Facebook Pixel Φοβερή ατάκα από τον Κριστιαν Καρεμπέ: "Είμαι..."!
| 2016-10-23 14:36:00

Φοβερή ατάκα από τον Κριστιαν Καρεμπέ: "Είμαι..."!

Φοβερή ατάκα από τον Κριστιαν Καρεμπέ: "Είμαι..."!

Τα δυνατά του πόδια... του άνοιξαν το δρόμο από το Λιφού της Νέας Καληδονίας στις ακαδημίες της Ναντ. Ακολούθησαν τίτλοι σε Μundial, Εuro και Κύπελλο Συνομοσπονδιών με την εθνική Γαλλίας, δύο τρόπαια Champions League και ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο με τη Ρεάλ Μαδρίτης.
Η προσωπικότητά του, ήταν... όμως αυτή που καθιέρωσε τον χαμογελαστό ρασταφέρι από την Πολυνησία σε διοικητικές θέσεις στα ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά δρόμενα, μετά το πέρας της καριέρας του ως αθλητής!

Ο λαμπερός γάμος του με το διάσημο φωτομοντέλο Αντριάνα Σκλεναρίκοβα είχε «απογειώσει» τη φήμη του, ενώ η κοινωνική προσφορά του, του χάρισε μία παντοτινή θέση στην καρδιά των φιλάθλων.

Ο Κριστιάν Καρεμπέ βρήκε στον Ολυμπιακό το «λιμάνι» του! «Είμαι Πειραιώτης» δηλώνει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ - ΜΠΕ) και το "Πρακτορείο Sport" πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για την 8η αγωνιστική της Super League. Έχοντας ζήσει στην Ελλάδα τόσο πριν την κρίση όσο και εν καιρώ οικονομικής ύφεσης καταθέτει: «Η ελληνική κυβέρνηση μέχρι στιγμής καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων». Εκφράζει την ευαισθησία του προς τους πρόσφυγες και το περιβάλλον, ενώ στέλνει μήνυμα πως η αθλητική οικονομία μπορεί να συμβάλλει εν γένει στη βελτίωση της οικονομίας της Ελλάδας.

ΚΑΡΕΜΠΕ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
======================
Σύμβουλος Στρατηγικής της διοίκησης του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ Φόρεστ, καθώς και υπεύθυνος για την ανάπτυξη των διεθνών σχέσεων του συλλόγου του Πειραιά από το 2013, ο Κριστιάν Καρεμπέ δήλωσε για τον αγώνα με τον «Δικέφαλο του Βορρά»: «Περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Παίζουμε όμως στην έδρα μας και οφείλουμε να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας. Να διατηρήσουμε τον έλεγχο και να διατηρηθούμε στην κορυφή. Η ομάδα μας έχει τις δικές της ικανότητες, ο ΠΑΟΚ τις δικές του, αλλά η αλήθεια βρίσκεται πάντα... μέσα στον αγωνιστικό χώρο και εμείς είμαστε αισιόδοξοι πως... μπορούμε εκεί να κάνουμε τη διαφορά».

Αν και ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν, δείχνει να βελτιώνεται διαρκώς. Η νίκη με 4-1 επί της Αστάνα την περασμένη Πέμπτη σε συνδυασμό με την ήττα του ΑΠΟΕΛ, επέτρεψε στους «ερυθρόλευκους» να βρεθούν στο «ρετιρέ» του ομίλου. Ο πρώην ποδοσφαιριστής των «ερυθρόλευκων» (2001-2004) επισήμανε: «Προσπαθούμε να δώσουμε το 100% για την πρόκριση στους «32» του Europa League, γνωρίζοντας τις διαφορετικές παραμέτρους και τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Χρειαζόμασταν, όμως αυτή την ευκαιρία για να επιστρέψουμε δυναμικά και να βρεθούμε στην κορυφή του ομίλου μας. Ελπίζω να επαναλάβουμε αντίστοιχες εμφανίσεις, όπως αυτή κόντρα στην Αστάνα, στις τρεις εναπομείνασες αγωνιστικές του Europa League?.

Εστιάζοντας στην εμφάνιση των παικτών του Πάουλο Μπέντο απέναντι στην Αστάνα, ο Καρεμπέ εξήγησε: «H αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε να είναι τόσο εύκολο για εμάς το ματς με την Αστάνα. Η μπάλα μπήκε στο τέρμα κόντρα στην ομάδα του Καζακστάν, κάτι που δεν συνέβη απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Είχαμε ευκαιρίες, αλλά η μπάλα δεν έμπαινε στα δίχτυα. Την περασμένη Πέμπτη καταφέραμε να σκοράρουμε, να νικήσουμε με 4-1, να πάρουμε τους 3 βαθμούς και να βρεθούμε στην κορυφή του γκρουπ».

Τρεις αγωνιστικές απομένουν για τη... φάση των «32» στο Europa League. Πόσο αισιόδοξος είναι για την πρωτιά του ομίλου ο Καρεμπέ; «Παρ? όλα αυτά, ο όμιλος είναι ανταγωνιστικός και θα πρέπει να δείξουμε προσοχή. Η πρόκληση είναι πάντα μπροστά μας. Εξάλλου, έχουμε δύσκολο πρόγραμμα: Με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό στην έδρα μας. Είμαστε επαγγελματίες, πρέπει να σεβαστούμε τους στόχους μας και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις».


ΚΑΡΕΜΠΕ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
====================

Το όνομα Καρεμπέ, στη γλώσσα των Κονάκ, σημαίνει «θυμωμένος άνθρωπος». Λίγη ώρα μαζί του, πάντως φτάνει για να αντιληφθεί κανείς πως αυτός ο προσδιορισμός δεν ανταποκρίνεται ?σε καμία περίπτωση- στον χαρακτήρα του. Η ευγένειά του «ξενίζει» για τα... ελληνικά δεδομένα! Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης... βγήκε εκτός πλάνου της κάμερας ?επανειλημμένα- για να κρατήσει την πόρτα, σε όποιον περνούσε εκείνη τη στιγμή!

Εξάλλου, είναι γνωστός για την έντονη κοινωνική δράση του: Τη σεζόν 2010-11 είχε επιστρέψει στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να αγωνιστεί στον «Αγώνα κατά της Φτώχειας», που είχε διοργανώσει ο Ολυμπιακός, παίζοντας μαζί με τον Ζινεντίν Ζιντάν και τον Ρονάλντο. Η κοινωνική δράση του δεν σταματά εκεί: Είναι μέλος της επιτροπής «Οι Πρωταθλητές για την Ειρήνη», η οποία εδρεύει στο Μονακό.
Ποιες διαφορές παρατηρεί, λοιπόν στην Ελλάδα της τριετίας 2001-04, όταν κατέκτησε δύο πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό, με αυτή που βρήκε άμα τη επιστροφή του, το 2013; «Ήταν σκληρό να αποδεχτείς ότι η ελληνική οικονομία κατέρρευσε. Οι ροές προσφύγων και τα περιβαλλοντικά προβλήματα δεν μπορεί να σε αφήνουν ασυγκίνητο, αλλά η κυβέρνηση μέχρι στιγμής καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων. Δεν είναι εύκολο να τα διαχειριστείς... όταν ένα κράτος βρίσκεται εν καιρώ κρίσης,» ήταν η απάντησή του.

Όσο για την επίδραση της κρίσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Ο Κριστιάν Καρεμπέ αισθάνεται ευγνώμων που εργάζεται στον Ολυμπιακό, κρίνει θετικά την προσπάθεια και άλλων ελληνικών συλλόγων, ενώ δίνει έμφαση στη συμβολή που μπορεί να έχουν τα έσοδα από το ποδόσφαιρο στην ελληνική οικονομία: «Η οικονομική ύφεση ?άγγιξε? και το ποδόσφαιρό μας. Οι διοικητικοί ηγέτες είχαν επενδύσει σε παίκτες, όπως και η ηγεσία του Ολυμπιακού ?υπήρξε γενναιόδωρη- διατηρώντας σε ευρωπαϊκά πρότυπα το επίπεδο της ομάδας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι που βρισκόμαστε σε αυτή την ομάδα, με αυτές τις εγκαταστάσεις. Γνωρίζω πως και άλλοι ελληνικοί σύλλογοι καταβάλουν προσπάθειες να παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο. Αυτό είναι καλό για το ποδόσφαιρό μας. Δημιουργούμε μία αθλητική οικονομία και τα έσοδα από αυτήν μπορούν να συμβάλλουν και στην οικονομία της χώρας».

Να περιμένουν οι Έλληνες φίλαθλοι πως θα τον βλέπουν για καιρό ακόμη μόνιμο κάτοικο Ελλάδας; «Φυσικά! Είμαι Πειραιώτης! Και ελπίζω να βρίσκομαι για μεγάλο διάστημα, όσο μπορώ, εδώ στην Ελλάδα,» απάντησε αβίαστα o Κριστιάν Καρεμπέ και μας ευχαρίστησε σε... άπταιστα ελληνικά: «Ευχαριστώ!».

Πηγή: praktoreio-sport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags