Facebook Pixel "Κάρπετ": Φαύλοι κύκλοι και μουρμούρες
| 2016-11-26 10:37:00

"Κάρπετ": Φαύλοι κύκλοι και μουρμούρες

"Κάρπετ": Φαύλοι κύκλοι και μουρμούρες

Ο Αντώνης Καρπετόπουλος γράφει στο προσωπικό του blog για την επανέναρξη της Σούπερ Λίγκας και για το που βρίσκονται οι "μεγάλοι" ενόψει της δωδέκατης αγωνιστικής.

Ξαναρχίζει η Σουπερλίγκα αυτή το Σαββατοκύριακο και οι ομάδες θα πρέπει να κάνουν πολλά για να ξαναζεστάνουν τον κόσμο τους.

Η πρόβλεψή μου είναι ότι τα εισιτήρια που θα κοπούν αυτή την αγωνιστική θα είναι ελάχιστα γιατί το να πας στο γήπεδο είναι συνήθεια και αν την κόψεις δύσκολα την ξαναποκτάς: η Nova για μια ακόμα φορά θα βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο ξυπνώντας το εν υπνώσει ενδιαφέρον, διότι η συνήθεια του να παρακολουθείς τα ματς στη Νova δεν αλλάζει. Πρέπει να πω ότι στο διάστημα της διακοπής τα πέρασαν ωραία οι προπονητές των ομάδων, αλλά δυστυχώς (!) για αυτούς το διάστημα ηρεμίας τελειώνει. Αυτό το τριήμερο η προσοχή θα είναι στις επιλογές που θα κάνουν ειδικά αυτοί που βρίσκονται στους πάγκους κάποιων μεγάλων ομάδων.

Εκεί που είσαι ήμουνα κτλ

Σημαντικότερο ματς της αγωνιστικής το Πανιώνιος – Παναθηναϊκός και η ερώτηση που το συνοδεύει είναι αν κινδυνεύει ο Αντρέα Στραματσόνι. Αν πιστέψουμε όσους είναι δίπλα στο Γιάννη Αλαφούζο όχι – όμως ο πρόεδρος του ΠΑΟ μοιάζει να είναι ο μόνος που στηρίζει τον Ιταλό. Η ήττα από τον Αγιαξ, που δεν ήταν διασυρμός αλλά μια ήττα από αυτές που στο Γιουρόπα λιγκ συμβαίνουν, στάθηκε αιτία για αποδοκιμασίες στο Αμστερνταμ (!) και πολύ μουρμούρα στα ραδιόφωνα: αν ο ΠΑΟ δεν κερδίσει τον Πανιώνιο κινδυνεύει να εγκλωβιστεί σε ένα φαύλο κύκλο αφού οι συζητήσεις δεν έχουν να κάνουν με το τι μπορεί να του δώσει ο Ιταλός, αλλά με το αν μπορεί να βγει σε κάτι κερδισμένος αντικαθιστώντας τον, αφού στο Γιουρόπα λιγκ αποκλείστηκε και στο πρωτάθλημα θα χει μείνει πολύ πίσω – ναι, όλα αυτά θυμίζουν όσα ακούγονταν πέρυσι τέτοια εποχή για τον Γιάννη Αναστασίου.

Ο «Στράμα» θα χει λογικά πίσω το Μπεργκ και σε αυτόν ελπίζει: ο νέος τραυματισμός του Σάμπα, αλλά και οι ενοχλήσεις του Λεντέσμα και του Λέτο που είναι εκτός αποστολής, δημιουργούν ερωτηματικά και για το είδος της δουλειάς που γίνεται στην προπόνηση. Παίκτες όπως ο Χουλτ, ο Γουακάσο, ο Ιμπαρμπο, ακόμα και ο Κουλιμπαλί μοιάζουν χειρότεροι τώρα από ό,τι στο ξεκίνημα της σεζόν κι αυτή η φανερή έλλειψη προόδου είναι το πιο μεγάλο πρόβλημα. Ο Πανιώνιος είναι προβλέψιμος μεν, ικανότατος δε: αν ο Ρισβάνης και ο Οικονόμου σταματήσουν το Μπεργκ δεν έχει παρά να περιμένει την καλή συνεργασία του Ανσαριφάρτ και του Μασούτ, όπως πέρυσι περίμενε κάτι αντίστοιχο από τον Μπακασέτα και τον Μπουμάλ. Ο ΠΑΟ θα πρέπει να ανοίξει το παιγνίδι – μια ομάδα δεν κερδίζει μόνο με 0-1 ώστε να επιδιώκει να κάνει εκτός έδρας πάντα παιγνίδια στρατηγικής. Το ματς θα έχει ενδιαφέρον.

Ευτυχώς έρχεται ο Πλατανιάς

Πρόοδο πρέπει να δείξει και ο Μοράις. Ο Μελισανίδης τα έβαλε με τους παίκτες, ο Λέσκοτ έφυγε κακήν κακώς, ο Κετσπάγια δεν υπάρχει για να του φορτώνουμε κάθε δυσκολία, αλλά πέρα από αυτά το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι ότι, για την ώρα, από την αλλαγή του προπονητή δεν πήρε σχεδόν τίποτα. Ολοι αναγνωρίζουν τις καλές προθέσεις του κάποτε βοηθού του Μουρίνιο, αλλά η ΑΕΚ έχει με τον Μοράις μια νίκη όλη κι όλη κι αυτή στο κύπελλο κόντρα στις ρεζέρβες της Κέρκυρας. Ευτυχώς για όλους έρχεται στο ΟΑΚΑ ο Πλατανίας. Πριν την διακοπή έμοιαζε μια από τις πιο ντεφορμέ ομάδες του πρωταθλήματος, αλλά το χειρότερο για τον καλό Παράσχο είναι η παράδοση: ο Πλατανιάς χάνει πάντα από την ΑΕΚ κι εύκολα! Είχε χάσει ακόμα και τη σεζόν που η ΑΕΚ υποβιβάστηκε: εκείνη η νίκη της ΑΕΚ μάλιστα στα τέλη Οκτώβρη ήταν η πρώτη της στη σεζόν. Η ΑΕΚ μπορεί να έχει ελλείψεις, αλλά οφείλει να κερδίσει και να δείξει πως η δουλειά που έγινε στη διακοπή θα φέρει μια σχετική πρόοδο. Κυρίως η νίκη θα φέρει ηρεμία: η δύσκολη εβδομάδα της είχε σίγουρα να κάνει και με την ήττα της από τον Ατρόμητο στο φιλικό.

Οι επιλογές του Μπέντο

Ολοι έχουν ανάγκη από νίκες στην Ελλάδα, ακόμα κι ο Πάολο Μπέντο. Ο προπονητής του Ολυμπιακού πριν τη διακοπή δεν ήταν απλά αυτός που είχε τις πιο ξεκάθαρες ιδέες από όλους, αλλά κι αυτός που είχε βρει την κατάλληλη ενδεκάδα. Επέμενε στην ίδια ενδεκάδα και με τη Γιουνγκ Μπόις, πήρε μια πρόκριση με ισοπαλία (πράγμα που σπανίως ενθουσιάζει), αλλά μοιάζει να έβαλε στοίχημα ν αλλάξει τα γούστα του κοινού, αποκλείοντας τους Τσόρι, Μάριν, Καρντόσο από τη 18αδα – μιλάμε για παίκτες που για τον κόσμο του Ολυμπιακού αποτελούν απόδειξη της ποιότητας και του βάθους του ρόστερ της ομάδας. Η αποθέωση του Τσόρι στο Καραϊσκάκη μετά το τέλος του ματς με τους Ελβετούς είναι ένα μήνυμα της ακριβοδίκαιης εξέδρας στον προπονητή: πέρα από το αν περνάς μετρά πολύ και το πώς το κάνεις, αλλά και το σε ποιους στηρίζεσαι. Ο Μπέντο υπεραμύνθηκε των επιλογών του, δεν εξήγησε γιατί έκανε μόνο μια αλλαγή παρά τα σημάδια κούρασης του Ολυμπιακού μετά το 70΄, δήλωσε πως επιβραβεύει όσους στην προπόνηση μοχθούν και μετά από όλα αυτά οι επιλογές του στο ματς με την πεισματάρα Κέρκυρα απέκτησαν ξαφνικά ενδιαφέρον.

Υπάρχουν και άλλα πολλά

Υπάρχουν και πολλά άλλα που έχουν ενδιαφέρον. Ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Ατρόμητο τη Δευτέρα πρέπει να επιβεβαιώσει την πρόοδο που είδαμε με τη Φιορεντίνα: η ομάδα του Κορακάκη πριν τη διακοπή ήταν αυτή που είχε βελτιωθεί πιο πολύ στο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΣ κόντρα στη Βέροια πρέπει ν αποδείξει ότι όσοι λένε πως ζαλίστηκε επειδή βρέθηκε ψηλά, τον αδικούν. Ο Τσιώλης πρέπει κόντρα στον Αστέρα να δείξει πόσο βελτίωσε την ΑΕΛ κι ο Ματζουράκης θα ξαναβρεί ως αντίπαλο την αγαπημένη του Ξάνθη. Και στη Λειβαδιά περιμένουν ένα γκολ του Μάντζιου κόντρα στον Ηρακλή που είναι ουραγός, αλλά δεν χαρίζει τίποτα. Δεν θα πλήξουμε… 

Πηγή: novasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags