παραπάνω από Σεμπα-θητικός! (BINTEO)
Ποδόσφαιρο
| 2016-10-20 23:55:00

Κάτι παραπάνω από Σεμπα-θητικός! (BINTEO)

Κάτι παραπάνω από Σεμπα-θητικός! (BINTEO)

Ο Ολυμπιακός ήταν κατά διαστήματα πολύ καλός και νίκησε εύκολα 4-1 την Αστάνα με δυο γκολ του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού (Φιγκέιρας, Ελιουνούσι τα άλλα δύο). Πολλά πάντως τα λάθη στην άμυνα και αγωνία για τον τραυματισμό του Μιλιβόγεβιτς

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν μόνο για τη νίκη κι αφού έχασαν πολλές ευκαιρίες άνοιξαν το σκορ με τον Φιγκέιρας στο 25` χάρη στη φανταστική ενέργεια του πολύ καλού Φορτούνη. Σε ένα δίλεπτο (33` και 34`) ο Ολυμπιακός σκόραρε άλλα δυο όμορφα γκολ με Ελιουνούσι και Σεμπά και "καθάρισε" ουσιαστικά το ματς, ξαναμπαίνοντας στο κόλπο της πρόκρισης. Η γκέλα του Λεάλι για το 3-1 στο 54` ανησύχησε κάπως, όμως μετά από λίγο η Αστάνα έμεινε με 10, ο Σεμπά έκανε το 4-1 στο 65` και η σεμνή τελετή έληξε. Στα αρνητικά της βραδιάς για τον Ολυμπιακό, η επιπολαιότητα των αμυντικών του αλλά κυρίως ο τραυματισμός του Μιλιβόγεβιτς, με τον Σέρβο να είναι αμφίβολος ενόψει ΠΑΟΚ.

Το τελείωσε σε 10`!

Ο Ολυμπιακός θέλησε να μπει δυνατά, όμως το πρέσινγκ ψηλά της Αστάνα δυσκόλευε τους γηπεδούχους, που πάντως είχαν δυο καλά σουτ στο ξεκίνημα (Φιγκέιρας και Φορτούνης). Ο Ρέτσος στο 13` άγγιξε το γκολ, όμως ο νεαρός αμαρκάριστος έπιασε κεφαλιά πάνω στον γκολκίπερ των Καζάκων, με τους ερυθρόλευκους να ανεβάζουν στροφές. Στο 16` ο Σεμπά υποδείχτηκε λανθασμένα οφσάιντ την ώρα που έδινε την μπάλα στον Καρντόσο να σκοράρει σε κενή εστία...

Το καλό διάστημα του Ολυμπιακού συνεχίστηκε στο 19` με το καλό σουτ του Μιλιβόγεβιτς, με τον Καρντόσο να μην μπορεί να μπει στη φάση. Ο Μάρτινς στο 24` δεν μπόρεσε, όμως στο επόμενο λεπτό ο Φορτούνης από δεξιά... χόρεψε την άμυνα, έδωσε στον Φιγκέιρας που με πλασέ έκανε το 1-0! Λίγο μετά στο 33`, ο Ελιουνούσι έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά και με φοβερό πλασέ νίκησε τον Έριτς για το 2-0! Πριν προλάβουν να κοπάσουν τα πανηγύρια, στο 34` ο Νορβηγός με φοβερή κάθετη βρήκε τον Σεμπά που πλάσαρε εύστοχα για το 3-0! Έτσι έληξε το πρώτο μέρος, με το σκορ να αντικατοπτρίζει το ματς, παρότι οι Καζάκοι στο 37` είχαν δοκάρι με τον Άνιτσιτς, χάνοντας την ευκαιρία να μειώσουν.

Και ζέστη και κρύο...

Ο Ολυμπιακός μπήκε μπλαζέ στο β` μέρος και το πλήρωσε, καθώς στο 54` η άμυνα πιέστηκε, ο Λεάλι έδωσε στον Καμπανάνγκα που με ψηλοκρεμαστό σουτ μείωσε σε 3-1. Στο 57` η Αστάνα ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Τουμάσι, αλλά στο επόμενο λεπτό ο Κάνιας έκανε σκληρό φάουλ στον Φορτούνη και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη! Μ` αυτά και μ`αυτά, στο 65` οι ερυθρόλευκοι έκαναν άλλη μια ωραία αντεπίθεση, με τον Σεμπά να σκοράρει και πάλι για το 4-1 από την ασίστ του Καρντόσο.

Ο Καμπανάνγκα στο 70` στο μεταξύ σε κενή εστία έχασε το άχαστο, όμως και ο Ολυμπιακός έχασε τον Μιλιβόγεβιτς που τραυματίστηκε κι έγινε αλλαγή στο 74` με τον Καμπιάσο... Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικά, με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει τη 2η νίκη του στους ομίλους.

Ολυμπιακός (Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Μιλιβόγεβιτς (74' Καμπιάσο), Μαρτίνς, Φορτούνης (79' Μπουχαλάκης), Σεμπά, Ελιουνούσι (69' Μανθάτης), Καρντόσο.
Αστάνα (Στοΐλοβ): Έριτς, Άνιτσιτς, Ταγκιμπέργκεν (63' Μουζίκοβ), Μπεϊσεμπέκοβ, Νουσερμπάγιεβ (59' Σίτοβ), Τουμάσι, Μάλι, Λογκβινένκο, Καμπανάνγκα (72' Ντεσπότοβιτς), Σόμκο, Κάνιας.

Γκολ: 25' Φιγκέιρας, 33' Ελιουνούσι, 34' & 65 Σεμπά / 54' Καμπανάγκα
Κάρτες: 27' Μποτία, 71' Μιλιβόγεβιτς / 44' & 58' (2η κίτρινη - κόκκινη) Κάνιας, 48' Ταγκιμπέργκεν, 60' Καμπανάγκα, 77' Σίτοβ
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags