Facebook Pixel Στον χαβαλέ δεν χτίζονται ομάδες
| 2016-12-03 15:41:00

Στον χαβαλέ δεν χτίζονται ομάδες

Στον χαβαλέ δεν χτίζονται ομάδες

Έσκισε λέει την αφίσα του Τζαβέλλα ο Γιώργος Σαββίδης. Δεν ξέρω πόσο χρονών ακριβώς είναι το παιδί. Λίγο κάτω ή λίγο πάνω από τα τριάντα. Δώδεκα χρονών, πάντως, δεν είναι. Να σκίζει αφίσες, έστω και στο ίνσταγκραμ. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης

Το παιδί βέβαια είναι ΠΑΟΚτσάκι. ΠΑΟΚ φώναξε στον γάμο του, πριν μπει με τη νύφη στην εκκλησία. Αναψε κι ένα καπνογόνο κι έδειξε με τα τέσσερα δάχτυλα τη Θύρα 4. Το παιδί όμως δεν είναι μόνο ΠΑΟΚτσάκι. Είναι γιος του προέδρου. Είναι στο ΔΣ της ΠΑΕ. Στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη ήταν αρχηγός αποστολής. Διαβάζεις, λοιπόν, στο ρεπορτάζ: Μετά το ματς στα Τρίκαλα, Γιώργος Σαββίδης, Λούμπος, Μίχελ και Βλάνταν Ιβιτς, έφυγαν με το ίδιο αυτοκίνητο για Θεσσαλονίκη. Ποιος από τους τρεις οδήγησε δεν διευκρινίστηκε. Τι καταλαβαίνεις; Οτι είμαστε τρία φιλαράκια, είδαμε την ομάδα μας να παίζει και γυρίζουμε πίσω και οι τρεις μαζί για καβλάντα. Αυτό ναι. Γίνεται και είναι και πολύ ωραίο μάλιστα. Ολοι το έχουμε κάνει κι όλοι το έχουμε φχαριστηθεί.

Στην προκείμενη περίπτωση δεν είναι το ίδιο. Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για το αφεντικό και δύο υπαλλήλους. Αν θέλει να μιλήσει το αφεντικό με τον υπάλληλο, τον φωνάζει στο γραφείο του. Και τον βάζει να κάτσει απέναντι και στη χαμηλή πολυθρόνα μάλιστα. Οχι στο αυτοκίνητο. Δεν είχανε πάει για τσάρκα στα Τρίκαλα. Για δουλειά είχανε πάει. Τεχνικός διευθυντής και προπονητής όφειλαν να γυρίσουν πίσω με το πούλμαν της ομάδας. Ο προπονητής, τουλάχιστον, χίλια τα εκατό. Ετσι γίνεται στις ομάδες. Ετσι επιβάλλεται να γίνεται. Κι αν έχει μία ευθύνη ο Ιβιτς, ο Μίχελ ως διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος έχει δέκα. Κι αν γινότανε κάτι στο πούλμαν της ομάδας; Θα έκανε κουμάντο ο Πουρλιοτόπουλος; Ούτε στον ΑΟ Πετραλώνων, την ομάδα της γειτονιάς μου, δεν γίνονται αυτά.

Σέρβος και Σλοβάκος, βέβαια, τη δουλειά τους κάνουνε. Πονηροί είναι. Γιος του προέδρου είναι ο Γιωργάκης. Τον έχουνε από κοντά τον πιτσιρικά. Οπως μέχρι τώρα τον είχε από κοντά ο Τζαβέλλας. Στα όπα-όπα τον είχε τον μικρό και τον τακτοποιούσε σε ό,τι χρειαζόταν. Δεν είναι, λοιπόν, εικόνα επαγγελματικής ομάδας και υψηλού επιπέδου, μάλιστα, να γυρίζουνε ύστερα από παιχνίδι με το ίδιο αυτοκίνητο το αφεντικό, ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος και ο προπονητής. Κάτω από ειδικές συνθήκες μπορεί να γίνει αυτό. Στα καλά καθούμενα και για καβλάντα, ποτέ. Είναι θέμα ιεραρχίας. Και σοβαρότητας. Δεν είναι όλοι ίδιοι. Αν θέλει ο Σαββίδης τζούνιορ να βγει για καφέ ή για ποτό με τον Λούμπος ή τον Ιβιτς, μπορεί να γίνει κι αυτό. Δεν είναι κακό. Αλλο αυτό κι άλλο εν ώρα δουλειάς. Η αποστολή της ομάδας, μέχρι να γυρίσει στη βάση της, παραμένει αποστολή. Αυτό απαιτούν ο επαγγελματισμός και η σοβαρότητα. Αυτό όφειλε να απαιτήσει ο ίδιος ο Σαββίδης τζούνιορ σαν αφεντικό. Στον χαβαλέ δεν χτίζονται ομάδες.

Κι αυτό δεν είναι χθεσινό στον ΠΑΟΚ του Σαββίδη. Ολοι τρέχουνε ποιος θα προλάβει πρώτος να έχει την αβάντα και την εύνοια του Ιβάν. Ο Τζαβέλλας, που είναι γάτα, πιο πολύ παρέα έκανε με τον Σαββίδη τζούνιορ, παρά με τους συμπαίκτες του. Και γι' αυτό είχε κατέβει στην Αθήνα για το ματς με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη αν και τραυματίας. Για να έχει από κοντά τον μικρό. Πέρυσι, επί Τούντορ, οι αποστολές του ΠΑΟΚ ήτανε παιδική χαρά. Σαράντα νοματαίοι να τρώνε και να πίνουνε. Τα δωμάτια κάποιων ποδοσφαιριστών τίγκα στο ντουμάνι από το τσιγάρο και τη βότκα. Το προσωπικό του «Λήδρα Μάριοτ» έχει να το λέει. Και ο Ιβάν να πληρώνει και να φοράει στολή κυνηγού (φωτό) με το σήμα του ΠΑΟΚ. Αυτά.

Ενας προπονητής δύο ημερών μόνο να κερδίσει εχει

ΣΥΓΧΡΟΝΟ Γιάννη Κυράστα χαρακτήρισε τον Μαρίνο Ουζουνίδη ο Αλέξης Σπυρόπουλος. Ενας από τους ελάχιστους κανονικούς δημοσιογράφους. Που ξέρει να μιλάει και να γράφει. Με τις εμμονές του, που εγώ έχω πολλές περισσότερες. Το τι ψάρια θα πιάσει τελικά ο Ουζουνίδης στον Παναθηναϊκό θα δείξει. Ο συσχετισμός με τον Κυράστα είναι η αφορμή για να δούμε πόσο έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο γενικότερα και ο Παναθηναϊκός ειδικότερα. Ιδια θέση έπαιζαν και οι δύο, με τον Γιάννη Κυράστα να έχει φορέσει το περιβραχιόνιο του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της εθνικής ομάδας.

Κι όταν τον είχε επιλέξει ο Καπετάνιος, δεν ήταν λίγοι αυτοί που γκρίνιαζαν. Οτι δεν είναι δυνατόν να παίρνει ο Παναθηναϊκός προπονητή που το ταβάνι του ήταν ο Πανηλειακός, ο Πανιώνιος και ο Εθνικός. Σήμερα που ο Παναθηναϊκός παίρνει προπονητή που οι προηγούμενες ομάδες του ήταν ο Πανιώνιος, ο Εργοτέλης και ο Πλατανιάς, θεωρείται λύτρωση. Οψόμεθα. Και αφήνουμε στην άκρη τις υπερβολές. Οτι ο Ουζουνίδης ζήτησε να κάτσει στον πάγκο με τον ΠΑΟΚ. Ποιος να καθότανε δηλαδή; Ο Φούφουτος; Για να κάτσει στον πάγκο τον πήρανε. Αν πατήσεις στο γκουγκλ θα βρεις τις ίδιες γελοιότητες πέρυσι. Οτι ο Πογιέτ ζήτησε να κάτσει στον πάγκο με τον Παναθηναϊκό. Λες κι ένας προπονητής δύο ημερών έχει να χάσει τίποτα. Μόνο να κερδίσει έχει.

Ενας στους δέκα ψήθηκε

ΤΖΑΜΠΑ καίει η λάμπα. Στράφι πάνε οι άοκνες προσπάθειες του Χρήστου Παναγόπουλου να δικαιολογήσει καταστάσεις. Να δημιουργήσει κλίμα. Να αλλάξει κάθε φορά την ατζέντα. Οπως το μπαράζ δημοσιευμάτων ότι ο Θόδωρος Θεοδωρίδης (φωτό) στήνει συνεχώς και αδιαλείπτως τους διαιτητές στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη. Και τηλεφώναγε μάλιστα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να συντονίσουν στα πλαίσια της Συμμαχίας και τους δικούς τους δημοσιογράφους. Το αθλητικό σάιτ SDNA, στα πλαίσια έρευνας για τον Παναθηναϊκό, έθεσε και την εξής ερώτηση: Ποιος φταίει για τον αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ; Ιδού οι απαντήσεις: Σε ποσοστό 42% ο Στραματσόνι. Σε ποσοστό 28% ο Αλαφούζος. Σε ποσοστό 19% οι ποδοσφαιριστές και σε ποσοστό 11% η διαιτησία. Τόμπολα. Ενας στους δέκα ψήθηκε. Εκτός κι αν ο κόσμος του Παναθηναϊκού αποτελείται από κοκορνιόκους.

Που δεν καταλαβαίνουν ότι για όλα όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό, στο ελληνικό και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, υπεύθυνη είναι η «εγκληματική οργάνωση» και οι παραφυάδες αυτής. Υπάρχει και δεύτερο ενδιαφέρον στοιχείο. Οι απαντήσεις στην ερώτηση ποιος είναι ο βασικός λόγος που δεν γεμίζει η Λεωφόρος: Επειδή ο κόσμος αντιδρά στη μέτρια πορεία της ομάδας τα τελευταία χρόνια σε ποσοστό 53%. Η οικονομική κρίση σε ποσοστό 5%, το απαρχαιωμένο γήπεδο σε ποσοστό 10% και ποσοστό 31% λόγω της συνολικής εικόνας του ποδοσφαίρου και του «συστήματος» που ευνοεί τον Ολυμπιακό. Τρία χρόνια φωνάζει και σκίζει τα ρούχα του ο Αλαφούζος κι από τους δικούς του έχει καταφέρει να ψήσει έναν στους τρεις. Και μιλάμε για τους ενεργούς Παναθηναϊκούς που παρακολουθούν την επικαιρότητα και παίρνουν μέρος σε έρευνες.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τελικά με τη Νova τι θα γίνει; Θα τη βγάλει έξω από τη Λεωφόρο ο Αλαφούζος ή φώναζε παραμύθι φούρναρης;

εφημερίδα "Goal"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags