Facebook Pixel Ήταν Θρύλος αλλά του στέρησαν το διπλό! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2016-11-03 20:51:00

Ήταν Θρύλος αλλά του στέρησαν το διπλό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήταν Θρύλος αλλά του στέρησαν το διπλό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενα πέναλτι που δεν δόθηκε στον Σεμπά στο 39' και η ατυχία που... έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι στο σουτ του Μαρτίνς κράτησαν τον Ολυμπιακό στο 1-1 με την Αστάνα. Στο χέρι του η πρόκριση

Με εξαίρεση το πρώτο 20λεπτο, όπου βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Ντεσπότοβιτς, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στην Αστάνα και το τελικό 1-1 τον αδικεί. Οι ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν στο 29` με τον πρώτο τους σκόρερ Σεμπά, ο ρέφερι αρνήθηκε πέναλτι στον Βραζιλιάνο στο 39`, ο Μάρτινς στο 85` είχε δοκάρι, ενώ ο Καρντόσο στο 90+5` λίγο έλλειψε να κάνει το 1-2. Πολύ καλός ο νεαρός Μανθάτης, έβγαλε την ασίστ στο γκολ, καλή αποδοση και για τους Μάρτινς και Σεμπά. Με το 1-1 οι ερυθρόλευκοι πήγαν στους 7 βαθμούς και περιμένουν και το αποτέλεσμα στο ΑΠΟΕΛ-Γιούνγκ Μπόις, ενώ την επόμενη αγωνιστική φιλοξενούν τους Ελβετούς.

Μπορούσε καλύτερα

Καλό ρυθμό είχε το ματς στο ξεκίνημα, με τον Ολυμπιακό να έχει ευκαιρία στο 4` με την κεφαλιά του Βιάνα. Λίγο μετά όμως, στο 8`, ο Τουμάσι εξέθεσε την άμυνα των ερυθρολεύκων, έβγαλε την μπαλιά και ο Ντεσπότοβιτς μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0... Τραγική αντίδραση από την άμυνα, που εξέθεσε και τον Λεάλι.

Οι πρωταθλητές είχαν πάνω από 60% κατοχή, όμως οι γηπεδούχοι είχαν πάρει θάρρος από το γκολ, βγαίνοντας πολύ επικίνδυνα από τα άκρα με Ντεσπότοβιτς και Σόμκο. Το ματς είχε γίνει... run n' gun και έτσι στο 21` ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία, με τον Μάλι να διώχνει πάνω στη γραμμή το σουτ του Καρντόσο, με τον Σεμπά νωρίτερα να διστάζει να τελειώσει τη φάση. Δυο λεπτά μετά, ο Λεάλι κράτησε πάντως το 1-0 σε εξ επαφής κεφαλιά του Ντεσπότοβιτς!

Το 1-1 τελικά ήρθε στο 29`, με τον Μανθάτη να βγάζει ωραία σέντρα από δεξιά και τον Σεμπά ανενόχλητο με κεφαλιά να ισοφαρίζει! Ο Ολυμπιακός είχε ανέβει, κυκλοφορούσε καλά την μπάλα, εκμεταλλευόταν άριστα τους χώρους που έβρισκε από τους Καζάκους και στο 33` παραλίγο να γίνει το 1-2, με τον Σίτοφ να διώχνει άτσαλα τη σέντρα του Μάρτινς. Το ημίχρονο έληξε 1-1, με την ελληνική ομάδα να είναι ανώτερη από το 20` και μετά, ενώ στο 39` θα μπορούσε να δοθεί και πέναλτι για μαρκάρισμα στον Σεμπά...

και ακόμα καλύτερα, αλλά...

Παρότι οι Καζάκοι μπήκαν πιο δυνατά στο β` μέρος, ο Ολυμπιακός απείλησε στο 53` με την κεφαλιά του Μποτία, όμως οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να είναι επικίνδυνοι κυρίως από δεξιά με τον Τουμάσι, καθώς ο Ρέτσος είχε αρκετά προβλήματα. O Mπέντο στο 64` έβαλε τον Ελιουνούσι στη θέση του Μανθάτη, με τον ρυθμό στο ματς να έχει πέσει πάντως και τους ερυθρόλευκους να μην απειλούνται ιδιαίτερα.

Ο νεοεισελθών Νορβηγός στο 70` έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-2, αλλά ο Έριτς απέκρουσε το σουτ του, με τον Ολυμπιακό να ψάχνει το γκολ και τον Ελιουνούσι στο 73` να έχει άλλη μια καλή ευκαιρία. Οι Καζάκοι στο 79` έδωσαν στο πιάτο το 1-2, αλλά ο Σεμπά δεν έκανε σωστή επιλογή. Στο 81` μπήκε και ο Ρομαό αντί του Καμπιάσο, με τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν το γκολ, που θα μπορούσαν να πετύχουν στο 85`, αλλά η βολίδα του Μάρτινς χτύπησε οριζόντιο και μετά πίσω από τον Έριτς που μπλόκαρε προ της γραμμής! Ο Καρντόσο στο 90+5` θα μπορούσε να γίνει ήρωας, όμως η κεφαλιά του πέρασε άουτ, για το τελικό 1-1...

Αστάνα (Στοΐλοφ): Έριτς, Μακσίμοβιτς, Μουζίκοβ, Ντεσπότοβιτς (82' Κουλμπέκοβ), Σίτοβ, Μπεϊσεμπέκοβ, Τοουμάσι (90+4' Ναγιαριάν), Μάλι, Λογκβινένκο, Καμπανάγκα, Σόμκο.
Ολυμπιακός (Μπέντο): Λεάλι, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Βιάνα, Ρέτσος, Καμπιάσο (81' Ρομαό), Μπουχαλάκης, Μαρτίνς (90+1' Ανδρούτσος), Σεμπά, Μανθάτης (64' Ελιουνούσι), Καρντόσο.

Γκολ: 8' Ντεσπότοβιτς / 29' Σεμπά
Κάρτες: 57' Τοουμάσι, 72' Λογκβινένκο / 62' Μπουχαλάκης

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags