Facebook Pixel Όταν έφυγε "η ντρίπλα του Θεού"... (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-01-20 12:21:00

Όταν έφυγε "η ντρίπλα του Θεού"... (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν έφυγε "η ντρίπλα του Θεού"... (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαν σήμερα, 20 Ιανουαρίου του 1983, έφυγε από τη ζωή πάμφτωχος και ξεχασμένος ο τεράστιος Γκαρίντσα...

Σε ηλικία μόλις 49 ετών από κύρωση του ήπατος ο Μανουέλ Ντος Σάντος Φρανσίσκο Γκαρίντσα, όπως ήταν το πλήρες όνομα του, "η ντρίμπλα του Θεού", έφυγε από τη ζωή αλκοολικός και ξεχασμένος από όλους.

Ο Γκαρίντσα, που το όνομά του σημαίνει «μικρό πουλί» θεωρείται, ως ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής της Βραζιλίας μετά τον Πελέ.

Γεννήθηκε στο Πάου Γκράντε στις 28 Οκτωβρίου του 1933, με μια παραμόρφωση στη σπονδυλική στήλη, εξαιτίας της οποίας το δεξί του πόδι ήταν κοντύτερο έξι πόντους από το άλλο. Αυτό το σωματικό μειονέκτημα κατάφερε να το μετατρέψει σε ποδοσφαιρικό πλεονέκτημα, αφού ντρίμπλαρε "σαν το διάολο", όπως αναφέρεται.

Παρόλα τα προσόντα του δυσκολεύτηκε να βρει επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα να παίξει μπάλα, διότι καμιά ομάδα δεν εμπιστευόταν έναν σακάτη ποδοσφαιριστή. Έτσι ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικά σχετικά μεγάλος, σε ηλικία 19 ετών, στην Μποταφόγκο. Σύντομα κλήθηκε στην Εθνική ομάδα και πήγε μαζί της στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Σουηδία το 1958, το οποίο κατέκτησε με τη Βραζιλία, αν και έκανε πολλά προσωπικά παραστρατήματα.

Το 1962, οι εμφανίσεις του στο Μουντιάλ της Χιλής έκαναν τους δημοσιογράφους να αναρωτιούνται: "Από ποιόν πλανήτη κατάγεται ο Γκαρίντσα;"

Όμως, η άστατη ζωή του είχε ως αποτέλεσμα να εμπλέκεται συνεχώς σε καυγάδες, να συλλαμβάνεται μεθυσμένος και γενικά να μην αξιοποιεί το τεράστιο ταλέντο του. Αγωνίστηκε ως το 1972 και πέθανε στις 20 Ιανουαρίου του 1983 στο Ρίο ντε Τζανέιρο σε ηλικία μόλις 49 ετών, από κίρρωση.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags