Facebook Pixel Δεν είναι παράνομο να παίζουν οι ποδοσφαιρστές στοίχημα!
| 2011-07-02 08:07:00

Δεν είναι παράνομο να παίζουν οι ποδοσφαιρστές στοίχημα!

Δεν είναι παράνομο να παίζουν οι ποδοσφαιρστές στοίχημα!

Σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΠΟ, όλοι οι ποδοσφαιριστές μπορούν να παίζουν στοίχημα, κάτι που απαγορεύεται στους παράγοντες των ομάδων και τους διαιτητές. Επομένως, όσοι ποδοσφαιριστές κατηγορούνται, κακώς κατηγορούνται.
 

Αυτό προκύπτει από το άρθρο 50 του καταστατικού της ΕΠΟ, σύμφωνα με το οποίο: «απαγορεύεται στους αξιωματούχους να εμπλέκονται είτε άμεσα είτε έμμεσα, σε στοιχηματισμούς προγνωστικά αγώνων και κληρώσεις που συνδέονται με ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Με ειδικούς κανονισμούς ή ειδικές διατάξεις του πειθαρχικού κώδικα καθορίζονται οι προϋποθέσεις, οι απαγορεύσεις, οι κυρώσεις, οι διαδικασίες και ο τρόπος ελέγχου των φυσικών ή νομικών προσώπων».

Παράλληλα, στο άρθρο 2 του πειθαρχικού κώδικα αναφέρεται ότι αξιωματούχοι είναι όποιοι συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο με μια ΠΑΕ, καθώς και οι διαιτητές των αγώνων, εξαιρουμένων των ποδοσφαιριστών.

Επομένως, οι ποδοσφαιριστές που κατηγορούνται για στοιχηματισμό, κακώς κατηγορούνται.

Από την άλλη πλευρά, για παράγοντες όπως ο Αχιλλέας Μπέος και άλλοι που ότι στοιχημάτιζαν (ο συγκεκριμένος το έχει αποδεχτεί δημοσίως αρκετές φορές) αντιμετωπίζουν βάσει του άρθρου 50 του καταστατικού σε συνδυασμό με το άρθρο 21 του πειθαρχικού κώδικα τιμωρία με πρόστιμο έως 60.000 ευρώ και με απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας με το ποδόσφαιρο.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags