Facebook Pixel Περίοδος σεισμικών αλλαγών στο ποδόσφαιρο!
| 2016-10-22 10:33:00

Περίοδος σεισμικών αλλαγών στο ποδόσφαιρο!

Περίοδος σεισμικών αλλαγών στο ποδόσφαιρο!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος παρακολουθεί με ενδιαφέρον το πόκερ εντυπώσεων που εξελίσσεται ανάμεσα σε ΟΥΕΦΑ, ΦΙΦΑ και ευρωπαϊκών λιγκών με τις κουβέντες για τις αλλαγές στο Τσάμπιονς Λιγκ, τις νέες ώρες παιχνιδιών, τον τελικό εκτός Ευρώπης και το πιθανό καινούργιο παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων να είναι το φόντο στη νέα τάξη πραγμάτων! 

Οι σκέψεις για τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ εκτός Ευρώπης δεν είναι σημερινές αλλά πρωτοέπεσαν στο τραπέζι πριν μια δεκαετία επί προεδρίας Γιόχανσον που ωστόσο τότε τις απέρριψε ασυζητητί! Ο Σουηδός ήταν οραματιστής και επιχειρηματίας συνάμα αφού άλλωστε επί των ημερών του επέτρεψε στους δυο ισχυρούς συνεταίρους της TEAM Marketing τον Λεντζ και τον Χέμπελ να υλοποιήσουν τις επαναστατικές τους ιδέες αλλάζοντας τον τρόπο διεξαγωγής του παλιού Κυπέλλου Πρωταθλητριών!

Όμως όπως ταυτόχρονα πίστευε στη δυναμική της νέας εποχής, απέκλειε τις δραστικές αλλαγές όπως το να μεταφερθεί ο τελικός σε Σαββατοκύριακο (που τελικά έκανε πράξη ο Πλατινί) ή να διεξάγεται σε στυλ φάιναλ φορ η ημιτελική φάση και ο τελικός που επιθυμούσε διακαώς να περάσει το 2001 στις τότε μεγάλες αλλαγές η Mediaset του Μπερλουσκονι! Φαίνεται όμως πως δεδομένα πια δεν υπάρχουν ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει νέος πρόεδρος, ο Σλοβένος Αλεξάντερ Σέφεριν ο οποίος μάλιστα έχει εναντιωθεί στην επέκταση του Τσάμπιονς Λιγκ στη διάρκεια που ήταν υποψήφιος και δεν είχε διστάσει να τα βάλει με τον Ρουμενίγκε και στη διάρκεια των συζητήσεων για τις αλλαγές και παραμένει κάθετος στο ότι η ώρα έναρξης των παιχνιδιών δεν αλλάζει γιατί αποτελεί σήμα κατατεθέν!

Την ίδια στιγμή πάντως που οι ευρωπαϊκές λίγκες (EPFL) καταψηφίζουν τις νέες αλλαγές στον θεσμό ο Σέφεριν κάνει λόγο για πιθανό τελικό στη Νέα Υόρκη ή ακόμα και στη Κίνα και αν συνυπολογίσουμε πως πριν λίγες μέρες δια στόματος του ίδιου του Τζιάνι Ινφαντίνο παρουσιάστηκε έστω και ως πρώιμη η ιδέα της ΦΙΦΑ για παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων στις χρονιές πριν τα Μουντιάλ τότε γίνεται αντιληπτό πως είμαστε σε περίοδο σεισμικών αλλαγών για το συλλογικό ποδόσφαιρο! Μοιάζει με πόκερ εντυπώσεων ανάμεσα στις δυνάμεις που διοικούν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο ωστόσο σε μια εποχή που τα πάντα αλλάζουν με μεγάλες ταχύτητες πια δεν μπορεί να αποκλειστεί ως ενδεχόμενο τίποτα!

Επειδή προσωπικά δεν θεωρώ εύκολο να μπλοκαριστούν οι αλλαγές στο Τσάμπιονς Λιγκ παρά την διαφωνία των λιγκών δεν θα με ξαφνιάσει αν γίνουν άλλες παραχωρήσεις στις μικρότερες λίγκες με πιθανή αναβάθμιση του Γιουρόπα Λιγκ με περισσότερα χρήματα για τις ομάδες που θα συμμετέχουν! Ότι και να ειπωθεί πάντως όλα πρέπει να ξεκαθαρίσουν έως τα Χριστούγεννα αφού με το που θα μπει ο Γενάρης θα ξεκινήσουν οι κουβέντες με τα κανάλια για να ανανεωθούν οι συμβάσεις ή να δημιουργηθούν νέες συμφωνίες για την τριετία 2018-2021. Και όλα αυτά καθώς θα πλησιάζει το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ που είναι πια κοινό μυστικό πως θα είναι το πρώτο που θα διεξαχθεί χειμώνα συνεπώς θα χρειαστεί τουλάχιστον από τη σεζόν 2020-21 να αρχίσει μια προσαρμογή στο αγωνιστικό καλεντάρι.... Ότι και αν συμβεί πάντως αποκλείεται με τόσες αλλαγές να πλήξουμε!

Πηγή: england365.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags