Facebook Pixel Παραλίγο να χάσει για πάντα τον Μαρτίνς ο Ολυμπιακός - Τι έγινε με Ιμπαγάσα και... Σίλβα!
| 2016-11-10 19:38:00

Παραλίγο να χάσει για πάντα τον Μαρτίνς ο Ολυμπιακός - Τι έγινε με Ιμπαγάσα και... Σίλβα!

Παραλίγο να χάσει για πάντα τον Μαρτίνς ο Ολυμπιακός - Τι έγινε με Ιμπαγάσα και... Σίλβα!

Ο SportDog αποκαλύπτει τι συνέβη με τον Πορτογάλο και τις απίστευτες ατάκες που ακούστηκαν για αυτόν στου Ρέντη. Ο ρόλος του Αργεντινού και το …μπαμ που δεν έσκασε.

Έχουν πάθει την πλάκα τους μαζί του στον Ολυμπιακό. Μεταγραφή από τα αζήτητα της Πορτογαλίας έκανε (σχεδόν) με βαριά καρδιά ο Ολυμπιακός, αλλά τώρα δικαιώνονται όλοι όσοι είχαν ζητήσει την απόκτησή του, με πρώτον απ' όλους τον Μάρκο Σίλβα...

Για τον Αντρέ Μάρτινς ο λόγος, τον νέο... Ιμπαγάσα του Ολυμπιακού, που έχει ξετρελάνει ακόμα και τον ίδιο τον "Κάνιο" στο μικρό διάστημα της συνεργασίας τους στον Ρέντη. Δεν πάει πολύς καιρός, άλλωστε, τον Μάρτιο του '13 ήταν, όταν ο Αργεντινός "μαέστρος" υποδείκνυε τον διάδοχό του στους ανθρώπους του Ολυμπιακού!

"Εάν ήσουν πρόεδρος του Ολυμπιακού με ποιον παίκτη θα επέλεγες να αντικαταστήσεις τον Κάνιο και γιατί;", ήταν χαρακτηριστικά η ερώτηση, με τον "μικρό μάγο" του παγκοσμίου ποδοσφαίρου να απαντά: "Με τον Ρομπέρτο Τρασόρας της Ράγιο Βαγεκάνο! Είναι πολύ καλός παίκτης, μπορεί να κατευθύνει την ομάδα, έχει πολύ εμπειρία. Αυτός πιστεύω πως θα ήταν ο καλύτερος αντικαταστάτης μου"!

Πού να φανταζόταν τότε ότι υπήρχε... κλώνος του στην Πορτογαλία και σε πολύ πιο νεαρή ηλικία...

Στον Ολυμπιακό από το τέλος της περασμένης αγωνιστικής περιόδου έλεγαν ότι θέλουν έναν "Ιμπαγάσα" στην ομάδα τους. Ένα ποιοτικό "8άρι", δηλαδή. Έναν παίκτη που να δίνει στήριγμα στον αμυντικό χαφ, προσφέροντας την πρώτη καλή πάσα από τις πίσω θέσεις του γηπέδου, ένα 10άρι με βάθος, που να διαθέτει ό,τι λείπει από τον κλασικό κόφτη.

Αυτό μπορούσε να το προσφέρει ο Μάρτινς κατά τον Μάρκο Σίλβα, αλλά στο Ολυμπιακό είχαν μεγάλες αμφιβολίες και δισταγμούς λόγω του γεγονότος ότι ο βραχύσωμος Ιβηρας είχε "γράψει" μόλις μια συμμετοχή... 13ών λεπτών σε όλη την περασμένη σεζόν στο πρωτάθλημα!
"Τι πάει να μας φορτώσει πάλι ο Σίλβα;", μουρμούραγαν στον Πειραιά, όπου ναι μεν είχαν σε τεράστια εκτίμηση τις προπονητικές ικανότητες του 39χρονου, αλλά όχι και το ...μάτι του στη διαλογή παικτών.

Βέβαια, ο Μάρτινς δεν ήταν απλά ένας παίκτης που είχε στα υπόψιν του ο Σίλβα, αλλά αντίθετα, τον είχε για έναν ολόκληρο χρόνο υπό τις οδηγίες του. Συνολικά 27 συμμετοχές είχε καταγράψει στη Σπόρτινγκ τον ένα χρόνο της συνεργασίας του με τον Σίλβα ο Μάρτινς και έμοιαζε με ...τρέλα η απαξίωσή του από τον Ζέσους. Πού να το φανταζόντουσαν στο Λιμάνι ότι υπάρχουν προπονητές που απαξιώνουν με τέτοιο τρόπο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία ενός συλλόγου, μια και ως γνωστόν ο Μάρτινς έμεινε στα 26 του ελεύθερος από τα Λιοντάρια...

Στον Ολυμπιακό, βέβαια, πρώτος στόχος για τη θέση του ποιοτικού "8αριού" ήταν ο Τόνι Βιλένα της Φέγενορντ, αλλά τελικά ο Ολλανδός παρέμεινε στα πάτρια εδάφη και σχεδόν ...απελπισμένοι στον Ολυμπιακό κατέφυγαν στη λύση του Μάρτινς, ο οποίος εκείνη την περίοδο βρισκόταν στη Βραζιλία με την Ολυμπιακή ομάδα της Πορτογαλίας.

Από τη στιγμή που επέστρεψε στην Ευρώπη και βρήκε ρυθμό, ο Μάρτινς δε βγαίνει από την "ερυθρόλευκη" 11άδα, όντας απολύτως κομβικός και καταλυτικός στο παιχνίδι των Πειραιωτών, ενώ στο Καζακστάν αγωνίστηκε ως καθαρό "10άρι" έχοντας και δοκάρι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάει για τρελό χουνέρι στον Τίγρη ο Μαρινάκης - Την καψούρα της ΑΕΚ παίρνει όποτε θέλει ο Ολυμπιακός!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags