Facebook Pixel Θέλει τον Λουτσέσκου, δεν θέλει προβλήματα με τον Πανόπουλο
| 2017-01-12 16:22:00

Θέλει τον Λουτσέσκου, δεν θέλει προβλήματα με τον Πανόπουλο

Θέλει τον Λουτσέσκου, δεν θέλει προβλήματα με τον Πανόπουλο

Τι χαμπάρια μάστορα σχετικά με τον προπονητή της ΑΕΚ; Να το πούμε, λοιπόν, με τη μία. Αναφερόμενοι στην παροιμία των Νήσων Σολομώντα, που λέει «όποιος έχει καεί στον χυλό, φυσάει και το γιαούρτι». Στην προκειμένη περίπτωση ο Μελισσανίδης. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης

Δύο παλτά πριν τελειώσει ο πρώτος γύρος είναι too much. Μία με τον Κετσπάγια που τον πήρε στον λαιμό του ο Μπάγεβιτς κι άλλη μία με τον Μοράις που τον κρέμασε ο Κόντης. Οχι ο Χρήστος Κόντης, ο πρώην ποδοσφαιριστής που έχει φορέσει την τιμημένη φανέλα με τον δικέφαλο. Για τον Ιωάννη Κόντη λέμε, τον πρώην νταραβεριτζή του Αρεως.

Κατ' αρχάς να πούμε ότι αυτά τα περί μεγάλου ονόματος που ακούγονται και γράφονται πετάχτε τα στη θάλασσα. Για τα μεγάλα ονόματα χρειάζονται και μεγάλα λεφτά. Και μεγάλα λεφτά στην ΑΕΚ δεν διατίθενται. Το έχουνε πει άλλωστε από μόνοι τους: «Οι υπερβάσεις και τα λάθη του παρελθόντος, που οδήγησαν την ΑΕΚ στη χρεοκοπία και στην καταστροφή, δεν πρόκειται να επαναληφθούν».

Η δουλειά πάει έσοδα-έξοδα. Και παρά τη σφιχτή και συνετή οικονομική πολιτική, το μαγαζί πέρυσι μπήκε μέσα τέσσερα εκατομμύρια γιούρο και κάτι ψιλά. Με αποτέλεσμα η ΑΕΚ ΠΑΕ, όπως την αποκαλεί ο Νίκος Στράτος, να υποχρεωθεί να συνάψει δάνειο ύψους 2,7 εκατομμυρίων γιούρο. Προκειμένου να μην έχουνε αυτά του Παναθηναϊκού. Που αν όλοι όσοι έχουν λαμβάνειν κάτσουν στη σειρά, η ουρά θα είναι μεγαλύτερη κι απ' αυτές στην Εθνική Τράπεζα την ημέρα που πέφτουν οι συντάξεις.

Στην ΑΕΚ ο μοναδικός που έχει εμφανιστεί να έχει απαιτήσεις είναι ο Κετσπάγια. Με έσοδα-έξοδα, λοιπόν, λεφτά για μεγάλο προπονητή δεν περισσεύουνε. Οπως π.χ. για τον Μίτσελ που ευλόγως διαψεύσθηκε. Με έσοδα-έξοδα, φτάνεις μέχρι Κετσπάγια και Μοράις. Και για να φτάσουμε στο διά ταύτα, μέχρι τον Ραζβάν Λουτσέσκου (φωτό). Αυτόν θέλει ο Μελισσανίδης.

Για να τον πάρει τώρα όμως, δεν γίνεται. Μπάι-άουτ ή μπάι-πας, όπως το λέει ο Γιώργος Μίνος, για να λύσει το συμβόλαιό του με την Ξάνθη, υπάρχει. Κι αν ήταν σε άλλη ομάδα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα είχε γίνει η δουλειά. Ο Μελισσανίδης, ωστόσο, τα λέει καλά με τον Πανόπουλο από τη δεκαετία του '90. Δεν θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα. Κι όταν μάλιστα η Ξάνθη είναι δεύτερη στη βαθμολογία. Το σενάριο, λοιπόν, είναι να βγει στο όπως όπως αυτή η χρονιά και το καλοκαίρι ξεκινάνε με το παλικάρι με το μπέιμπι φέις από τη χώρα του Δράκουλα των Καρπαθίων.

Το «όπως όπως» έχει δύο εκδοχές: Η πρώτη είναι μπας και μπορέσει και γυρίσει το φύλλο ο Μοράις, που κατά γενική ομολογία τα πάει μια χαρά στην τακτική και στις προπονήσεις, αλλά τα μπερδεύει και τα κάνει μούτι στα παιχνίδια. Αν πάρει δύο τρία αποτελέσματα ο Ζοσέ και βγάλει κούτσα κούτσα τη χρονιά, θα είναι ό,τι το καλύτερο. Για να αναλάβει στο τέλος της σεζόν ο Λουτσέσκου. Τι χαμπάρια μάστορα όμως αν το τέως δεξί χέρι του Μουρίνιο μυρίσει τον κρίνο την Κυριακή με τον Παναθηναϊκό; Πώς θα σταθεί ο συμπαθέστατος κατά τα άλλα Πορτογάλος, που τους έχει κερδίσει όλους στα Σπάτα με την εργατικότητά του και τον χαρακτήρα του; Η σεζόν μπορεί να δείχνει χαμένη, αλλά έχει ακόμα δρόμο.

Η προσφυγομάνα ΑΕΚ έχει στον δεύτερο γύρο τα τρία ντέρμπι με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ εντός έδρας. Κάποια στιγμή δεν θα πρέπει να κάνει σεφτέ; Τελειώνει ο πρώτος γύρος και μία μεγάλη νίκη δεν έχει κάνει ακόμα. Υπάρχει και το Κύπελλο. Τα πλέι οφ. Ευχής έργον θα ήτανε για την ΑΕΚ αν είχε ένα δικό της παιδί. Οπως έγινε πέρυσι με τον Μανωλά. Να πάρει γι' αυτό το μεταβατικό στάδιο την ομάδα στα χέρια του ένας ΑΕΚτζής. Που έχει ανδρωθεί στα αποδυτήρια της ΑΕΚ και ξέρει το βάρος της κιτρινόμαυρης φανέλας με τον δικέφαλο.

Πηγή: εφημερίδα Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags