Facebook Pixel Καρπετόπουλος: Αγιε Βασίλη φέρε μου ένα φορ
| 2016-12-17 13:02:00

Καρπετόπουλος: Αγιε Βασίλη φέρε μου ένα φορ

Καρπετόπουλος: Αγιε Βασίλη φέρε μου ένα φορ

Ο Αντώνης Καρπετόπουλος γράφει στο προσωπικό του blog για την τελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας πριν τη διακοπή αλλά και για τις σκέψεις των ομάδων για τη νέα χρονιά όσον αφορά τα ρόστερ.

Κοιτάζοντας το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής, με την οποία θα έπρεπε κανονικά να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος νομίζεις ότι αυτή είναι μια επανάληψη της προηγούμενης: ντέρμπι δεν έχει και οι μεγάλοι δοκιμάζονται με αντιπάλους που έχουν κάνει φέτος αξιοσημείωτα πράγματα στο πρωτάθλημα.

Ωστόσο υπάρχει μια σημαντική διαφορά: ακολουθεί από τη Δευτέρα ένα μεγάλο διάστημα διακοπών κι αυτό είναι κάτι που συχνά κάνει αυτή την αγωνιστική, την τελευταία πριν την άδεια των Χριστουγέννων πολύ παράξενη. Συνήθως σε αυτή την αγωνιστική βλέπουμε τους μεγάλους να παίζουν τα χειρότερα ματς της χρονιάς κι ο λόγος είναι απλός: όλες έχουν πολλούς ξένους που έχουν το μυαλό στο πως θα γυρίσουν στις πατρίδες τους για να δουν τους δικούς τους, κι όχι φυσικά για να πουν τα κάλαντα.

Επιπλέον η μεγάλη διακοπή που ακολουθεί, βάζει ιδέες στους παράγοντες: κάποιοι σκέφτονται ότι αν πρέπει να γίνει μια αλλαγή προπονητή θα ήταν καλό να γίνει τώρα. Η ανησυχία των προπονητών, σε συνδυασμό με τη βιασύνη των ξένων παικτών να πάρουν το αεροπλάνο και να φύγουν (κάποιοι χωρίς να ξαναγυρίσουν κιόλας, αφού αναμένονται κάμποσοι χωρισμοί…) έχει ως αποτέλεσμα λίγο πριν τη στροφή του χρόνου να βλέπουμε κάθε χρόνο κάμποσα θρίλερ.

Λογική η ανησυχία

Ας ξεκινήσουμε από την ανησυχία των προπονητών. Πόσοι από τους προπονητές που δουλεύουν μπορεί να είναι ήσυχοι; Ελάχιστοι. Ο Ουζουνίδης γιατί τώρα ανέλαβε τον ΠΑΟ. Ο Πετράκης γιατί στα Γιάννινα είναι θεσμός. Ο Λουτσέσκου γιατί κάνει ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα με την Ξάνθη που τρέχει ένα αήττητο σερί δέκα αγωνιστικών που ζηλεύουν και όσοι κάνουν πρωταθλητισμό. Ο Σάββας Παντελίδης γιατί ο Ηρακλής δεν γίνεται ν αλλάζει ένα προπονητή κάθε τρεις εβδομάδες. Ο Κορακάκης γιατί μεταμόρφωσε προς το καλύτερο τον Ατρόμητο. Για κανένα από τους υπόλοιπους δεν παίρνω όρκο ότι θα τον βρει το νέο έτος στον πάγκο που βρίσκεται. Φυσικά δεν θ αλλάξουν όλοι, αλλά είναι και δύσκολο όλοι να συνεχίσουν – πράγμα που από καρδιάς τους εύχομαι πάντως.

Διλλήματα και βεβαιότητες

Ποιος θα κρίνει την παραμονή τους; Κατά τη γνώμη μου η κατάσταση στην οποία θα εμφανιστούν τα σέντερ φορ τους αυτό το δύσκολο τελευταίο τριήμερο της χρονιάς: το εφετινό πρωτάθλημα είναι ένα πρωτάθλημα στο οποίο τη διαφορά την κάνουν σχεδόν αποκλειστικά οι φορ και οι εμφανίσεις τους. Ο Ολυμπιακός αυτή τη φορά δεν θα χει τον Ιντέγιε, τον πρώτο σκόρερ του, και θα δούμε αν ο Καρντόσο θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις ανάγκες του ρόλου, όπως στα Γιάννινα: ο Μπέντο, που γνωρίζει πως παραμένει υπο κρίση, δεν τον χρησιμοποίησε στη Σπάρτη για να μην τον κουράσει. Ο Ουζουνίδης περιμένει να δει τον Μπεργκ να νικά την κόπωση και να καθαρίζει και στη Λάρισα: ο Σουηδός χωρίς να είναι στην καλύτερη φόρμα του σκόραρε στο Περιστέρι και καθάρισε σε 45 λεπτά τον Απόλλωνα την Πέμπτη.

Ο Μοράις θα σπάσει πάλι το κεφάλι του για να δει ποιος από τους Πέκχαρτ ή Αλμέιδα πρέπει να ξεκινήσει: λογικά θα πρεπε να παίξει ο πρώτος, αλλά η επιστροφή του Μάνταλου (ίσως και του Χριστοδουλόπουλου) αυξάνει και τις πιθανότητες του δεύτερου. Ο Ιβιτς περιμένει το ξεμπούκωμα του Κλάους γιατί ξέρει πως ο Ροντρίγκες, ο Μάτος κι ο Κάμπος δεν μπορεί να του λύνουν πάντα το πρόβλημα. Ο Ιβιτς για την ώρα δεν έχει προβλήματα μουρμούρας: μετά τον διωγμό του Τζαβέλα τον στηρίζει ένα μεγάλο μέρος της οργανωμένης εξέδρας, που περιμένει όμως ένα σερί από νίκες.

Το εύκολο γκολ κάνει τη διαφορά

Δεν είναι μόνο στις μεγάλες ομάδες που τη διαφορά την κάνουν τα φορ και η φόρμα τους. Πολλά από τα προβλήματα του Κορακάκη τα έλυσε ο Λε Ταλεκ: η απουσία του στο ματς με τον ΠΑΟ εξαιτίας του τραυματισμού έκανε την επίθεση του Ατρόμητου να μοιάζει ακίνδυνη.

Ο Πανιώνιος πληρώνει ένα μικρό ντεφορμάρισμα του Ανσαριφάρτ, που ίσως να έχει επηρεαστεί κι από τη συζήτηση που γίνεται για την επικείμενη μεταγραφή του: δεν θα απέκλεια ο Μιλόγεβιτς, που είναι αντιμέτωπος με την πρώτη γκρίνια, να ξαναδώσει φανέλα βασικού στον Ενγκόνγκ που ήταν πολύ καλός στις Σέρρες στο ματς του Κυπέλου. Η Ξάνθη πήρε τα πάνω της όταν ο άγνωστος αλλά χαρισματικός Γιουνέζ άρχισε να σκοράρει εκτός έδρας κι αυτό στη Βέροια θα πρέπει να το έχουν στα υπόψην τους.

Στο Λεβαδειακό είναι μεγάλο πρόβλημα ότι ο Μάντζιος φέτος δεν σκοράρει πολύ και ο Τόνι Σίλβα δεν μπορεί αν σημειώσει όλα τα γκολ που παραδοσιακά έδινε ο έλληνας φορ παρά την γρήγορη προσαρμογή του. Στην Κέρκυρα βγάζει μάτια ο Τουράμ που είναι στο στόχο ομάδων μεγαλύτερων, ενώ τα προβλήματα της Βέροιας ξεκίνησαν μετά τον τραυματισμό του Καπετάνου κι αυτά του Ηρακλή μεγάλωσαν όταν ο Περόνε χτύπησε: ούτε ο Λουκίνας, ούτε ο νεαρός Λάμπρο κατάφεραν να τον αντικαταστήσουν επάξια. Ακόμα και η βαθμολογία διαβάζεται με βάση την απόδοση και τα γκολ των σκόρερ. Ο πρώτος σκόρερ Ιντέγιε έχει τον Ολυμπιακό πρώτο, ο Μπεργκ κράτησε τον ΠΑΟ δεύτερο με τα γκολ του παρά την κρίση που η ομάδα πέρασε, στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ λείπουν βαθμοί όσο λείπουν και τα γκολ του Αλμέιδα και του Κλάους Αθανασιάδη στους οποίους οι ομάδες το καλοκαίρι πόνταραν. Και η ουρά θα ήταν διαφορετική, αν ο Ηρακλής και η Βέροια δεν έχαναν τους γερόλυκους κανονιέρηδες που διαθέτουν.

Καλές γιορτές

Πρόβλημα πραγματικό άλλωστε στο εφετινό πρωτάθλημα έχει όποιος φορ δεν έχει. Ρωτήστε τον Ελευθερόπουλο, τον Παράσχο, τον Τσιώλη. Με ένα παίκτη που να έβλεπε δίχτυα και οι τρεις θα περνούσαν ήρεμες και ωραίες γιορτές. Απαντες γνωρίζουν πως δύσκολα θα τους φέρει ένα φορ ο Αγιος Βασίλης...

Πηγή: novasports.gr  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags