Facebook Pixel «Βαρέθηκα, κουράστηκα και αηδίασα...»
Ποδόσφαιρο
| 2011-06-25 17:45:00

«Βαρέθηκα, κουράστηκα και αηδίασα...»

«Βαρέθηκα, κουράστηκα και αηδίασα...»

Ο Μάρτσιν Μπαζίνσκι ακόμα δεν έχει ξεχάσει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος του Ατρομήτου με την ΑΕΚ και μιλώντας στην Πολωνία αναφέρθηκε στους οπαδούς που έκαναν βόλτες στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου, στον διαιτητή που έκρινε το ματς, αλλά και στην επανάληψη του αγώνα που δεν έγινε ποτέ..
 

Οι δηλώσεις του Πολωνού αμυντικού στην εφημερίδα της πατρίδας του, «Gazeta Wyborcza Metropolitan»:

Τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης

Τελικά επέστρεψες στην Πολωνία…

«Ήμουν έτοιμος να υπογράψω νέο συμβόλαιο στον Ατρόμητο, αλλά μιλώντας με τους παράγοντες της Πολόνια, κατάλαβα ότι με ήθελαν πολύ και δεν μπορούσα να αρνηθώ την πρόταση που μου έκαναν. Κι έτσι επέστρεψα»

Επηρέασαν την απόφασή σου τα όσα έλαβαν χώρα στον τελικό με την ΑΕΚ;

«Αυτό ίσχυσε περισσότερο για τον Μάρεκ Σαγκανόφσκι. Η συμμετοχή στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος ήταν μια μεγάλη στιγμή για τον Ατρόμητο, η σημαντικότερη στην ιστορία του. Περιμέναμε πολύ καιρό αυτό το παιχνίδι και είχαμε μεγάλες προσδοκίες.

Όταν όμως το ματς διεξάγεται υπό αυτές τις συνθήκες, τι μπορείς να πεις και να κάνεις; Αηδίασα πραγματικά. Από το πρώτο λεπτό, οι οπαδοί έμπαιναν στο γήπεδο και τριγυρνούσαν στον περιβάλλοντα χώρο. Νιώθαμε πολύ μεγάλη πίεση. Υπήρξε και μια λάθος απόφαση του διαιτητή. Το πρώτο γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει, ήταν οφσάιντ. Καθόρισε ένα ολόκληρο παιχνίδι το οποίο διήρκεσε 80' και όχι 90'. Πριν αρχίσει ο τελικός, μας είχαν πει ότι κάτι ενδεχομένως και να συνέβαινε. Κανείς δεν μας έδινε τύχη, αλλά εγώ δεν μπορούσα να το πιστέψω».

Το ξεπέρασες αυτό το παιχνίδι;

«Όχι, δεν χώνεψα ποτέ ότι χάσαμε τον τελικό. Ρωτούσα συνεχώς αν όλα αυτά που συνέβησαν μας έδιναν το δικαίωμα να ζητήσουμε επανάληψη του αγώνα. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πώς χάθηκε ο τίτλος, αλλά τώρα βρίσκομαι στην Πολωνία και αυτά ανήκουν στο παρελθόν»

Έγινες καλύτερος παίκτης στην Ελλάδα;

«Ο Ατρόμητος με βοήθησε πολύ από πολλές απόψεις. Κατ’ αρχάς, στάθηκα τυχερός γιατί  λίγο καιρό μετά τη συμφωνία μας, αλλά πριν μετακομίσω στην Ελλάδα είχα έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό (σ.σ. ρήξη χιαστών). Το κλαμπ, όμως, είχε πολύ καλούς γιατρούς. Ασχολήθηκαν πολύ μαζί μου και τελικά η αποθεραπεία μου ήταν σωστή και γρήγορη.

Κέρδισα επίσης πολύτιμες εμπειρίες ως στόπερ, μια θέση σχετικά καινούρια για μένα καθώς στην Πολωνία αγωνιζόμουν συνήθως ως δεξιός μπακ. Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι σίγουρα το χειρότερο στην Ευρώπη. Δεν απαιτεί πολλή φυσική δύναμη, αλλά μετρά πολύ η τεχνική και το ατομικό ταλέντο».

Πώς και δεν επέστρεψες στη Βίσλα Κρακοβίας, πρώην ομάδα σου;

«Υπήρξαν κάποιες επαφές με τη Βίσλα, αλλά δεν κατέληξαν πουθενά παρότι είχαμε φτάσει κοντά σε συμφωνία. Σημαντικό ρόλο για την επιστροφή μου έπαιξε η οικογένεια. Τον πρώτο χρόνο στην Ελλάδα τα πράγματα ήταν πολύ καλά. Τον δεύτερο όμως όχι. Τους τελευταίους οκτώ μήνες ήμουν μόνος μου λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων της συζύγου μου».

Η Πολόνια Βαρσοβίας έχει πολύ λιγότερους οπαδούς από τη Βίσλα. Σε ενοχλεί αυτό;

«Όχι. Και την Ελλάδα κάπως έτσι ήταν η κατάσταση. Ο Ατρόμητος εκπροσωπεί μια πολύ μεγάλη πόλη, αλλά το γήπεδό μας σπάνια γέμιζε. Στον τελικό βέβαια ήρθαν 13.000 οπαδοί μας και δημιούργησαν πολύ όμορφη ατμόσφαιρα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags