Facebook Pixel Άμα παίξει έτσι με Βοσνία... (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2016-11-10 00:05:00

Άμα παίξει έτσι με Βοσνία... (ΒΙΝΤΕΟ)

Άμα παίξει έτσι με Βοσνία... (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια τραγική Εθνική ηττήθηκε (0-1) μέσα στο Καραϊσκάκη από την Λευκορωσία και έδειξε πως πρέπει να αλλάξει πολλά εν όψει του σημαντικού αγώνα με την Βοσνία (13/11) για τα προκριματικά του Μουντιάλ...

Ο Μίχαελ Σκίμπε παρέταξε την Εθνική ομάδα με αρκετές αλλαγές προφυλλάσοντας παίκτες εν όψει του σημαντικού ματς με την Βοσνία για τα προκριματικά του Μουντιάλ, την Κυριακή (13/11).

Έτσι, σε ένα σύστημα που έμοιαζε πολύ με 4-4-2 παρά με 4-2-3-1, είχε τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, τους Οικονόμου - Κ. Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας, τον Σταφυλίδη αριστερά και τον Μανιάτη δεξιά. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Τζιόλης και Σάμαρης, με τους Μάνταλο και Γιαννιώτα στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής και τον Καρέλη κοντά στον Βέλλιο στην επίθεση.

Τίποτα από την Εθνική, τις φάσεις οι Λευκορώσοι

Από την αρχή φάνηκε ότι η "γαλανόλευκη" δεν είχε το νεύρο και την όρεξη για το φιλικό με την Λευκορωσία, η οποία μπήκε στο Καραϊσκάκη για να κάνει το παιχνίδι της και τα κατάφερε. Αφού απείλησε πρώτα στο 9' με τον Λαπτσέου, άνοιξε το σκορ στο 14' με απίθανη εκτέλεση φάουλ του Παλιτσέβιτς, στην οποία ήταν ανήμπορος να αντιδράσει ο Γλύκος.

Η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στους φιλοξενούμενους που είχαν ακόμα δύο σημαντικές φάσεις στο 16' και στο 18' για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους και να βάλουν ακόμα πιο δύσκολα στους διεθνείς μας. Στο 33' ο Γιαννιώτας πέρασε ωραία κάθετη στον Καρέλη που βρέθηκε μέσα στην περιοχή, αλλά πριν σουτάρει τον έκοψε ο Σίτοβ.

Αυτή ήταν και η μοναδική φορά που η ελληνική ομάδα προσπάθησε και επιδίωξε να απειλήσει την εστία των Λευκορώσων, που είχαν αποσυντονίσει τους παίκτες του Σκίμπε, κλείνοντας εξαιρετικά όλους τους διαδρόμους προς τα καρέ τους.

Πίεση, πίεση, αλλά τελικά... μηδέν

Με την έναρξη της επανάληψης πέρασαν στο ματς οι Παπασταθόπουλος, Διαμαντάκος και Ταχτσίδης, με τον πρώτο να πηγαίνει στο κέντρο της άμυνας και τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να παίρνει θέση στο δεξί άκρο στην θέση του Μανιάτη. Ο Ταχτσίδης πήρε θέση στο κέντρο αντί του Σάμαρη και ο Διαμαντάκος σε ρόλο πίσω από τον Βέλλιο.

Η Εθνική πίεσε ασφυκτικά στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου και στο 51' έχασε την πρώτη της φάση με ένα σουτ του Τζιόλη από καλό σημείο που όμως έφυγε άουτ. Στο 64' ο Διαμαντάκος έπιασε ωραίο σουτ δεξιά μέσα από την περιοχή, αλλά είδε τον Τσέρνικ να μπλοκάρει, ενώ στο 68' μπήκε στο ματς και ο Κώστας Φορτούνης, στη θέση του Γιαννιώτα.

Οι διεθνείς μας συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία και να ψάχνουν το γκολ, στο 70' ο Φορτούνης σούταρε πολύ ωραία, αλλά ο Τσέρνικ απέκρουσε, ενώ στο 71' απείλησαν ξανά με σουτ του Διαμαντάκου. Στο 83' ήταν και η τελευταία καλή φάση για την Ελλάδα από ένα σουτ του Καρέλη που κατέληξε στα χέρια του Λευκορώσου τερματοφύλακα.

Το σκορ δεν άλλαξε στα εναπομείναντα λεπτά με την Εθνική να βγάζει κακή εικόνα εν όψει του μεγάλου αγώνα με την Βοσνία για τα προκριματικά του Μουντιάλ και να πρέπει να διορθώσει αρκετά για να πάρει τη νίκη που τόσο θέλει.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ (Σκίμπε): Γλύκος, Σταφυλίδης (74' Τζαβέλλας), Μανιάτης (46΄Παπασταθόπουλος), Οικονόμου, Παπαδόπουλος (87' Τοροσίδης), Τζιόλης, Σάμαρης (46' Ταχτσίδης), Μάνταλος (46΄Διαμαντάκος), Γιαννιώτας (68' Φορτούνης), Καρέλης, Βέλλιος.

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ (Χάτσκεβιτς): Τσέρνικ, Σίτοβ, Παλιακόβ (46' Μαρτίνοβιτς), Παλιτσέβιτς (46' Βαλάτσκο), Σαβίτσκι (72' Ρίος), Χλεμπ (57' Χαρντζέιτσουκ), Νιακάιτσουκ, Κέντις (61' Κορζούν), Μαέφσκι, Φιλιπένκα, Λάπτσεβ (61' Κορνιλένκο).

Δείτε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags