Facebook Pixel Στη Super League νομίζουν ότι... ψιχαλίζει
| 2011-06-27 13:35:00

Στη Super League νομίζουν ότι... ψιχαλίζει

Στη Super League νομίζουν ότι... ψιχαλίζει

Προχθές οι «ερυθρόλευκοι» κύκλοι έλεγαν ότι αυτοί που κατέθεσαν πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Super League Β. Μαρινάκη τις προηγούμενες φορές «έφαγαν τα μούτρα τους».

Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.

Μέσα σε είκοσι τέσσερις ώρες οι εκτιμήσεις άλλαξαν και η παραίτησή του από την προεδρία της ένωσης είναι σχεδόν βέβαιη, επειδή την είχε προαποφασίσει, όταν θα συμπλήρωνε ένα χρόνο στη θέση αυτήν.

Αυτή είναι μια καλή δικαιολογία για να φύγει ο κ. Μαρινάκης όσο γίνεται λιγότερο «τσαλακωμένος» μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του με βαριές κατηγορίες. Τόσο αυτός, βέβαια, όσο και ο αντιπρόεδρος της Super League κ. Μποροβήλος θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους, αλλά η ευθιξία δεν είναι κάτι που θα μπορούσε να περιμένει κανείς από τους περισσότερους ποδοσφαιρικούς παράγοντες.

Οπως κι αν έχει το πράγμα, ο πρόεδρος κι ο αντιπρόεδρος της Super League δεν θα μπορούσαν έπειτα απ' όσα έγιναν να σταθούν στις θέσεις τους. Θα ήταν πρόκληση και ισχυρό πλήγμα στο γόητρο (όσο έχει απομείνει) του φορέα αυτού.

Η ανακοίνωση ότι θα συνεδριάσει αύριο η Super League για να επικυρώσει τη βαθμολογία του πρωταθλήματος ήταν τουλάχιστον προκλητική και ταιριάζει στη φράση «μας φτύνουν και νομίζουμε ότι ψιχαλίζει».

Η διοργανώτρια του πρωταθλήματος της μεγάλης επαγγελματικής κατηγορίας έχει τώρα μπροστά της ένα εξαιρετικά δύσκολο και σημαντικό έργο. Θα πρέπει σε συνεργασία με την ΕΠΟ και τα δικαιοδοτικά της όργανα να διαμορφώσει το «χάρτη» της κατηγορίας με βάση τα νέα δεδομένα, που ανατρέπουν πιθανότατα τη βαθμολογική κατάταξη των ομάδων. Από τις αποκαλυφθείσες συνομιλίες, όμως, προκύπτει κι ένα άλλο τεράστιο θέμα, ως παράπλευρη θα έλεγα συνέπεια.

Πρόκειται για καθαρές και σαφείς αναφορές σε χρήση ουσιών από παίκτες δύο ομάδων, οι οποίοι άλλοτε «πέταγαν» και άλλοτε «κοιμούνταν». Ανεξάρτητα από το πώς θα κινηθεί η τακτική Δικαιοσύνη, θα έπρεπε ήδη να έχει αρχίσει έρευνα σε βάθος και από την αθλητική Δικαιοσύνη, ώστε να διαπιστωθεί τι είδους φάρμακα έδιναν, ποιοι τα έδιναν και με την έγκριση ποιων στους ποδοσφαιριστές αυτών των ομάδων.

Και με την ευκαιρία να τονίσω ότι η απενεργοποίηση του ΕΣΚΑΝ εδώ κι ένα χρόνο συνιστά εγκληματική αμέλεια της πολιτείας, της οποίας οι εκπρόσωποι κάθε τρεις και λίγο επαναλάμβαναν ότι στόχος της είναι η καταπολέμηση του ντόπινγκ! Αλλά μήπως μόνο γι' αυτό μας είχαν βομβαρδίσει με παχιά λόγια;

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags