Facebook Pixel "Οέ οέ, Ντέγιαν …Σισέ"!
| 2011-06-26 12:20:00

"Οέ οέ, Ντέγιαν …Σισέ"!

"Οέ οέ, Ντέγιαν …Σισέ"!

Τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής ανάμεσα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού και τον Τζιμπρίλ Σισέ, μας θύμισαν έναν άλλον αγαπημένο της πράσινης εξέδρας. Τον Μποντιρόγκα.

Οι δύο περιπτώσεις, αν και αφορούν διαφορετικά αθλήματα, έχουν πολλές ομοιότητες. Μεγαλύτερη όλων φυσικά, η τρελή αγάπη που έχουν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού τόσο προς τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα όσο και προς τον Τζιμπρίλ Σισέ.

Την Παρασκευή το βράδυ λοιπόν, στο αποχαιρετιστήριο (;) πάρτι του Σισέ στην Χαλκίδα, βρέθηκαν αρκετοί φίλαθλοι του «τριφυλλιού», άλλοι για να τον… παρακαλέσουν να μείνει στην ομάδα «για πάρτη τους», άλλοι για να του πουν «αντίο» και άλλοι για να του υπενθυμίσουν πως «είναι ένας από αυτούς».

Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και το καλοκαίρι του 2002, όταν ο Μποντιρόγκα έπαιρνε την απόφαση να αφήσει τον μπασκετικό Παναθηναϊκό για την Μπαρτσελόνα.

Τότε, φίλοι του «τριφυλλιού» είχαν βρεθεί στο σπίτι του ξαφνικά ένα βράδυ και του είχαν ζητήσει να μείνει στην ομάδα. Εκείνος τους είπε πως θα φύγει (σ.σ. κάτι που τελικά δεν… άντεξε να πει ο Σισέ), αλλά κατάφερε να τους το… ξεχρεώσει με τις «τρελές» υποσχέσεις του.

«Η μεγαλύτερη νίκη της καριέρας μου είναι που σας βλέπω εδώ μπροστά μου», είχε πει ο Ντέγιαν στους περίπου 40 οργανωμένους οπαδούς και συνέχισε: «Είμαι και θα μείνω άρρωστος Παναθηναϊκός. Όσα λεφτά και να μου έδιναν, δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να πάω στον Ολυμπιακό».

Μετά μάλιστα, ανέβηκε στα σκαλοπάτι και άρχισε να τραγουδάει στα ελληνικά ...«ποτέ ξανά πρωτάθλημα στον Πειραιά»!

Αντίστοιχες δηλώσεις περί Ολυμπιακού δεν είχαμε στην Χαλκίδα, ωστόσο ο Σισέ έδειξε στον κόσμο του ΠΑΟ πόσο τους αγαπάει:

«Ειλικρινά δεν μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματα μου, δεν ξέρω ποιο θα είναι το μέλλον μου, δεν έχω αποφασίσει, αλλά θα σας έχω πάντα μέσα στην καρδιά μου», είπε εμφανώς συγκινημένος ο Γάλλος και μετά δάκρυσε από την συγκίνηση της στιγμής.

Πρόκειται λοιπόν για δύο παρόμοιες περιπτώσεις, για δύο παίκτες που ήρθαν στον Παναθηναϊκό και έγιναν «ηγέτες», που λατρεύτηκαν από την πράσινη κερκίδα αν και δεν ήταν Έλληνες και που δημιούργησαν αρκετές… αντιπάθειες στους φιλάθλους του Ολυμπιακού.

Το πανό που έκανε την εμφάνιση του στο κλαμπ της Χαλκίδας για τον Σισέ και έγραφε: «Stay For Us (σ.σ. Μείνε για εμάς)» και «θα είσαι πάντα ένα παιδί της Θ.13», μας θύμισε το αντίστοιχο που είχαν σηκώσει οι «πράσινοι» όταν ο Μποντιρόγκα ήρθε ως αντίπαλος, στο μικρό τότε Σπόρτινγκ, «You are one of us, came back home (σ.σ. Είσαι ένας από εμάς, επέστρεψες σπίτι)».

Αυτό που απομένει είναι να δούμε αν θα έχουν και ίδια κατάληξη οι ιστορίες. Αν δηλαδή ο Σισέ θα φύγει και κάποια στιγμή γυρίσει ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού, ώστε να αποθεωθεί ξανά και να πάρει μερικές ακόμα πλακέτες.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags