Facebook Pixel "Φουλ" για... Superleague η Ελπίδα Προσφύγων του Νικοπολίδη! (vid, pics)
| 2016-12-02 22:26:00

"Φουλ" για... Superleague η Ελπίδα Προσφύγων του Νικοπολίδη! (vid, pics)

"Φουλ" για... Superleague η Ελπίδα Προσφύγων του Νικοπολίδη! (vid, pics)

Όταν ο προπονητής ποδοσφαίρου, Ανδρέας Σαμπάνης, προπονούσε το καλοκαίρι πρόσφυγες στα τσιμέντα του Σκαραμαγκά δεν φανταζόταν οτι ελάχιστους μήνες μετά το όνειρο της δημιουργίας μιας ομάδας προσφύγων θα έπαιρνε "σάρκα και οστά".

Η οργάνωση Γη σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, το Συμβούλιο Ενταξης Μεταναστών Πειραιά και τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Πειραιά, υπό την αιγίδα της UEFA, εδώ και τρεις εβδομάδες ξεκίνησε τη συγκρότηση της Αθλητικής Ελπίδας Προσφύγων, ενός ερασιτεχνικού, ποδοσφαιρικού σωματείου, στο οποίο αγωνίζονται πρόσφυγες και μετανάστες που εγκλωβίστηκαν στη χώρα μας και σταδιακά στοχεύει να ενταχθεί στις τοπικές και εθνικές κατηγορίες.

Με... οδηγό το "πειρατικό" του 2004!

Στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας της Ελπίδας Προσφύγων βρίσκεται ο Σύριος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ιωνικού και της Προοδευτικής, Μοχάμεντ Αφάς, και ο Ανδρέας Σαμπάνης ενω χρέη τεχνικού διευθυντή εκτελεί ο Αντώνης Νικοπολίδης υποσχόμενος να δανείσει τα μυστικά του "πειρατικού" της Εθνικής του 2004 στο νεοσύστατο club.

Η ομάδα προπονείται στο γήπεδο τους Ατρομήτου Πειραιά και η επιλογής της έδρας μόνο τυχαία δεν είναι καθώς, όπως λένε στο newsit.gr οι υπεύθυνοι της Ελπίδας, έπρεπε το γήπεδο να είναι προσβάσιμο με τις συγκοινωνίες στις δομές του Ελληνικού, του Σχιστού, του Σκαραμαγκά και του Ελαιώνα όπου φιλοξενούνται οι παίχτες του σύλλογου.

Η προετοιμασία ξεκίνησε πριν απο τρεις εβδομάδες με περισσότερους απο 45 αθλητές να περνούν απο το "μικροσκόπιο" των προπονητών και 23 απο αυτούς να επιλέγονται για το ρόστερ της νεοσύστατης ομάδας. Στην ομάδα αγωνίζονται σήμερα ποδοσφαιριστές απο την Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράν και το Ιράκ ενω οι σκάουτερς ξεχώρισαν και πολλά ανήλικα παιδιά για το ταλέντο τους στη "στρογγυλή" θεά τα οποία μέλλοντικά προβλέπεται να ενταχθούν στις ακαδημίες της ομάδας.

Τα όνειρα των υπευθύνων αλλά και των αθλητών για την Αθλητική Ελπίδα Προσφύγων δεν φαίνεται να έχουν ταβάνι και ήδη οι διοικούντες εξετάζουν τη συμμετοχή του συλλόγου σε τοπικές κατηγορίες του Πειραιά και εφόσον στην πορεία έλθουν επιτυχίες, γιατί όχι και στις εθνικές κατηγορίες. Εξάλλου, στο ρόστερ της ομάδας υπάρχουν παίχτες που έχουν δοκιμάσει την τύχη τους και σε επαγγελματικό επίπεδο. "Έπαιζα ποδόσφαιρο απο τα 15 μου και είχα φτάσει να αγωνιζόμαι μέχρι την εθνική ομάδα Κ-19 της πατρίδας μου", λεει στο newsit.g ο Φαχίμ Μαχμαντί, πρόσφυγας απο το Αφγανιστάν που παλαιότερα προπονούταν με την ομάδα του Χαϊδαρίου και έχει φιλοδοξία να παίξει ποδόσφαιρο σε ανώτερο, επαγγελματικό επίπεδο.

Ο προπονητής της ομάδας, Μοχάμεντ Αφας, ωστόσο, κρατάει χαμηλά τη μπάλα και επισημαίνει οτι πρώτος στόχος είναι οι πρόσφυγες να χαλαρώσουν και να ξεχαστούν απο τις κακουχίες που πέρασαν μέχρι να φτάσουν στην Ελλάδα. "Έχουμε κάποια ταλέντα και μπορούμε να πάμε μπροστά", σημειώνει στο newsit.gr ο Σύριος προπονητής και δηλώνει ικανοποιημένος απο το γεγονός οτι αυτά τα ταλαιπωρημένα παιδιά κάνουν άλματα προόδου στην πειθαρχία και στην αυτοεκτίμησή τους μέσα απο την προπόνηση.

Την Κυριακή η Αθλητική Ελπίδα Προσφύγων αγωνίζεται κόντρα στην ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου και οι παίχτες προετοιμάζονται σκληρά ώστε αυτο το ματς να είναι η αφετηρία μιας πορείας που θα φέρει τη δική τους "Άπόδραση των Έντεκα" μέχρι την κορυφή...

 

 

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags