Facebook Pixel Από τον "Θαμνάκια" στο "βαθύ λαρύγγι"!
| 2011-06-26 17:15:00

Από τον "Θαμνάκια" στο "βαθύ λαρύγγι"!

Από τον "Θαμνάκια" στο "βαθύ λαρύγγι"!

Η επίθεση ξυλοδαρμού στον Βασσάρα, τον περασμένο Οκτώβριο, μπορεί να σώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο! Πώς συνδέεται η "υπόθεση-Θαμνάκια" με το "βαθύ λαρύγγι" και τα στημένα!

Πρόσωπο που συνδέεται με την υπόθεση ξυλοδαρμού του μέχρι πρότινος διευθυντή Ανάπτυξης Διαιτησίας, Κύρου Βασσάρα, τον περασμένο Οκτώβριο, φέρεται να είναι το "βαθύ λαρύγγι" που... ενεργοποίησε το σύστημα των "κοριών" της Εισαγγελίας και της ΕΥΠ, οδηγώντας στην αποκάλυψη των 83 σχετιζόμενων με τα στημένα παιχνίδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Εθνους της Κυριακής", πρόσωπο-κλειδί για εκείνη την έρευνα, που έγινε γνωστή ως "υπόθεση- Θαμνάκια", φέρεται να έχει δώσει σημαντικές πληροφορίες για τα πρόσωπα που φέρονται να έστηναν αγώνες ποδοσφαίρου.

Πιο συγκεκριμένα, λέγεται πως το άτομο αυτό θορυβήθηκε όταν από... κινήσεις περίεργες αντελήφθη ότι βρισκόταν υπό παρακολούθηση. Νομίζοντας ότι οι αστυνομικοί διερευνούν την υπόθεση του διαιτητή Βασσάρα, θέλησε να έρθει σε επαφή με μέλη των σωμάτων ασφαλείας, για να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει. Και τότε οι ειδικοί αποφάσισαν να "εκμεταλλευτούν" την προθυμία του.

Το "βαθύ λαρύγγι" τροφοδότησε την έρευνα με πολύτιμα στοιχεία για τον τρόπο και τον χρόνο που λειτουργούν οι επιτήδειοι και υπέδειξε άτομα που σχετίζονται με την υπόθεση, καθώς και τα κινητά τους...

Και δεύτερο "βαθύ λαρύγγι"

Τη... μαρτυρία αυτή συμπλήρωσε ένα ακόμη άγνωστο άτομο που, επιθυμώντας να διατηρήσει την ανωνυμία του, "...για να μην κινδυνέψει η ζωή του", όπως ισχυρίστηκε, τηλεφώνησε στο Α.Τ. Παλαιού Φαλήρου, όπου κατήγγειλε 4 άτομα ως "παράνομους πράκτορες στοιχημάτων".

Πρόκειται για άνθρωπο που έχει πάθει μεγάλη οικονομική ζημιά από την εμπλοκή του στον παράνομο στοιχηματισμό και φέρεται να προχώρησε στις αποκαλύψεις για τους "εγκέφαλους" επειδή δεν είχε τίποτα άλλο να χάσει.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, τα άτομα αυτά "εβδομαδιαία "τζιράρουν" τεράστια ποσά "μαύρου χρήματος", στοιχηματίζοντας, για λογαριασμό των πελατών τους, το αποτέλεσμα χειραγωγημένων ποδοσφαιρικών αγώνων σε πρακτορεία του ΟΠΑΠ και σε ανταλλακτήρια του εξωτερικού.

Οπως ανέφερε το δεύτερο "βαθύ λαρύγγι", οι 4 αυτοί άνθρωποι δέχονταν επί πιστώσει από τα κινητά τους τηλέφωνα στοιχήματα των πελατών τους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται "επώνυμα" άτομα και παράγοντες από τον χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς και πρώην αλλά και εν ενεργεία ποδοσφαιριστές. "Κάθε εβδομάδα ο τζίρος των παράνομων πρακτόρων μπορεί και να υπερβαίνει το ποσό του ενός εκατ. ευρώ", είπε χαρακτηριστικά.

Τα πρόσωπα στα οποία αναφέρθηκε ο άνθρωπος-κλειδί δεν διακινούν κατά κανόνα τα "μαύρα χρήματα" από τους ατομικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά από λογαριασμούς τρίτων προσώπων. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ένα από αυτά τα άτομα ήταν στην Κύπρο και εργαζόταν ως "master account".

Σε αυτόν έστελνε τα κέρδη που εκκαθαρίζονταν εβδομαδιαίως. "Του τα έστελνε είτε μέσω μεταφορέων υπεράνω πάσης υποψίας που ταξιδεύουν αεροπορικώς στην Κύπρο, έχοντας μαζί τους κρυμμένα μετρητά, είτε καταθέτοντας τα χρήματα σε ατομικούς λογαριασμούς", είπε το "βαθύ λαρύγγι". Στο τηλεφώνημα ανέφερε, επίσης, τα πρόσωπα στην Ελλάδα που έχουν εμπλακεί σε αυτή επιχείρηση.

Συνεργασία

Τα στοιχεία που αποκάλυψε το "βαθύ λαρύγγι" επιβεβαιώθηκαν από τους αστυνομικούς.

•Ετσι ξεκίνησε η στενή συνεργασία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και της ΕΥΠ, ήρθη το τηλεφωνικό απόρρητο και οι συνομιλίες όσων καταγγέλθηκαν τέθηκαν υπό παρακολούθηση από τις 19/1/2011 μέχρι τις 8/5/2011.

•Για 15 από αυτούς κινήθηκε η διαδικασία του Αυτοφώρου, λόγω του αδικήματος της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που τους αποδίδεται. Πέντε, ωστόσο, παρέμεναν ασύλληπτοι μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Ο "θαμνάκιας" άνοιξε τον δρόμο

•Η υπόθεση ξυλοδαρμού του διαιτητή Βασσάρα, που έγινε στις 30/10/2010, αμέσως μετά το ντέρμπι των "αιωνίων" στο ΟΑΚΑ, έξω από το σπίτι συγγενικού του προσώπου στα Καμίνια, υπήρξε "σταθμός" στη γενικότερη έρευνα για το "βρώμικο" ποδόσφαιρο. Ηταν το γεγονός που επιβεβαίωσε τη φήμη η οποία κυριαρχεί σε δημοσιογραφικά γραφεία και στέκια φιλάθλων, ότι παράγοντες του ποδοσφαίρου σχετίζονται με συμμορίες "νονών" της νύχτας.

Στο συγκεντρωθέν υλικό φέρεται να συμπεριλαμβάνονται καταγεγραμμένες συνομιλίες του ηθικού αυτουργού της επίθεσης με μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που είναι γνωστός με το παρατσούκλι "θαμνάκιας", και ο οποίος έπαιρνε εντολές για το πώς θα πραγματοποιήσει την επίθεση κατά του Βασσάρα.

•Από την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική, ο κακοποιός που ξυλοκόπησε τον πρώην διεθνή διαιτητή Κύρο Βασσάρα φέρεται να βρίσκεται πίσω από τουλάχιστον 2 συμβόλαια θανάτου. Ο 39χρονος, του οποίου το όνομα φιγουράρει στην δικογραφία που είχε συνταχθεί από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, φέρεται να έχει συμμετοχή είτε ως εισπράκτορας είτε ως μπράβος σε μεγάλη συμμορία των "νονών" της νύχτας, που έχει στον έλεγχό της εκατοντάδες νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

•Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, το 2007 το όνομά του είχε εμπλακεί στο συμβόλαιο θανάτου ενός σωματοφύλακα γνωστού επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων διασκέδασης αλλά και στη δολοφονία ενός επίσης γνωστού "νονού" της νύχτας, που διαπράχθηκε στη Γλυφάδα το 2008.

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags