Facebook Pixel Σόουτο για αντί - Σίλβα! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2011-01-13 20:35:00

Σόουτο για αντί - Σίλβα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σόουτο για αντί - Σίλβα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόταση για την απόκτηση του 27χρονου Βραζιλιάνου χαφ της Σάο Πάουλο, Ροντρίγκο Σόουτο, έφτασε στον Παναθηναϊκό από γνωστό γραφείο μάνατζερ που έχει αρκετούς ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα.

Η περίπτωσή του εξετάζεται από τους «πράσινους» καθώς πιθανή φυγή του Ζιλμπέρτο Σίλβα θα αφήσει «ορφανό» το χώρο της μεσαίας γραμμής.

Ο Σόουτο, παρά το γεγονός ότι δεν έχει αγωνιστεί ακόμα στην Ευρώπη, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση μπαλαδόρικου αμυντικού χαφ. Διακρίνεται για τα ανασταλτικές του ικανότητες και σε συνδυασμό με τη ταχύτητα και την εκρηκτικότητα που διαθέτει, αποτελεί πραγματικό «τείχος». Καμία σχέση δηλαδή με το «αόρατο» τείχος που παρακολουθούμε από την αρχή της σεζόν και λέγεται Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Η πολύ καλή του τεχνική, οι πάσες ακριβείας και το γεγονός ότι «βλέπει γήπεδο», τον κάνουν να ξεχωρίζει με αποτέλεσμα να αποτελεί ένα αξιόπιστο εργαλείο στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του. Επίσης διαθέτει αρκετά δημιουργικά στοιχεία και βοηθά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Ο δεξιοπόδαρος Βραζιλιάνος «έφτιαξε» το όνομα στη Βάσκο Ντα Γκάμα όπου έμεινε από το το 2000 ως το 2004, μέχρι την ηλικία των 22 ετών. Επόμενοι σταθμοί στη καριέρα του ήταν οι Ατλέτικο Παραναένσε, Φιγκεϊρένσε και Σάντος, από την οποία και αποκτήθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο από τη Σάο Πάουλο.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια αγωνίζεται σε φουλ ρυθμούς και συγκεκριμένα έχει συνολικά 140 συμμετοχές, στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας και το Κόπα Λιμπερταδόρες. Προβλήματα τραυματισμών δεν έχει αντιμετωπίσει, κάτι που αποδεικνύει ότι είναι «γερό σκαρί» και το οποίο φαίνεται ξεκάθαρα και από τις 35 συμμετοχές του κατά μέσο όρο κάθε χρόνο. Το συμβόλαιο του με τους «τρικολόρ παουλίστα» λήγει στο τέλος της χρονιάς, πιο συγκεκριμένα στις 31 Δεκέμβρη και με ένα ποσό που δεν ξεπερνά το 1,5 εκ. ευρώ η Σάο Πάουλο τον κάνει πακέτο και τον δίνει εδώ και τώρα.

Σε λίγη ώρα ο spotdog θα σας αποκαλύψει άλλη μία μεγάλη αγάπη του Σόουτο εκτός από το ποδόσφαιρο…
 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags