Facebook Pixel Όταν η ΑΕΚ νικούσε την ομάδα που πέταξε εκτός Ευρώπης τον Ολυμπιακό (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2016-11-28 09:05:00

Όταν η ΑΕΚ νικούσε την ομάδα που πέταξε εκτός Ευρώπης τον Ολυμπιακό (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Όταν η ΑΕΚ νικούσε την ομάδα που πέταξε εκτός Ευρώπης τον Ολυμπιακό (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαν σήμερα η Ένωση φιλοδωρούσε με 4άρα την ομάδα που πλήγωσε τους “ερυθρόλευκους”.

Τη σεζόν 2002-2003 η Ελλάδα έβγαλε δύο ομάδες στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός πέρασε απευθείας ως πρωταθλητής και η ΑΕΚ μέσω του τρίτου προκριματικού γύρου.

Ήταν τη σεζόν που Ένωση κληρώθηκε στον τρίτο όμιλο με μεγαθήρια. Στο γκρουπ της είχε Ρεάλ Μαδρίτης, Ρόμα και τη Γκενκ. Η Ένωση όπως θυμάστε έκανε ένα φοβερό ρεκόρ, δεν έχασε κανένα παιχνίδι, έφερε έξι ισοπαλίες, αν και θα μπορούσε την τελευταία αγωνιστική να νικήσει εκτός τη Ρόμα και να περάσει. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το 3-3 με τη Ρεάλ μέσα στη Φιλαδέλφεια και την επική ανατροπή από 2-0 σε 2-2 μέσα στο Μπερναμπέου; Ο Δικέφαλος πάντως μάζεψε 6 βαθμούς και τουλάχιστον συνέχισε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Από την άλλη μεριά ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπάγερ Λεβερκούζεν, και Μακάμπι Χάιφα. Οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν μία νίκη στους Ομίλους, το εμφατικό 6-2 μέσα στη Ριζούπολη κόντρα στους Γερμανούς και είχαν μία ισοπαλία 3-3 με τους Ισραηλινούς, οι οποίοι στην έδρα τους είχαν κερδίσει 3-0 τους Πειραιώτες με τον Αγιεκμπένι να κάνει... πάρτι. Στην ουσία η Μακάμπι πέταξε εκτός Ευρώπης, την ελληνική ομάδα καθότι τερμάτισε τελευταία στον έκτο όμιλο.

 

Η μοίρα τα έφερε έτσι και η Μακάμπι Χάιφα κληρώθηκε με την ΑΕΚ στους “32” του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ωστόσο, η ομάδα που πλήγωσε τόσο πολύ τους “ερυθρόλευκους” δεν κατάφερε να επιφέρει παρόμοιο πλήγμα στους “κιτρινόμαυρους”. Σαν σήμερα, πριν 14 χρόνια, στις 28 Νοεμβρίου, η Ένωση επικράτησε 4-0 των Ισραηλινών, με γκολ των Γεωργάτου, Νικολαΐδη, Πέτκοφ και Ζαγοράκη. Το τέρμα που πέτυχε ο Ντέμης ήταν το 26ο του και τότε τον κατέτασσε ως τον πρώτο Έλληνα σκόρερ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως και ο Μιχάλης Κασάπης που συμπλήρωσε 60 συμμετοχές.

Το χαρακτηριστικότερο στοιχείο σε εκείνο το ματς, που πραγματοποιήθηκε στο Νίκος Γκούμας, ήταν η καζούρα που είχαν ρίξει οι οπαδοί της ΑΕΚ σε αυτούς του Ολυμπιακού, βλέποντας ότι η Μακάμπι δεν ήταν κάτι το αξιόλογο ως ομάδα. «Όλοι Mega, όλοι Mega... @#$%% η Μακάμπι και ο Έγκα», ήταν το σύνθημα που ακουγόταν στις εξέδρες.

Στον επαναληπτικό, η Μακάμπι επικράτησε 1-0 στη Λάρνακα, όπου έγινε το ματς για λόγους ασφαλείας. Η ΑΕΚ όμως πήρε το εισιτήριο για τους “16”, καθώς στο πρώτο ματς είχε εξασφαλίσει σκορ πρόκρισης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags