Facebook Pixel Αυτή θα είναι η νέα μεταγραφή-φιάσκο του Ιβάν;
| 2016-11-08 10:30:00

Αυτή θα είναι η νέα μεταγραφή-φιάσκο του Ιβάν;

Αυτή θα είναι η νέα μεταγραφή-φιάσκο του Ιβάν;

Από εδώ το πήγαν φέτος στον ΠΑΟΚ από εκεί το έφεραν, την πάτησαν ξανά την μπανανόφλουδα στο μεταγραφικό παζάρι!

Τι συμβαίνει με τον Μπίσεσβαρ; Γιατί όχι μόνο δεν ξεκίνησε βασικός κόντρα στον Πανιώνιο αλλά ούτε καν χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή; Πότε θα αποκτήσει ρυθμό και αντοχή; Πόσο τον έχει χρησιμοποιήσει έως τώρα ο Βλάνταν Ίβιτς και πόσες συμμετοχές είχε πέρσι τέτοια εποχή με τη φανέλα της Καϊσέρισπορ; Όλες οι απαντήσεις…

O ΠΑΟΚ γνώρισε στη Νέα Σμύρνη μία ήττα που από τη μία τον απομάκρυνε ακόμα περισσότερο από την κορυφή της βαθμολογίας και από την άλλη μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τη δυσφορία των οπαδών του κατά… πάντων. Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Δικέφαλος του Βορρά εμφανίστηκε χθες για μία ακόμα φορά αναποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια και ανεπαρκής στη μεσαία γραμμή, ειδικά στον τομέα της τροφοδότησης είτε του Κουλούρη είτε του Περέιρα.

Παρότι ο Βλάνταν Ίβιτς είχε στη διάθεσή του τον κατά τεκμήριο ικανότερο επιτελικό μέσο του, τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ο Ολλανδός με ρίζες από το Σουρινάμ όχι μόνο δεν βρέθηκε στη βασική ενδεκάδα αλλά παρακολούθησε ολόκληρο το παιχνίδι από τον πάγκο. «Ο Μπίσεσβαρ δεν μπορεί να παίξει τρία παιχνίδια σε μία εβδομάδα κατά την άποψη μου» δήλωσε δημόσια ο Ίβιτς στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα με την Καραμπάγκ στο Μπακού. Δήλωση, που απλά επιβεβαίωσε αυτό που ήταν οφθαλμοφανέστατο από το ξεκίνημα σχεδόν της περιόδου, δηλαδή το ότι ο Ολλανδός δεν είναι από τους ποδοσφαιριστές που… φημίζονται για τη φυσική τους κατάσταση.

Όμως, δικαιολογημένα προκύπτουν δύο ερωτήματα. Πρώτον. Αφού ο Μπίσεσβαρ αγωνίστηκε μόλις 27 λεπτά στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ως αλλαγή και 73΄ λεπτά στο παιχνίδι με την Καραμπάγκ, δεν θα μπορούσε να βοηθήσει στη Νέα Σμύρνη έστω και ως αλλαγή;

Δεύτερον. Αν όντως ο Μπίσεσβαρ δεν μπορεί να παίξει τρία παιχνίδια σε μία εβδομάδα, τότε γιατί ο ΠΑΟΚ τον απόκτησε και μάλιστα με ένα «χρυσό» τριετές συμβόλαιο, που προβλέπει ένα ποσό της τάξης των 700 χιλιάδων ευρώ τον χρόνο περίπου;

Ας μιλήσουμε με αριθμούς. Παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε το πως έχει διαχειριστεί έως τώρα τον Ολλανδό ο Ίβιτς. Αρχικά, τον χρησιμοποιεί 6 λεπτά στο παιχνίδι με τον Άγιαξ στην Τούμπα στις 3 Αυγούστου, 22 λεπτά στην εκτός έδρας νίκη επί της Ντιναμό Τιφλίδας στις 18 Αυγούστου και άλλα 33 στη ρεβάνς με τους Γεωργιανούς στην Τούμπα. Εν συνεχεία, τον χρησιμοποιεί για πρώτη φορά ως βασικό στην εντός έδρας νίκη επί του Παναιτωλικού στις 11 Σεπτεμβρίου αλλά τον αντικαθιστά στο 67΄, του εμπιστεύεται ξανά θέση στο αρχικό σχήμα στη νίκη επί του Αστέρα στην Τρίπολη στις 19 Σεπτεμβρίου και τον αντικαθιστά στο 88΄, το ίδιο συμβαίνει και στο παιχνίδι με την Ξάνθη στην Τούμπα που ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ στις 25 του ίδιου μήνα, αλλά αυτή τη φορά τον αντικαθιστά στο ημίχρονο.

Στις 2 Οκτωβρίου τον χρησιμοποιεί ως αλλαγή για 28 λεπτά στην «λευκή» ισοπαλία στη Βέροια, με τον Μπίσεσβαρ να καταγράφει την πρώτη του «γεμάτη» συμμετοχή στη νίκη επί του Ηρακλή στην Τούμπα στις 16 Οκτωβρίου. Ακολουθεί, η συμμετοχή του ως αλλαγή για 31 λεπτά στην ήττα από την Καραμπάγκ στο Μπακού στις 20 Οκτωβρίου και η μόλις 16 λεπτά συμμετοχή του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τρεις ημέρες αργότερα.

Στις 26 Οκτωβρίου, αγωνίζεται βασικός και σε όλο το παιχνίδι κυπέλλου με τη Λάρισα, για να ακολουθήσει η συμμετοχή του ως αλλαγή για 27 λεπτά στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στις 30 Οκτωβρίου και η συμμετοχή του ως βασικός στην αναπάντεχη ήττα από την Καραμπάγκ στην Τούμπα στις 3 Νοεμβρίου, όπου και αντικαταστάθηκε στο 73΄.

Συνολικός απολογισμός; 13 συμμετοχές (6 ως βασικός, 7 ως αλλαγή, 616 λεπτά), 1 γκολ και 3 ασίστ. Τι έκανε όμως ο Μπίσεσβαρ πέρσι στην Τουρκία ως παίκτης της Καϊσέρισπορ, στο ίδιο διάστημα, δηλαδή από το ξεκίνημα της σεζόν έως τις 7 Νοεμβρίου;

Το «κοντέρ» του έγραψε 895 αγωνιστικά λεπτά στο πρωτάθλημα (11 συμμετοχές στις 11 πρώτες αγωνιστικές, 10 ως βασικός εκ των οποίων οι 7 φορές ήταν ολόκληρα εννενηντάλεπτα και μόλις μία ως αλλαγή, 1 γκολ και 2 ασίστ).

Βέβαια, με μία απλή σύγκριση, ο Μπίσεσβαρ έχει ως παίκτης του ΠΑΟΚ την ίδια μικρή αποτελεσματικότητα που είχε στο περσινό αντίστοιχο διάστημα ως παίκτης της Καϊσέρισπορ. Μήπως λοιπόν ο ΠΑΟΚ έχει προχωρήσει σε μία λανθασμένη επιλογή και ο Ολλανδός δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που θα αποτελέσει τον ηγέτη στη μεσοεπιθετική γραμμή;

Στη Θεσσαλονίκη πάντως λέγεται πως ο Μπίσεσβαρ εκπροσωπείται από το ίδιο γραφείο ατζέντηδων, που έφεραν στον ΠΑΟΚ τον Χέντβιγκες Μαντούρο και τον Μάαρτεν Μάρτενς, δύο ποδοσφαιριστές που κόστισαν ένα… κάρο λεφτά στον Ιβάν Σαββίδη αλλά πρόσφεραν ελάχιστα και επίσης δεν… διακρίνονταν για τη φυσική τους κατάσταση και την ικανότητά τους να παίζουν συνεχόμενα παιχνίδια.

Ειδικά ο Μάρτενς, πέρασε τον περισσότερο χρόνο του ως παίκτης του ΠΑΟΚ στα ιατρεία και σε αποθεραπείες, παρά στους αγωνιστικούς χώρους και δεν είναι τυχαίο πως μετά τον Δικέφαλο του Βορρά αγωνίστηκε μόλις σε 12 παιχνίδια της Σερκλ Μπριζ ως δανεικός, πριν κρεμάσει τα παπούτσια του σε ηλικία μόλις 31 ετών λόγω προβλημάτων τραυματισμών.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags