Facebook Pixel "Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ο χρονικός ορίζοντας της 31ης Μαΐου"
| 2016-10-29 14:49:00

"Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ο χρονικός ορίζοντας της 31ης Μαΐου"

"Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ο χρονικός ορίζοντας της 31ης Μαΐου"

Για τα ζητήματα που θα απασχολήσουν τη Διοικούσα Επιτροπή που όρισαν FIFA-UEFA στην ΕΠΟ τοποθετήθηκε ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, καθώς δεν δέχτηκε να γίνουν ερωτήσεις στα μέλη της επιτροπής.

Αναλυτικά όσα απάντησε ο κ. Κουτσοκούμνης:

Για την αναθεώρηση του καταστατικού: "Εχουμε αναφέρει πως ένα θέμα είναι η κείμενη νομοθεσία. Ενα δεύτερο είναι η ενδεχόμενη αναθεώρηση του καταστατικού και μετά η αναθεώρηση των Νόμων. Εχουμε επιλέξει μία εξαιρετική ομάδα νομικών".

Για τον Ιάκωβο Φιλιππούση: "Ο κ. Φιλιππούσης δεν είναι μέλος της Επιτροπής. Έχει προσληφθεί από εμάς και παραιτήθηκε από την δουλειά του στο Υφυπουργείο".

Για το χρονικό διάστημα που θα λειτουργήσει η επιτροπή: " Είναι δύσκολο να τοποθετηθώ τώρα. Υπάρχει χρονικός ορίζοντας. Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ο χρονικός ορίζοντας της 31ης Μαΐου. Δεν είναι πρόθεσή μας να κάνουμε κατάχρηση. Πρόθεσή μας είναι να παραδώσουμε ως διοίκηση κάτι σωστό και κάτι που να δουλεύει κανονιστικά. Μακάρι τα πράγματα να πάνε καλύτερα πιο νωρίς".

Για το γεγονός ότι η FIFA τον έβαλε να εποπτεύει την επιτροπή, παρότι η Κύπρος είναι αντίπαλος της Εθνικής στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018: "Παρακάμπτω το οποιοδήποτε κακόβουλο της ερώτησης. Δεν έχω κανέναν ειδικό ρόλο εντός επιτροπής. Ο δικός μου ρόλος είναι να κατευθύνω την Επιτροπή και να διεξάγουμε μία υψηλή εποπτεία, η οποία αντιλαμβάνεστε πως είναι μία ανεξάρτητη Επιτροπή που απαρτίζεται από Έλληνες. Έλληνας είμαι και εγώ αλλά ανήκω στην Κ.Ο. και δεν αναμειγνύομαι στα εσωτερικά σας".

Για το χρονικό διάστημα που έδρασε η FIFA: "Δεν δεν είδατε στην χώρα για 1,5 χρόνο. Από τα τέλη Μαρτίου αρχίσαμε με την Επιτροπή να πηγαινοερχόμαστε. Αυτά τα λέω για σκοπούς διόρθωσης των γεγονότων. Η τελευταία απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου επεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Σύμφωνα με την FIFA οι εκλογές θα πρέπει να είναι ανεξάρτητες από τις οποιεσδήποτε παρεμβάσεις. Αυτή η απόφαση του Διαιτητικού που έθετε τον Νόμο πάνω από το καταστατικό της ΕΠΟ ήταν αυτό που δεν μπορούσαμε να ανεχθούμε".

Για την Επιτροπή Δεοντολογίας και τη διαιτησία: "Σε ότι αφορά τον κ. Μπίκα δεν είναι Σ.Τ. του κ. Μπίκα και γι' αυτό δεν θα του επιτρέψω να πει οτιδήποτε. Η διαιτησία χρειάζεται την ηρεμία της. Να ξέρετε τον κ. Μπίκα και όχι τους συνεργάτες του. Εμείς είχαμε καθήκον να συστήσουμε μία Επιτροπή και να γράψουμε κανονισμούς εναρμονισμένους και το κάναμε. Εάν θέλετε να μάθετε τι γίνεται με την Επιτροπή Δεοντολογίας να ρωτήσετε εκεί. Είναι ένα σετ καθαρά εναρμονισμένο με τους κανόνες. Έχω την άποψη ότι δεσμεύεται με εμπιστευτικότητα η Επιτροπή και γι' αυτό δεν μπορεί να πει κάτι".

Για τις αντιδράσεις από τις Ενώσεις: "Δεν λείπουν μόνο οι Ενώσεις. Λείπουν και πολλά άλλα μέλη που ενδεχομένως θα είχαν την απαίτηση να είναι στην διοικούσα. Κοιτάξαμε να φτιάξουμε μία διοικούσα δυνατή. Δεν κοιτάξαμε από που είναι. Για παράδειγμα έχει απουσίες από μεγάλες ΠΑΕ".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags