Facebook Pixel Στο μείον ο απολογισμός για Σάχα
| 2011-06-30 00:23:00

Στο μείον ο απολογισμός για Σάχα

Στο μείον ο απολογισμός για Σάχα

Ο Κώστας Μιαούλης σχολιάζει την αποχώρηση του Σεμπάστιαν Σάχα από την ΑΕΚ

Μετά από τρία χρόνια στην ΑΕΚ, ο Σάχα αποχωρεί.

Όταν ήρθε, είχα μεγάλες προσδοκίες από τον συγκεκριμένο τερματοφύλακα.

Ο απολογισμός λέει πως είχε καλές και κακές στιγμές.

Κατά τη γνώμη μου, έχει το ελαφρυντικό πως έπεσε σε άσχημη εποχή -και ειδικά στο κομμάτι της αναχαίτισης στη μεσαία γραμμή για την ομάδα, έμεινε αρκετές φορές εκτεθειμένος. Από την άλλη, περίμενα -είναι η αλήθεια- πολλά περισσότερα και θεωρώ πως σε καθοριστικά παιχνίδια για την «Ένωση» φέρει ευθύνη για τα γκολ που δέχτηκε.

Το καλύτερο παιχνίδι του -τέτοιο που πραγματικά ανταποκρινόταν στις προσδοκίες μου- ήταν το εντός έδρας παιχνίδι με την Μπενφίκα, όπου πραγματοποίησε ομολογουμένως εκπληκτικές επεμβάσεις. Επίσης, στα νικηφόρα ματς της Τούμπας είχε καλή απόδοση, ενώ και σε ματς των πλέι-οφ με τον Παναθηναϊκό ήταν εξαιρετικός.

Από την άλλη, είχε πολλές μαύρες στιγμές -ειδικά στις εκκινήσεις της κάθε περιόδου, όπου για να στρώσει έπρεπε να δεχτεί αρκετά κοροϊδίστικα γκολ. Στα σουτ εκτός περιοχής συχνά ό,τι πήγαινε μέσα έγραφε, ενώ στα κοντινά ήταν πιο καλός. Ευθύνη μεγάλη φέρει για την ισοφάριση σε 2-2 στον χαμένο τελικό το 2009, στην ήττα από τους «ερυθρόλευκους» με 1-0 (με το γκολ του Γκαλέτι) και γενικά στο παιχνίδι με τα πόδια δεν ήταν και ο καλύτερος. Ευτυχώς για την ΑΕΚ, η αποζημίωση που θα πάρει αφορά μόνο στα δεδουλευμένα της σεζόν που τελείωσε και τίποτε παραπάνω.

Ο Αραμπατζής, πάντως, εξ’ όσων γνωρίζω, θα έχει την ευκαιρία του. Ο Χιμένεθ ήταν ενήμερος για το ενδεχόμενο της αποχώρησης του Σάχα και ο Ισπανός προπονητής πιστεύει πως έχει έρθει η ώρα ν’ αρπάξει την ευκαιρία. Για τον Κωνσταντόπουλο δεν «ψήνομαι» ιδιαίτερα και αν δεν μείνει ελεύθερος, δεν θα κινηθεί η ΑΕΚ, ενώ και ο Δασκαλάκης δεν μου μοιάζει ό,τι καλύτερο για πρώτη λύση. Για τον Γκαλίνοβιτς δεν θέλω καν να το σκέφτομαι και ένας πορτιέρο από το εξωτερικό θα ήταν ό,τι καλύτερο. Μην ξεχνάτε πόσο αθόρυβη περίπτωση ήταν ο Μάχο.

Υ.Γ. Σας είχαμε ενημερώσει -τόσο από το ρεπορτάζ του site, όσο και από τη στήλη- πως πρόθεση της ΑΕΚ είναι ν’ ανανεώσει τον Δέλλα και να ψάξει για δύο στόπερ. Παρότι έχει κλείσει και ο Κάλα, βλέπετε πως η «Ένωση» αναζητά κι άλλον κεντρικό αμυντικό, δικαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαμε. Όπως σας είχαμε επισημάνει, ο Μανωλάς θα χρειαστεί να περιμένει πολύ για νέα κουβέντα. Εκτός αν έρθει κάποια καλή πρόταση ενδιάμεσα…

Πηγή: sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags