Facebook Pixel Παικταράς του ΠΑΟΚ αγωνίζεται σε λάθος θέση - Πού έπαιζε πριν με τρελά νούμερα – Έτσι εξηγούνται όλα!
| 2017-01-23 22:45:00

Παικταράς του ΠΑΟΚ αγωνίζεται σε λάθος θέση - Πού έπαιζε πριν με τρελά νούμερα – Έτσι εξηγούνται όλα!

Παικταράς του ΠΑΟΚ αγωνίζεται σε λάθος θέση - Πού έπαιζε πριν με τρελά νούμερα – Έτσι εξηγούνται όλα!

Eίναι στα χάι του (συμμετοχή στο γκολ και απόψε), κάτι που έχει επίδραση και στην ομάδα, ενώ οι οπαδοί του Δικεφάλου του Βορρά και ο Βλάνταν Ίβιτς πίνουν… νερό στο όνομά του!

Ο λόγος για τον Λεονάρντο Ντε Μάτος Κρουζ, κατά κόσμον Λέο Μάτος, οποίος ήταν και σήμερα από τους διακριθέντες παίκτες του ΠΑΟΚ στο "διπλό" στα Γιάννινα (0-1), έχοντας συμμετοχή και στο γκολ του Λέοβατς.

Ο Βραζιλιάνος άσος αποτελεί με διαφορά τον καλύτερο δεξιό οπισθοφύλακα της Super League, όχι, όμως, μόνο για τα 6 γκολ και τη 1 ασίστ που έχει καταγράψει στις 24 συμμετοχές του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Το πιο σημαντικό για όσους ζουν τον Βραζιλιάνο στα αποδυτήρια και στις προπονήσεις της ομάδας της Θεσσαλονίκης, είναι πως είναι ένας άνθρωπος …χαρά Θεού. Μονίμως με το χαμόγελο στα χείλη και μονίμως έτοιμος για …πλάκα, έχει κερδίσει συμπαίκτες, μέλη του τεχνικού και του ιατρικού τιμ καθώς και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, που στο πρόσωπο του Μάτος έχουν βρει τον νέο …Λίνο.

Οι δύο Βραζιλιάνοι δεν μοιάζουν όμως μόνο στον χαρακτήρα και τις αγωνιστικές τους επιδόσεις. Όπως και ο Λίνο έτσι και ο Λέο Μάτος είναι πρότυπο επαγγελματία και αυτό έχει αντίκτυπο και στη σωματική του κατάσταση, η οποία επιτρέπει τον Ίβιτς να τον χρησιμοποιεί σχεδόν σε κάθε αγώνα χωρίς να ανησυχεί ιδιαίτερα για το αν ο 30χρονος Βραζιλιάνος τον …εκθέσει λόγω κούρασης!

Σε αυτό, καθοριστικό ρόλο παίζει η οικογενειακή ζωή που κάνει ο Μάτος στη Θεσσαλονίκη, η οποία ως πόλη έχει …ξετρελάνει και τον Βραζιλιάνο και τη σύζυγό του, με τον πρώην άσο της Νντίπρο να είναι παράλληλα απόλυτα ικανοποιημένος από τις συνθήκες που έχει συναντήσει στον ΠΑΟΚ, κάτι που δηλώνει σε κάθε ευκαιρία!

Όπως κυλάει πάντως η χρονιά, όλα δείχνουν πως ο Μάτος θα ξεπεράσει τον αριθμό των 8 γκολ σε μια σεζόν, αριθμός που αποτελεί προσωπικό ρεκόρ για τον ίδιο από τη σεζόν 2011-12, ως παίκτης της Τσερνομόρετς.

Μέχρι στιγμής, ο Βραζιλιάνος έχει πετύχει 6 γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ (5 στο πρωτάθλημα και 1 στο Europa League), νούμερο που τον κατατάσσει στην πρώτη θέση των φετινών σκόρερ του ΠΑΟΚ παρότι αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας!

Βέβαια, ο Λέο Μάτος δεν είναι ο κλασικός δεξιός οπισθοφύλακας. Για την ακρίβεια, δεν είναι δεξιός οπισθοφύλακας. Η φυσική του θέση είναι δεξί εξτρέμ και σε αυτή αγωνίστηκε στην Τσερνομόρετς πριν τον αποκτήσει η Ντνίπρο. Συνολικά στην καριέρα του, ο Μάτος έχει αγωνιστεί με την ίδια επιτυχία και ως δεξί και ως αριστερό μπακ αλλά και ως δεξί εξτρέμ, ενώ σε πολλά παιχνίδια έχει αγωνιστεί και ως "εξωτερικός" μέσος σε σύστημα 4-4-2.

Τα νούμερά του ανά θέση, παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Ως δεξί εξτρέμ, ο Μάτος έχει 9 γκολ και 10 ασίστ σε 58 παιχνίδια, ως δεξί μπακ έχει 8 γκολ και 1 ασίστ σε 37 παιχνίδια, ως αριστερό μπακ 2 γκολ και 5 ασίστ σε 28 ματς και ως δεξιός μέσος 2 γκολ και 3 ασίστ σε 24 ματς.

Το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2019, αλλά είναι σίγουρο πως και στο μυαλό του Βραζιλιάνου και στο μυαλό των ανθρώπων του Δικεφάλου του Βορρά, έχει ήδη ξεκινήσει να καλλιεργείται η ιδέα για επέκτασή του.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags