Facebook Pixel Ανατροπή στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού - Πιθανόν να μην έρθει ο… σίγουρος!
| 2017-01-01 11:04:00

Ανατροπή στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού - Πιθανόν να μην έρθει ο… σίγουρος!

Ανατροπή στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού - Πιθανόν να μην έρθει ο… σίγουρος!

Δεν αποκλείεται οι Ερυθρόλευκοι να κάνουν στροφή στις μεταγραφικές τους προτεραιότητες! Ποιος ο λόγος και το σχέδιο για κάλυψη εκ των έσω…

Επιτακτική θεωρείται η μεταγραφική ενίσχυση του Ολυμπιακού τον Ιανουάριο. Η ομάδα είναι μεν μέσα σε όλους τους στόχους της και πρώτη με διαφορά στο πρωτάθλημα, ωστόσο η απόδοσή της δεν ικανοποιεί τους φιλάθλους, ενώ δείχνει να «πονάει» και σε ορισμένες θέσεις.

Μια από αυτές θεωρητικά είναι αυτή των κεντρικών αμυντικών αφού οι Μποτία-Ντα Κόστα έχουν χτυπητές αδυναμίες ως δίδυμο, ο Βιάνα δεν πείθει ότι μπορεί να βοηθήσει αποφασιστικά, ενώ ο Ρέτσος έχει καθιερωθεί ως αριστερός μπακ. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι με βάση τα παραπάνω, θα πρέπει η απόκτηση ενός στόπερ να είναι πρωτεύουσας σημασίας για τον Ολυμπιακό, αλλά στο εσωτερικό της ομάδας ίσως σκέφτονται κάπως διαφορετικά για το θέμα.

Ο λόγος είναι πως δεν θέλουν να πάρουν κεντρικό αμυντικό απλά… για να πάρουν. Παίκτες όπως ο Μαουρίτσιο που έχουν προταθεί δεν ικανοποιούν ως λύσεις και έχει αρχίσει να έρχεται στο προσκήνιο η λογική της μη απόκτησης στόπερ. Το θέμα είναι ποιοτικό και όχι ποσοτικό, αφού αν μιλήσουμε για ποσότητα, οι κεντρικοί αμυντικοί των Ερυθρολεύκων φτάνουν και περισσεύουν.

Συγκεκριμένα, εκτός από τους τέσσερις προαναφερθέντες, οι Πειραιώτες έχουν δώσει ως δανεικούς τους Λαϊφη, Γούτα και Σιόβα. Αυτοί θα επιστρέψουν το καλοκαίρι, ενώ κλεισμένος θεωρείται και ο Ρισβάνης. Συνεπώς, το ρόστερ θα διαθέτει 9 κεντρικούς αμυντικούς από την 1η Ιουλίου και έπειτα, αριθμός τεράστιος αφού όλοι αυτοί θα διεκδικούν δυο θέσεις!

Άρα, η μόνη περίπτωση που κρίνεται σκόπιμο να αποκτηθεί στόπερ άμεσα είναι να πρόκειται για ποδοσφαιριστή πολύ ανώτερο των υπαρχόντων, κάτι που δεν είναι εύκολο να βρεθεί τον Ιανουάριο. Όσο, λοιπόν, αυτό δεν συμβαίνει, το τεχνικό τιμ προσανατολίζεται σε λύσεις εκ των έσω όσον αφορά στους στόπερ. Μάλιστα, αυτή που μοιάζει να προκρίνεται είναι η μετατόπιση του Ρέτσου στη φυσική του θέση με την ταυτόχρονη απόκτηση ενός αριστερού μπακ. Έτσι, ο νεαρός Έλληνας θα πάρει τη θέση του Βιάνα ως τρίτος ιεραρχικά στόπερ, ενώ ο Βραζιλιάνος θα δοθεί δανεικός για να αποκτήσει ρυθμό και εμπειρίες, όπως άλλωστε υπήρχε σαν σκέψη εδώ και καιρό.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags