Facebook Pixel Σας νικάει ο Λέεεετοοοο! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-01-12 22:22:00

Σας νικάει ο Λέεεετοοοο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σας νικάει ο Λέεεετοοοο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τον Αργεντινό να είναι ξανά ο μεγάλος πρωταγωνιστής πετυχαίνοντας δυο γκολ, ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-0 τον Κισσαμικό και "καθάρισε" την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου από το πρώτο ματς. ¨Ξεμπούκωσε" με γκολ και ο Μπεργκ.

Αν και δεν πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου καθώς νίκησε με 3-0 στο γήπεδο της Λεωφόρου. Το σκορ άνοιξε ο Μπεργκ και εν συνεχεία ο Λέτο πήρε το… όπλο του «καθαρίζοντας» την πρόκριση με δυο γκολ. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης το ντεμπούτο του νεαρού Ευαγγέλου με την ανδρική ομάδα, το οποίο συνοδεύτηκε από πολύ καλή εμφάνιση με τον νεαρό να κερδίζει πολλές μονομαχίες και να βγάζει ωριμότητα στο παιχνίδι του. Την ευκαιρία του εκμεταλλεύτηκε και ένας άλλος πιτσιρικάς, ο Τάσος Χατζηγιοβάννης, ο οποίος ξεσήκωσε την εξέδρα σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ!

Το ματς

Ήθελε, αλλά δεν μπορούσε ο Παναθηναϊκός

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων από την αρχή με τους φιλοξενούμενους να οχυρώνονται στην άμυνά τους. Κάτι που έκαναν πολύ καλά σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου μην αφήνοντας τον Παναθηναϊκό να απειλήσει παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις. Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη προσπαθούσαν να αναπτυχθούν, αλλά κάτι δεν πήγαινε καλά αφού τα βασικά τους ατού δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα. Ο Μπεργκ ήρθε σε επαφη με την μπάλα ελάχιστες φορές και ο Μπουμάλ δεν μπορούσε να βρει χώρους από τα δεξιά. Ακόμα και οι Βλαχοδήμος-Βιγιαφάνιες που έδειξαν ορεξάτοι, είχαν πολλές ημιτελείς ενέργειες.

Ως αποτέλεσμα, ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να δημιουργήσει μονάχα μια κλασσική ευκαιρία στο πρώτο μέρος. Αυτή ήρθε στο 30’ όταν ο Βλαχοδήμος βρήκε τον Μαρινάκη στην περιοχή, το σουτ του οποίου χτύπησε στα σώματα. Ο Βιγιαφάνιες πήρε το ριμπάουντ, αλλά το σουτ του από το ύψος του πέναλτι έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Στο 39’ το σουτ διαγώνιο σουτ του Μαρινάκη έπειτα από πάσα του Μπουμάλ μπλόκαρε εύκολα ο Λαζαρίδης, ενώ στο 45’ ο Μπεργκ πήρε την κεφαλιά από κοντά μετά από σέντρα του Χουχούμη, με την μπάλα όμως να σταματά στην πλάτη του Σεληνιωτάκη.

Όσο για τον Κισσαμικό, ήταν εμφανές πως το μυαλό του ήταν στο να κρατήσει το μηδέν με αποτέλεσμα να μην επιχειρεί να ανοιχτοί ιδιαίτερα. Πάντως, οι Κρητικοί κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο επιθετικό κομμάτι σε δυο περιπτώσεις. Στο 15’ ο Κίκε «χόρεψε» τον Μέστο και γύρισε από τα αριστερά με τον Χουχούμη να απομακρύνει σε κόρνερ προ του Ποκόνγκ. Επίσης, στο 23’ ο Μέστο έκανε λάθος πάσα, ο Ποκόνγκ πήρε και σούτερα λίγο έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

«Ξύπνησε» ο Μπεργκ

Ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να πάρει το προβάδισμα που αναζητούσε και μάλιστα με σκόρερ έναν παίκτη που ήταν ωσεί παρών μέχρι εκείνο το σημείο. Στο 49’ ο Βιγιαφάνιες ύψωσε για τον Βλαχοδήμο, αυτός έβγαλε υπέροχη σέντρα στη κίνηση με το αριστερό βρίσκοντας τον Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος σκόραρε με «καρφωτή» κεφαλιά από κοντά ανοίγοντας το σκορ.

Το γκολ ανάγκασε τον Κισσαμικό να αρχίσει να βγαίνει δειλά δειλά από την άμυνά του συγκρατημένα και χωρίς πολλά ρίσκα- ψάχνοντας την απάντηση. Οι Κρητικοί κέρδισαν 2-3 στημένες φάσεις προβληματίζοντας τον Παναθηναϊκό, ενώ έχασαν και μια μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Σεληνιωτάκη έπειτα από εκτέλεση φάουλ στο 59’ να περνά ελάχιστα άουτ. Πάντως, ο επίδοξος σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ που δεν υποδείχθηκε.

Το «κλείδωσε» ο Λέτο

Ο Σεμπάστιαν Λέτο ήταν ο πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού για όσο αγωνίστηκε. Ο Αργεντινός μπήκε στο ματς στο 59’ και έδειξε πολύ όρεξη αποτελώντας την επιθετική αιχμή του Παναθηναϊκού. Μπορεί να μην του βγήκαν όλες οι ενέργειες που επιχείρησε, αλλά κατάφερε να σκοράρει και μάλιστα για δεύτερο σερί ματς με το κεφάλι! Ο Αργεντινός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με πολύ όμορφη κεφαλιά έπειτα από φάουλ του Βιγιαφάνιες στο 74’ και «καθάρισε» ουσιαστικά το παιχνίδι.

Ο νεαρός Χατζηγιοβάννης άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις αγωνιζόμενος για περίπου 20 λεπτά, ενώ παραλίγο να πετύχει ένα πολύ όμορφο γκολ στο 76’ με φοβερή ντρίμπλα και αριστερό σουτ που έφυγε λίγο άουτ. Τελικά, το «κερασάκι στην τούρτα» μπήκε στο τέλος για τον Παναθηναϊκό. Από λάθος της άμυνας του Κισσαμικού στο 90’ ο Βλαχοδήμος πρόλαβε την μπάλα και κέρδισε πέναλτι από τον Λαζαρίδη. Ο Λέτο ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το τελικό 3-0 και το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στιλ, Μέστο, Ευαγγέλου, Τελάντερ, Χουχούμης, Μαρινάκης, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Μπουμάλ (59' Λέτο), Π. Βλαχοδήμος, Μπεργκ (78' Ρινάλντι)

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Τσερκέζος, Παντελάκης, Σελινιωτάκης, Τσοντάκη, Γκούμα, Τιάγκο, Ποκόνγκ (72' Θέος), Μαρτίνεθ (77' Σταθάκης), Κίκε, Μίλιτς.

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε λίγο...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags