Facebook Pixel Στάζει μέλι για τον Ουζουνίδη ο Ευαγγέλου
| 2017-01-19 18:10:00

Στάζει μέλι για τον Ουζουνίδη ο Ευαγγέλου

Στάζει μέλι για τον Ουζουνίδη ο Ευαγγέλου

Ο νεαρός στόπερ του Τριφυλλιού, Στέφανος Ευαγγέλου, μίλησε για τις πρώτες του παραστάσεις με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και τον τεχνικό του

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Match programme του αγώνα με τον Πλατανιά:
Πώς θα χαρακτήριζες την εμπειρία από τις πρώτες σου συμμετοχές;

"Το κυρίαρχο συναίσθημα είναι η χαρά. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί είναι κάτι που περίμενα καιρό. Είχα και λίγο άγχος για να είμαι ειλικρινής, ιδιαίτερα για το ματς με την ΑΕΚ. Προέκυψε και το λάθος που έκανα στην αρχή, αλλά στη συνέχεια τα πήγα αρκετά καλά αν και μπορούσα και καλύτερα. Όλα είναι εγκεφαλικά. Στη θεωρία άλλο πράγμα είναι η ΑΕΚ και άλλο ο Κισσαμικός, στην πράξη ωστόσο πρέπει να προσεγγίζεις όλα τα ματς με την ίδια νοοτροπία για να μπορείς να ανταποκριθείς όπως πρέπει".

Μια και αναφέρθηκες στο λάθος αυτό, οι περισσότεροι σχολίασαν το γεγονός ότι δεν σε απογοήτευσε. Εσύ πως το έζησες μέσα στο παιχνίδι εκείνη την ώρα;

"Ηταν καθοριστικό το γεγονός ότι με βοήθησαν πολύ όλοι γύρω μου. Πρώτα οι συμπαίκτες μου κι ο προπονητής μου που αμέσως μου είπαν «δεν πειράζει, πάμε παρακάτω». Εξίσου σημαντικό ήταν και το γεγονός ότι ο κόσμος με χειροκρότησε και μου έστειλε ουσιαστικά το ίδιο μήνυμα. Με αυτήν την υποστήριξη που είχα μπόρεσα να αφήσω πίσω μου αυτή τη φάση και να συνεχίσω ανεπηρέαστος".

Περιμένοντας την πρώτη σου ευκαιρία πως προετοιμάζεσαι όσο δεν παίζεις;

"Υπάρχουν δύο τρόποι για να διαχειριστείς αυτήν την αναμονή: ο ένας είναι να χάσεις την υπομονή σου και να το παρατήσεις κι ο άλλος να πεισμώσεις και να δουλέψεις περισσότερο. Εγώ επέλεξα τον δεύτερο δρόμο. Κάθε φορά που άκουγα το «δεν είσαι έτοιμος ακόμα» δούλευα πιο σκληρά για να μπορώ να είμαι έτοιμος να αντεπεξέλθω όταν θα μου δινόταν η ευκαιρία".

Ποιος είναι ο ρόλος του προπονητή;
"Ο ρόλος του προπονητή σε αυτές τις περιπτώσεις είναι κομβικός. Αν έχει καλή σχέση με τον ποδοσφαιριστή μπορεί να τον βοηθήσει πολύ. Όταν λέω καλή σχέση εννοώ να μιλάει ο προπονητής στους παίκτες, να τους δίνει συμβουλές. Αυτό, εμένα τουλάχιστον με βοήθησε πολύ, γιατί ο coach το έκανε μαζί μου και με έκανε να καταλάβω πολλά πράγματα".

Τώρα που πήρες το «βάπτισμα» τι αλλάζει;
"Στην πραγματικότητα για μένα δεν αλλάζει κάτι. Συνεχίζω να δουλεύω και να προπονούμαι σκληρά, έτσι ώστε όποτε ο προπονητής και η ομάδα με χρειαστούν ξανά να είμαι έτοιμος να προσφέρω".

Η συγκυρία κατά τη γνώμη σου θα ευνοήσει τη συμμετοχή περισσότερων νέων ποδοσφαιριστών στον Παναθηναϊκό;
"Πιστεύω πως ναι και πιστεύω πως δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Εχουμε πολύ ταλέντο και έναν Ελληνα προπονητή που έχει την εμπειρία και θα δώσει στους νέους τις ευκαιρίες όπως τις έδωσε και σε εμένα. Γενικά στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί καλοί νέοι παίκτες και μπορούν να αναδειχθούν αρκεί οι ομάδες να τους πιστέψουν και να τους στηρίξουν".

Πώς προσδιορίζεις τους στόχους σου σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο;
"Σε προσωπικό επίπεδο θα ήθελα να συνεχίσω να παίρνω κάποια παιχνίδια και να βοηθάω την ομάδα όπου με χρειάζεται, ενώ παράλληλα θέλω να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά για να βελτιώνομαι. Η ομάδα θα πρέπει να δώσει έμφαση στο Κύπελλο και στο πρωτάθλημα να εμφανίζεται συγκεντρωμένη σε κάθε αγώνα με στόχο τη νίκη για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται".

Ποια η άποψή σου για τον σημερινό αντίπαλο της ομάδας;
"Ο Πλατανιάς φέτος είναι πολύ καλός και το είδαμε άλλωστε και στον μεταξύ μας αγώνα στα Χανιά. Πιστεύω ότι πρέπει να μην τον υποτιμήσουμε, να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι κι αν κάνουμε ό,τι μας πει ο coach πιστεύω πως θα νικήσουμε. Γενικά πιστεύω πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον κάθε αντίπαλο με σεβασμό και να είμαστε συγκεντρωμένοι σαν να είναι το τελευταίο μας παιχνίδι!"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags