Facebook Pixel "Εγώ τον Παναθηναϊκό τον ξέρω αλλιώς, τον ξέρω και σαν… Panathinaikos"
| 2016-11-14 16:58:00

"Εγώ τον Παναθηναϊκό τον ξέρω αλλιώς, τον ξέρω και σαν… Panathinaikos"

"Εγώ τον Παναθηναϊκό τον ξέρω αλλιώς, τον ξέρω και σαν… Panathinaikos"

Ο Άγγελος Μπασινάς μίλησε στον ΣΠΟΡ FM για την εθνική ομάδα, την ΕΠΟ, αλλά και τον Παναθηναϊκό για τον οποίο υπήρξε πολύ αιχμηρός...

Για τη γνώμη του για τον Παναθηναϊκό: «Δεν πηγαίνω στο γήπεδο. Δεν συμφωνώ με κάποια πράγματα στην ομάδα. Εγώ τον Παναθηναϊκό τον ξέρω αλλιώς, τον ξέρω και σαν… Panathinaikos. Δεν θέλω να πω λεπτομέρειες γιατί θα ενοχλήσω πολύ κόσμο. Αν μου ζητήσουν την άποψή μου θα την πω, δεν έχω πρόβλημα».

Αναλυτικά η συνέντευξη:

το χθεσινό αποτέλεσμα της Εθνικής: «Όπως εξελίχθηκε το ματς η ισοπαλία είναι σημαντική. Όταν δεν παίζεις καλά και καταφέρνεις να μη χάσεις, είναι επιτυχία. Όμως θα πρέπει να αναλύσουμε την ομάδα και να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο, γιατί έτσι είναι δύσκολο να πετύχουμε το στόχο. Στο πρώτο ημίχρονο η Βοσνία κυριάρχησε, αλλά στο δεύτερο μέρος τα παιδιά έτρεξαν περισσότερο. Δεν ήταν καθόλου εύκολο ματς, γιατί απέναντί μας ήταν μια πολύ καλή ομάδα, με εξαιρετικούς παίκτες που έχουν γεμάτες χρονιές σε κορυφαίες ομάδες».

-το αν διαπιστώνει πρόβλημα στη θέση του αμυντικού χαφ: «Γενικά δεν κρατούσαμε την μπάλα σαν σύνολο. Μη ρίχνουμε το βάρος μόνο στο κέντρο. Όλη η ομάδα δεν λειτουργούσε σωστά σε αυτό το κομμάτι. Και επί Ρεχάγκελ έπαιζαν παίκτες που δεν είχαν συμμετοχές στις ομάδες τους. Δεν θέλω να σταθώ σε αυτό, γιατί δεν θεωρώ πως εκεί είναι το πρόβλημα».

-τη δουλειά του Σκίμπε: «Φαίνεται πως έχουν μπει κάποιες βάσεις και προσπαθεί να χτίσει ξανά αυτό που υπήρχε. Μέσα από τα αποτελέσματα και τις σταθερές κλήσεις παικτών δημιουργεί μια βάση για να προχωρήσει. Είναι σε καλό δρόμο η ομάδα. Οι βάσεις σε μια ομάδα πρέπει να είναι σταθερές. Δεν μπορείς κάθε φορά να έχεις διαφορετικούς παίκτες, όπως έκανε ο Ρανιέρι που είχε καλέσει 55 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές».

-το αν επαρκεί το υλικό για να έρθουν επιτυχίες: «Από υλικό ποδοσφαιριστών δεν νομίζω πως υπάρχουν καλύτεροι και δεν καλούνται. Μήπως θα πρέπει να προβληματιστούμε για το πρωτάθλημά μας και να δούμε ότι έχουμε φτάσει στον πάτο του βαρελιού, αντί να κατηγορούμε την Εθνική; Το πρόβλημα ξεκινά από αλλού. Ο προπονητής αυτές τις λύσεις έχει στα χέρια του και τις αξιοποιεί μέχρι στιγμές στο 100%».

-την αγκαλιά Μανιάτη-Τζαβέλλα: «Στα μεταξύ μας παιχνίδια με τις ομάδες μας μπορεί να υπάρξουν διαμάχες. Στην Εθνική όταν βρίσκεσαι με τον άλλο δεν μετρά τίποτα. Δεν κρατάς κάποια κόντρα μέσα σου. Όπως ήταν υπερβολικός ο αρνητικός θόρυβος όταν είχαν τσακωθεί για λίγο, τόσο υπερβολικός είναι και τώρα. Δεν πρέπει να γίνεται τόσος ντόρος, γιατί μέσα στα παιχνίδια μπορούν να γίνουν πολλά ανάμεσα σε δύο παίκτες. Να είμαστε πιο συγκρατημένοι σε τέτοια πράγματα. Όταν φοράς το εθνόσημο πρέπει να ξεχνάς οτιδήποτε άλλο».


-τα εμετικά πανό κατά της Βοσνίας: «Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα και δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο. Αυτό δεν είναι αθλητισμός. Τον αθλητισμό πρέπει να τον βλέπουμε με άλλο μάτι και ό,τι έγινε χθες δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του Έλληνα φιλάθλου».

-τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την ομάδα του 2004: «Ήρθε και μας χαιρέτησε. Είπαμε ότι θα τα πούμε εν καιρώ. Κάτι συγκεκριμένο δεν έχει γίνει».

-το γιατί δεν έχει ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο: «Η καριέρα προπονητή δεν είναι κάτι που με εξιτάρει. Για οτιδήποτε άλλο θα ήμουν διαθέσιμος όμως. Δεν μου έχει γίνει κάποια πρόταση από την ΕΠΟ».

-τη μη αξιοποίηση των μελών της ομάδας του 2004: «Θα μπορούσε να είχε εκμεταλλευτεί την εμπειρία μας η ΕΠΟ πάρα πολύ καιρό πριν. Υπάρχουν παίκτες με παραστάσεις από ξένα πρωταθλήματα, που δεν έχουν σχέσεις με το παρασκήνιο και που θα μπορούσαν να προσφέρουν πολλά, αλλά μέχρι τώρα βλέπουμε στις διοικητικές θέσεις ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό έχουμε φτάσει εδώ που έχουμε φτάσει. Όταν αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι μέσα στο ποδόσφαιρο κάτι δεν γίνεται σωστά και το βλέπουμε καθημερινά. Μην ψάχνουμε να βρούμε, λοιπόν, τι φταίει».

-το πού οδεύει το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Νομίζω πως δεν έχουμε δει τα χειρότερα. Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Εδώ βλέπουμε να μπουκάρουν οπαδοί στο γήπεδο για να ζητήσουν το λόγο από τους ποδοσφαιριστές και να πλακώνονται μαζί τους. Έχουμε φτάσει στο τέλος».

τις προσπάθειες της κυβέρνησης: «Η πολιτεία δείχνει πως έχει την πρόθεση να κάνει αλλαγές. Αυτό που έγινε με την ΕΠΟ δεν είχε ξαναγίνει τόσα χρόνια. Το να προσπαθήσεις μέχρι να το πετύχεις, βέβαια, έχει διαφορά. Μη μείνουμε με την προσπάθεια».

το πώς μπορεί να βρεθεί λύση: «Αν δεν κάτσουν όλες οι ομάδες στο ίδιο τραπέζι να συζητήσουν, δεν θα γίνει τίποτα. Βλέπουμε ήδη τι γίνεται με τις ομάδες μας στην Ευρώπη. Μόνο έτσι μπορεί να αλλάξει κάτι. Όταν ασχολούνται από το πρωί ως το βράδυ με οτιδήποτε άλλο πέρα από το ποδόσφαιρο δεν θα υπάρξει πρόοδος και ο κόσμος θα γυρίσει ακόμη περισσότερο την πλάτη. Να κάτσουν σε ένα τραπέζι, να βάλουν κάποιες αρχές και να τα χωρίσουν. Η κατάσταση έχει φτάσει σε ένα απροχώρητο σημείο που δεν εξυπηρετεί και τους ίδιους».

το αν η ομάδα του 2004 θα πάρει πρωτοβουλίες: «Δεν έχουμε σκεφτεί να πάρουμε πρωτοβουλίες για την ΕΠΟ ή κάτι τέτοιο. Κάνουμε σκέψεις για να βοηθήσουμε σε κάποιους τομείς».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags