Facebook Pixel Τα τσάμπα «πανηγύρια» και το ηθικό κομμάτι...
| 2011-06-28 17:01:00

Τα τσάμπα «πανηγύρια» και το ηθικό κομμάτι...

Τα τσάμπα «πανηγύρια» και το ηθικό κομμάτι...

Ο Γιώργος Νοικοκύρης γράφει για το γεγονός πως κανείς οπαδός δεν μπορεί ακόμα να «πανηγυρίζει» για τις κατηγορίες στον Μαρινάκη και το πληγωμένο γόητρο του προέδρου του Ολυμπιακού.

Το “κουβάρι” ξετυλίγεται καθημερινά με διαλόγους αποκαλυπτικούς και σοκαριστικούς και τους πρωταγωνιστές της “σαπίλας” του ελληνικού ποδοσφαίρου να αυξάνονται σε τέτοιο βαθμό που λογικά σε λίγες ημέρες δεν θα υπάρχει ούτε ένας παράγοντας έξω απο το “κόλπο”. Στο προηγούμενο κομμάτι είχα τονίσει πως καλό είναι να μην πανηγυρίζουν διάφοροι πράσινοι, κιτρινοι, μαυροι, άσπροι, για όσα γίνονται και κυρίως βεβαίως για την ποινική διώξη που ασκήθηκε στον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη. Γιατί μπορεί να υπάρχουν και άλλα που θα τους κόψουν τα γέλια...

Το ίδιο θα πω και τώρα, και ας μην αρέσει σε πολλούς απο εσάς. Αυτό πιστεύω και αυτό γράφω. Και το είχα πει απο την πρώτη στιγμή. Δεν με νοιάζει τι γίνονται στα άλλα “σπίτια”, πρωτίστως με ενδιαφέρει τι γίνεται στο “σπίτι” μου. Για αυτό λοιπόν καλό είναι και οι κόκκινοι να μην πανηγυρίζουν. Να τα δούμε όλα πρώτα και μετά θα ξέρουμε και θα μπορούμε να κρίνουμε με σιγουριά για το “παιχνίδι” που έχει παίξει ο καθένας σε αυτή την υπόθεση που βρωμάει πραγματικά.

Το γεγονός ότι οι αντίπαλοι είναι μέσα στον βούρκο του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι αναμφίβολα μια απόδειξη προς όλους αυτούς που ήθελαν να πιστεύουν πως για όλα φταίει ο Μαρινάκης, για όλα φταίει ο Ολυμπιακός. Έκαναν λάθος, αλλά ακόμη θέλει ψυχραιμία και ηρεμία για να δούμε τι άλλο έρχεται. Οι αποκαλύψεις και οι σοκαριστικοί διάλογοι είναι καταιγιστικοί και κανείς δεν μπορεί να ξέρει πόσο βαθιά πάει το “μαχαίρι” και πόσο τελικά είναι μπλεγμένος ο καθένας.

Ηθικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει πληγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν είναι λογικό να αρέσουν και να μην προβληματίζουν τους υγιείς Ολυμπιακούς. Όπως και να το κάνουμε ρε παιδιά, δεν είναι ωραία να ακους τον πρόεδρο της ομάδας που αγαπάς να μιλάει με αυτούς που κινούν τα νήματα στο παρασκήνιο τόσο απροκάληπτα. Το θετικό βεβαίως είναι ότι απο το στόμα του Μαρινάκη δεν ακούγονται πράγματα που κανείς Ολυμπιακός δεν θα ήθελε να ακούσει. Νομικά δεν μπορώ να ξέρω τι ισχύει, θα φανεί στην πορεία.

Καταλαβαίνω πως η αγωνία των οπαδών του Ολυμπιακού έχει να κάνει με τις επιπτώσεις που θα έχει, αν θα έχει, αυτή η υπόθεση στον ίδιο τον σύλλογο. Με τα τωρινά πάντως δεδομένα ακούγεται ως ανέκδοτο ο υποβιβασμός. Το κυριότερο όμως και αυτό που έχει το “ζουμί” για μένα είναι να αποδειχτεί πως ο Μαρινάκης είναι “καθαρός”! Οκ ηθικά έχει πληγεί, όμως αυτό διορθώνεται αν δεν κάνει τα ίδια λάθη στην συνέχεια. Και απο την στιγμή που η αγάπη του για τον Ολυμπιακό είναι δεδομένη και φαίνεται και απο τις κινήσεις που κάνει και στο μεταγραφικό “παζάρι”.

Υ.Γ. : Είναι λογικό με όσα γίνονται το ενδιαφέρον για τα μεταγραφικά να έχει πάει σε δεύτερη μοίρα. Βεβαίως ο κόσμος θέλει να βλέπει τον Ολυμπιακό να ενισχύεται για αυτό και οι μεταγραφές δεν σταματούν. Την Τετάρτη άλλωστε αναμένεται στην Αθήνα ο Αλεξάντερ Κατάι, ο νεαρός Σέρβος που θεωρείται σπουδαίο ταλέντο. Του Σάντσες η υπόθεση είναι σχεδόν τελειώμενη, μέσα στα επόμενα 24ωρα ή ώρες θα έχει και επίσημα αίσιο τέλος. Όσο για τον δεύτερο τερματοφύλακα, ετοιμαστείτε για την μεγάλη επιστροφή. Δημήτρης Ελευθερόπουλος.

Πηγή: katimagiko.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags