Facebook Pixel Οι παλιοί είναι αλλιώς, αλλά οι... νέοι είναι ωραίοι! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2016-12-15 17:49:00

Οι παλιοί είναι αλλιώς, αλλά οι... νέοι είναι ωραίοι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι παλιοί είναι αλλιώς, αλλά οι... νέοι είναι ωραίοι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με έξι παίκτες από τις Ακαδημίες του ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 την Σπάρτη, την απέκλεισε και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Το γκολ ο Μανθάτης, που είχε μπει στη θέση του τραγικού Μάριν.

Ο Πάουλο Μπέντο παρέταξε τον Ολυμπιακό με αρκετές αλλαγές και συγκεκριμένα με τον Χουτεσιώτη στο τέρμα, δεξιά τον Ρέτσο, αριστερά τον Ντε Λα Μπέγια και τους Βιάνα - Μποτία στο κέντρο της άμυνας. Οι Μπουχαλάκης και Καμπιάσο ήταν στον άξονα, ο Ντομίνγκες 10άρι, ο Μάριν αριστερά, ο Πάρντο δεξιά και στην κορυφή ο Ανδρούτσος.

Όσο για την Σπάρτη, ξεκίνησε το ματς με τους Μελίσσα, Καρτσαμπά, Γκαλίτσιο, Γιαννίτση, Παπαχρήστο, Αναστασόπουλο, Μπανούση, Κατσίκη, Ν. Αρσενίεβιτς, Ηλιόπουλο και Βελλίνη.

Δοκάρι ο Ολυμπιακός, στα ίσα η Σπάρτη!

Οι Ερυθρόλευκοι πήραν τα ηνία του αγώνα από το ξεκίνημα και μόλις στο 6' είχαν σημαντική φάση με πρωταγωνιστές τους Πάρντο, Ρέτσο και Τσόρι. Ο Κολομβιανός σέντραρε από δεξιά, ο νεαρός αμυντικός έπιασε την κεφαλιά, ο Μελίσσας της Σπάρτης απέκρουσε, με την μπάλα να κοντράρει στον Τσόρι, στο δοκάρι και να φεύγει άουτ.

Σιγά - σιγά οι γηπεδούχοι ισορροπούσαν το ματς και στο 10' απείλησαν τον Χουτεσιώτη με ένα σουτ του Παπαχρήστου, αλλά και στο 11' με ένα δυνατό σουτ του Ηλιόπουλου. Στο 16' ο κίπερ του Ολυμπιακού μπλόκαρε σουτ του Μπανούση, ενώ στο 37' ο Ντε Λα Μπέγια σούταρε δυνατά, όμως ο Μελίσσας απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Το πρώτο ημίχρονο δεν επιφύλασσε κάποια ιδιαίτερη έκπληξη, με τους Πειραιώτες να έχουν την περισσότερη ώρα τον έλεγχο, αλλά την Σπάρτη να στέκεται αξιοπρεπώς και να κοιτάει στα ίσα τους παίκτες του Πάουλο Μπέντο.

Το νέο "αίμα" έδωσε τη νίκη!

Χωρίς φάσεις κύλησε το πρώτο 20λεπτο στο δεύτερο μέρος, καθώς η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 64' με γύρισμα του Πάρντο και προβολή του Ανδρούτσου που πέρασε λίγο άουτ. Λίγα λεπτά πριν ο επιθετικός του Ολυμπιακού είχε πέσει μέσα στην περιοχή από μαρκάρισμα του Γιαννίτση, αλλά ο διαιτητής δεν υπέδειξε το πέναλτι.

Στο 66' οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν να λύσουν τον... γόρδιο δεσμό με τον Μανθάτη που είχε μπει στο 57' στον αγώνα, στη θέση του κακού Μάριν. Ο Πάρντο έκανε όμορφη προσπάθεια από δεξιά, έβγαλε την σέντρα και ο Μανθάτης με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό.

Η συνέχεια δεν έκρυβε άλλες συγκινήσεις, αφού η Σπάρτη έδειχνε κουρασμένη για να κυνηγήσει την ανατροπή κι ενώ ο Ολυμπιακός κρατούσε εύκολα το υπέρ του αποτέλεσμα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Μπέντο χρησιμοποίησε έξι παίκτες από τις ακαδημίες της ομάδας και συγκεκριμένα, τους Χουτεσιώτη, Ρέτσο, Ανδρούτσο, Μανθάτη, Τσιμίκα και Βούρο.

Με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός έκανε το 3 στα 3 στον όμιλο, πέρασε ως πρώτος και απέκλεισε την Σπάρτη. Ως δεύτερος προκρίθηκε ο Πλατανιάς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Σπάρτη (Σωτήρης Αντωνίου): Μελίσσας, Γιαννίτσης, Γκαλίτσιος, Καρτσαμπάς (66’ Παναγιώτου), Παπαχρήστου (70’ Φ. Αρσενίεβιτς), Κατσίκης, Μπανούσης, Ηλιόπουλος, Ν. Αρσενίεβιτς, Βελλίνης (80’ Χαδιάρης).

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Χουτεσιώτης, Ρέτσος (77’ Βούρος), Βιάνα, Μποτία, Ντε λα Μπέγια (75’ Τσιμίκας), Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Πάρντο, Τσόρι, Μάριν (57’ Μανθάτης), Ανδρούτσος.  

Η τελική βαθμολογία του 2ου ομίλου:

1. Ολυμπιακός 9 (8-0)

2. Πλατανιάς 6 (3-4)

3. Σπάρτη 3 (4-2)

4. Χανιά 0 (1-10)

Δείτε το γκολ που έκρινε το παιχνίδι:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags