Facebook Pixel Πώς τα φέρνει η ζωή - Κανονιέρης των γηπέδων "παλεύει" στο νοσοκομείο και συγκλονίζει
| 2016-11-16 19:36:00

Πώς τα φέρνει η ζωή - Κανονιέρης των γηπέδων "παλεύει" στο νοσοκομείο και συγκλονίζει

Πώς τα φέρνει η ζωή - Κανονιέρης των γηπέδων "παλεύει" στο νοσοκομείο και συγκλονίζει

Μαθήματα ζωής από τον σπουδαίο άσο που δεν το βάζει κάτω και δίνει μάχη με όλες του τις δυνάμεις για να επιβιώσει. Μακάρι να τα καταφέρει...

Συγκλονίζει ο Ιβάν Κλάσνιτς, ο οποίος κάνει συνεχείς αιμοκαθάρσεις αναμένοντας να βρει συμβατό μόσχευμα για να καταπολεμήσει τη νεφρική ανεπάρκεια.

«Δεν έχει αλλάξει η κατάστασή μου. Είμαι στη λίστα αναμονής για το μόσχευμα. Φυσικά οι αιμοκαθάρσεις συνεχίζονται. Και περιμένω...», δηλώνει με μια δόση απογοήτευσης, αλλά χωρίς να χάνει το κουράγιο του ο 36χρονος παίκτης.

Όλα αυτά μετά από δυο μεταμοσχεύσεις νεφρών που δεν πήγαν καλά. Την πρώτη φορά δότης ήταν η μητέρα του και τη δεύτερη ο πατέρας του, ωστόσο ο οργανισμός του απέρριψε τα μοσχεύματα. Πλέον, περιμένει μόσχευμα μόνο από νεκρό δότη.

«Ήταν προφανώς η χειρότερη στιγμή της ζωής μου. Σκεφτόμουν και εμένα, αλλά και την μητέρα μου κυρίως. Είχε μπει σε αυτή τη διαδικασία για το τίποτα», λέει χαρακτηριστικά ο διεθνής Κροάτης, αναφερόμενος στη στιγμή που έμαθε τα νέα για την κακή εξέλιξη της πρώτης μεταμόσχευσης, ανήμερα των 27ων γενεθλίων του!

Παρ΄όλα αυτά, ο ίδιος αυτοαποκαλείται «μαχητής» και δεν σκοπεύει να τα παρατήσει. Αντιθέτως, συνεχίζει τη μάχη του και δίνει την ίδια συμβουλή σε όσους βρίσκονται στην ίδια θέση με εκείνον.

«Είμαι μαχητής, πάντα ήμουν, πάντα θα είμαι. Θέλω να ζήσω. Θέλω να έχω μια φυσιολογική ζωή, όπως ήταν πριν αρχίσει η περιπέτεια. Έδωσα πολλές μάχες στα γήπεδα, αλλά αυτή είναι η πιο μεγάλη. Είμαι αισιόδοξος, αλήθεια. Νομίζω πως δεν υπάρχει και άλλη επιλογή. Αν περνάς κάτι τέτοιο και δεν είσαι αισιόδοξος, θα βυθιστείς στην κατάθλιψη. Κι αυτή είναι ήττα», λέει ο Κλάσνιτς και ελπίζει να τα καταφέρει ώστε να συνεχίσει να παίζει μπάλα!

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags