Facebook Pixel "Έρχεται κάθε καρυδιάς καρύδι και αποτυγχάνει"!
| 2016-12-04 17:16:00

"Έρχεται κάθε καρυδιάς καρύδι και αποτυγχάνει"!

"Έρχεται κάθε καρυδιάς καρύδι και αποτυγχάνει"!

Ποιος Έλληνας προπονητής... έσφαξε το βαμβάκι τον Αντρέα Στραματσόνι, καυτηριάζοντας την εν γένει νοοτροπία των ελληνικών ομάδων με τους ξένους τεχνικούς;

Ο προπονητής και βετεράνος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και τον ΠΑΟΚ Νίκος Καραγεωργίου φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ο Στραματσόνι διέγραψε πολλούς ανθρώπους με τις επιλογές του. Τι είπε για τις δηλώσεις Ίβιτς, αλλά και τον "μέτριο Ολυμπιακό".

Για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ: «Η χρονική στιγμή βρίσκει και τις δύο ομάδες με προβλήματα, παρότι έδειξαν το καλοκαίρι ότι θα είναι τελείως διαφορετικές και θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι. Τώρα είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ειδικά ο Παναθηναϊκός, που δείχνει να μην ξέρει τι θέλει και πως παίζει. Είμαι σίγουρος ότι με την πρόσληψη του νέου προπονητή θα πάει καλύτερα. Το πόσο καλύτερα θα το δείξει το μέλλον».

Για τους Έλληνες προπονητές: «Οι ελληνικές ομάδες πρέπει να στηριχθούν σε Έλληνες προπονητές, οπότε ο Παναθηναϊκός καλά έκανε και πήρε τον Ουζουνίδη, με τον οποίον ήμασταν και συμπαίκτες. Οι ξένοι, πλην κάποιων εξαιρέσεων που δέθηκαν με το ελληνικό στοιχείο, έχουν αποτύχει. Το βλέπουμε και τώρα. Υπάρχει η τάση οι παράγοντες να ασχολούνται με τους ξένους. Φαίνεται, μάλλον, ότι οι παράγοντες θέλουν να πληρώνουν τους ξένους. Διότι ο ξένος θα κάνει το συμβόλαιό του, θα πάρουν ποσοστό οι μάνατζερ κι αν δεν πάρει όλα τα χρήματά του θα τρέχει την ομάδα στη FIFA. Ο Έλληνας θα ζητήσει τα δεδουλευμένα και θα φύγει. Μάλλον αρέσει στους παράγοντες να δένονται με συμβόλαια με προπονητές που δεν είναι υψηλού επιπέδου και δεν έχουν να δείξουν κάτι ιδιαίτερο στην Ελλάδα. Αλήθεια, δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που γίνεται. Ίσως να είμαστε επηρεασμένοι από τα γεγονότα στη χώρα μας. Λόγω των οικονομικών δυσκολιών περιμένουμε το… μάγο με τα δώρα, τον ξένο που θα υλοποιήσει έναν απίθανο στόχο. Δεν μπορώ να καταλάβω την ψυχολογία των παραγόντων. Ίσως παίζουν ρόλο σε αυτό και οι δημοσιογράφοι, που γράφουν ότι πρέπει να έρθει ο μάγος Μουρίνιο. Ο Μουρίνιο δεν έρχεται ποτέ, όμως.

Το θέμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ότι δεν έχει πλάνο, δεν έχει σχολή. Έρχεται κάθε καρυδιάς καρύδι και αποτυγχάνει. Το Μάρτη έγινε μία συνάντηση με τον Μίκαελ Σκίμπε και πήγα ως προπονητής της Καλλονής. Τώρα ξανάγινε μία συνάντηση και οι ξένοι προπονητές που ήταν τότε, έχουν φύγει και έχουν έρθει άλλοι ξένοι. Είναι απίστευτο. Ο Ολυμπιακός άλλαξε τρεις προπονητές.

Ο Παναθηναϊκός με Έλληνα προπονητή θα πάει καλύτερα από τον Ιταλό. Δεν ξέρω αν θα πάρει πρωτάθλημα ή… Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά θα πάει καλύτερα».

Για τον Αντρέα Στραματσόνι: «Αυτός «διέγραψε» πολλούς ανθρώπους, προπονητές, τεχνικούς διευθυντές και παράγοντες. Ήρθε πέρσι τέτοια περίοδο και έκανε δέκα με δεκαπέντε μεταγραφές τον Ιανουάριο και άλλες τόσες το καλοκαίρι. Αμφισβητήθηκαν όλοι που είχαν κάνει τις επιλογές, όπως ο προηγούμενος προπονητής που ήταν πετυχημένος, αφού είχε πάρει και το Κύπελλο. Με τις πράξεις του, τους είπε ότι δεν κάνουν. Αν ήμουν παράγοντας δε θα τον άφηνα να το κάνει αυτό. Ο Παναθηναϊκός και τότε είχε υλικό, που ήταν ισάξιο με αυτό που έχει τώρα. Ο Αναστασίου όταν ξεκίνησε στον Παναθηναϊκό είχε το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα και τώρα ψάχνουμε Έλληνες με το… κιάλι».

Για το αν ο Παναθηναϊκός έχει φέτος καλύτερο ρόστερ των τελευταίων ετών: «Η Τσέλσι πέρσι δεν είχε το καλύτερο ρόστερ; Και τι έκανε; Τίποτα. Δεν έχει σημασία αν έχεις το καλύτερο ρόστερ. Μετράει και ο προπονητής. Το πως θα ετοιμάσει την ομάδα, το πως θα εμπνεύσει τους παίκτες, το πως θα τους κάνει να λειτουργούν ως οικογένεια. Αυτά δεν τα βλέπω. Τώρα ο Παναθηναϊκός θα λειτουργήσει καλύτερα. Εκτός βέβαια, κι αν υπάρχει κάποια ατυχία, διότι και η τύχη παίζει μεγάλο ρόλο. Όλα θα αρχίσουν να λειτουργούν διαφορετικά και ο φίλαθλος θα βλέπει την ομάδα του να προσπαθεί, διότι μέχρι στιγμής ήταν ασύνδετη, χωρίς πάθος και διάθεση. Αυτό οφείλεται κυρίως στον προπονητή που δημιουργεί το περιβάλλον»

Για τις επιδράσεις της αλλαγής προπονητή σε μία ομάδα: «Μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία και το κλίμα. Αλλά δε θα πατήσει ένα κουμπάκι και θα δούμε εντελώς διαφορετικά πράγματα. Πιθανόν ο πρώην προπονητής να μην έχει δουλέψει στην τακτική ή τη φυσική κατάσταση. Σιγά σιγά ο νέος προπονητής θα δουλέψει σε αυτά, θα περάσει τη δική του φιλοσοφία και θα αρχίσει να φαίνεται. Πάντως, υπάρχουν αρκετοί καλοί Έλληνες προπονητές μεταξύ των οποίων και ο Ουζουνίδης».

Για τον ΠΑΟΚ: «Τα πράγματα δεν είναι καλά. Δε συμφωνώ με τον τρόπο που εκφράστηκε ο Ίβιτς στη συνέντευξη Τύπου. Για την ακρίβεια, διαφωνώ κάθετα. Αυτό δεν αρμόζει στον προπονητή του ΠΑΟΚ, αυτό δεν αρμόζει σε κανέναν προπονητή. Με αυτά που είπε έχει μειωθεί το πρεστίζ του ως προπονητής, καθώς δεν μπορούν να λέγονται τέτοιες κουβέντες. Υπάρχουν άλλοι τρόποι να λυθούν οι διαφορές και όχι με αυτή τη λογική. Ο Ίβιτς είναι ένας νέος άνθρωπος, τον στήριξε ο ΠΑΟΚ, έρχεται από τα τμήματα υποδομής και πέρσι βοήθησε την ομάδα όταν την ανέλαβε. Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να τον στηρίζει και αυτό είναι θέμα διοίκησης. Ωστόσο, βλέπω στον ορίζοντα να δημιουργούνται κι άλλα προβλήματα. Μακάρι να μη γίνει αυτό και να πάει καλά ο ΠΑΟΚ, που είναι τυχερός που βρήκε έναν άνθρωπο όπως ο Σαββίδης. Έχει τη δυναμική οικονομικά και στηρίζει την ομάδα. Με την πάροδο του χρόνο αυτό θα φανεί ακόμα περισσότερο.

Όσο πιο σύντομα έρθουν τα καλά αποτελέσματα, τόσο το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ. Διότι αν συνεχίσει στη μετριότητα θα είναι κακό και είναι πιθανό να απογοητευτεί ο παράγοντας και να μη συνεχίσει. Πρέπει όλοι να δουλέψουν υπεύθυνα και αν δεν μπορούν να αποχωρήσουν για να έρθουν άλλοι πιο ικανοί. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλο μέγεθος, έχει κόσμο, αλλά έχει να πάρει πρωτάθλημα αρκετά χρόνια».

Για τον Ολυμπιακό: «Δεν είναι ο Ολυμπιακός των προηγούμενων ετών, είναι μέτριος, είναι σα να λέει στους αντιπάλους του, ελάτε να με κυνηγήσετε. Οι υπόλοιποι έχουν προβλήματα κι έτσι δημιουργείται η διαφορά». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags